Hyppää sisältöön

Seuraavan sukupolven asemat sähköauton lataukseen

Seuraavan sukupolven asemat sähköauton lataukseen

2.05.2023

Sähköautojen latausasemien tulee olla tulevaisuudenkestäviä ja ilmastoälykkäitä, jotta ne ovat kanssamme vielä pitkään.

Turvallisuus ja varmuus ovat olleet keskeisessä roolissa kehitettäessä uutta sähköautoille suunnattua latausasemaratkaisua, GARO Entityä. Latausasemien innovatiiviset tuotteet on testattu tiukasti sen varmistamiseksi, että ne kestävät pohjoismaisen ilmaston vaihtelevia sääolosuhteita. Kaikki tuotteet ovat myös hyväksyttyjä nykyisten eurooppalaisten sähkö- ja turvallisuusstandardien mukaisesti.

TEKSTI ja kuva | garo finland


Keväällä 2023 Suomen markkinoille saapuneet uudet sähköautojen GARO Entity Pro -latausratkaisut ovat täydellinen valikoima latausasemia ja palveluita asunto- ja liikekiinteistöihin, kuntien ja kaupunkien julkisiin ympäristöihin tai puolijulkisiin kohteisiin kuten urheilupaikoille, golfkentille, yritysten pysäköintipaikoille ja parkkihalleihin. Valikoima laajenee syksyllä erityisesti omakotitaloympäristöihin suunnatuilla GARO Entity Compact -latausasemilla. 

Latausasemat perustuvat innovatiiviseen ja tekniseen alustaan, joka varmistaa, että tuotteet ovat hyvin valmisteltuja vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin ja monimutkaisiin järjestelmiin. OCPP-pohjainen ohjelmisto perustuu avoimiin API-rajapintoihin, mikä mahdollistaa integroinnin muiden, esimerkiksi energiayhtiöiden, järjestelmiin. 

Yhdessä GARO Connect -sovelluksen kanssa luodaan kokonaisvaltainen ratkaisu, joka yksinkertaistaa niin suunnittelua kuin latausasemien asennusta ja käyttöä. Digitaalisten ja yhdistettyjen toimintojen avulla luodaan täysin uusia mahdollisuuksia yksinkertaiseen ja kustannustehokkaaseen sähköauton lataukseen sekä tämän päivän että tulevaisuuden teknologiassa.

Turvallisen varma valinta

Latausasemien suunnittelun lähtökohtana on ollut turvallisuus. 

– Se ilmenee muun muassa kolmannen osapuolen sertifiointina kaikkien säädösten osalta, kattavana integroituna suojauksena, korkeina IP54 ja IK10-luokituksina sekä valmiutena tulevaisuuden autoihin, GARO Finland Oy:n toimitusjohtaja Patrick Karlsson kertoo. 

GARO Entity on kehitetty kestämään kaikenlaisia sääolosuhteita turvallisuudesta tinkimättä. Vankka ja kestävä ohjelmisto varmistaa, että tuote on hyväksytty –40-+40 asteen lämpötiloihin. 

Ratkaisu takaa latausaseman kokoonpanon laajennettavuuden tarpeiden muuttuessa. Koska asunto- ja liikekiinteistöissä ja julkisissa kohteissa voi olla haasteellista tietää etukäteen, montako latausasemaa isomman pysäköintikohteen tuleviin tarpeisiin tarvitaan, voidaan GARO Entityllä rakentaa latausvalmius jo ensimmäisiä asemia asennettaessa. Älykäs kiinnitysalusta ja suojakuori mahdollistavat käytön aloittamisen pienellä määrällä latausasemia. Kokonaisuutta voidaan laajentaa helposti myöhemmin sähköajoneuvojen lisääntyessä kohteessa. 

Ketterä sovellus helpottaa hallintaa ja käyttöä

GARO Connect on yhteiskäyttösovellus kiinteistönomistajille, sähköasentajille ja latausaseman käyttäjille. Sisäänrakennetun energiamittarin ansiosta sovellus näyttää tarkat käyttäjäkohtaiset lataushistoriatiedot. Näin esimerkiksi kiinteistöissä on helppo veloittaa asukkaita latauksista tasapuolisesti. Yhteiskäyttösovellus tarjoaa 17 eri kieltä ja älykkäät toiminnot, jotka tekevät lataamisesta helppoa sekä latausaseman omistajalle että käyttäjille. Tämä tekee siitä täydellisen työkalun tulevaisuuden älykkäille taloyhtiöille ja kiinteistöille.

Innovatiivista tuotekehitystä

GARO Entity on yli 80-vuotiaan yhtiön suurin tuotekehityksellinen investointi ja kehityshanke. Siinä on kuunneltu markkinoiden tarpeita laajasti, jotta korkeat odotukset sähköautojen turvalliselle latausympäristölle täytetään.

Sähköautoteollisuus on jatkuvassa muutoksessa, ja nopea kehitys asettaa alan toimijoille vaatimuksia uuden teknologian, uusien sähköstandardien ja mahdollisten sääntelymuutosten suhteen. 

Haku