Hyppää sisältöön

Majesteettinen miljöö tarjoaa upeita tapahtumaelämyksiä

Majesteettinen miljöö tarjoaa upeita tapahtumaelämyksiä

17.01.2023

Musiikkitalon viihtyisä miljöö ja ensiluokkainen tekniikka tarjoavat konserttielämysten lisäksi hyvät puitteet tapahtumien järjestämiseen. 

Kun maailmanluokan puitteet isketään yhteen ensiluokkaisen ammattitaidon kanssa, ovat käsillä takuuvarmat työkalut tasokkaan tapahtuman toteutukselle.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | LAURA KOKKI

Helsingin Musiikkitalon miljöö tarjoaa konserttielämysten lisäksi monipuoliset mahdollisuudet yritys- ja yksityistapahtumien järjestämiseen. Ydinkeskustassa aivan kivenheiton päässä rautatieasemasta sijaitseva tapahtumatalo Eduskuntatalon naapurissa ja komean Keskustakirjasto Oodin kyljessä on ensiluokkainen paitsi sijainniltaan myös fasiliteeteiltaan. 

Tapahtumatuotannon konkarina jo vuosikymmenten ajan tunnettu Jyri Kansikas organisoi maaliskuussa Suomen suurimpana työelämäntapahtumana tunnetun Work Goes Happyn jo kolmatta kertaa Musiikkitalossa, eikä syyttä. Kansikkaan mukaan Musiikkitalossa on arvokkuutta ja tyyliä, jotka luovat tapahtumaan sen ansaitseman ilmapiirin. 

– Tila luo tapahtumaan tunnelman ja Musiikkitalon kaltaiseen arvokkuuteen ei moni tila Suomessa yllä. Musiikkitalo on valoisa ja avara olematta kolkko, huoneet ovat korkeita ja samalla tilat ovat kompakteja moneen tarkoitukseen. Pidän tilan luoman ilmapiirin merkitystä niin mittavana osallistujien, esiintyjien ja näytteilleasettajien kannalta, että vältän viimeiseen asti betonilaatikkomaista ympäristöä. Messutunnelma muuttuu huomattavasti tilan mukana, Kansikas sanoo 30 vuoden kokemuksella. 

Mukana uudistuksessa 

Perinteikkään Work Goes Happy -tapahtuman siirtymä Musiikkitaloon muutama vuosi sitten toi tapahtumalle ensiluokkaisten puitteiden ja loistosijainnin rinnalla lisää uutta kävijäkuntaa. 

– Näen, että messutapahtuman tulee uudistua säännöllisesti, jotta paikalle löytää uusia ihmisiä ja näytteilleasettajat voivat saada uusia liidejä. Monesti tapahtumia järjestetään rutiininomaisesti samassa tilassa, mutta oman kokemukseni perusteella paikkaa kannattaa arvioida uudestaan tapahtuma kerrallaan, ja Musiikkitalon tulisi ehdottomasti olla mukana näissä pohdinnoissa järjestäjän kanssa, Kansikas suosittelee hymyillen. 

Ilmiömäistä osaamista 

Musiikkitalo kerää tapahtumataiturilta kiitosta ratkaisukeskeisestä palveluotteestaan ja ensiluokkaisesta tekniikkaosaamisestaan. Kaikki on mahdollista, kun vain uskaltaa toivoa. Täyden palvelun tapahtumatalo etsii keinot toiveiden toteuttamiseen. 

– Tapahtuman järjestämisessä on paljon palasia, jotka matkan varrella voivat muuttaa muotoaan. Niiden istuttaminen kokonaisuuteen vaatii ratkaisukeskeistä otetta ja nopeaa reagointikykyä, jossa Musiikkitalon palvelualtis henkilökunta on onnistunut kiitettävästi. Asioita ei jäädä vatvomaan, vaan tilanteeseen kuin tilanteeseen etsitään ratkaisu niin, että asiakas on tyytyväinen. 

Valttikorttina Kansikas nostaa Musiikkitalon tekniikkaosaamisen. 

– Musiikkitalon tekniikkatiimillä on aivan ilmiömäinen ammattitaito. Uskallan jopa väittää, että Suomen paras. Jokainen voi miettiä, mikä sen merkitys on, kun voi luottaa sataprosenttisesti siihen, että esimerkiksi oman esiintymisen aikainen tekniikka on toteutettu pettämättömästi, Kansikas päättää. 

Haku