Hyppää sisältöön

Keväthuolto on startti veneilykauteen

Keväthuolto on startti veneilykauteen

12.02.2021

Star brite -tuotevalikoimasta löytyy yli 100 tuotetta veneilijän jokaiseen eri käyttötarpeeseen. Pesu- ja huoltoaineiden ohjeisiin kannattaa tutustua huolella, jotta säästyy odottamattomilta harmeilta. 

Laadukkailla täsmätuotteilla pidentyy veneen ja varusteiden käyttöikä. 

Teksti Elisa Salama  Kuva Star brite

Paras aika veneen keväthuollolle on, kun lämpötila on +5–10 asteen välillä, kertoo Pirte Okkonen Star brite Suomi -yrityksestä. Etenkään suojaustuotteet eivät välttämättä toimi optimaalisesti, mikäli sää on liian kylmä. Se, että malttaa odottaa sopivaa lämpötilaa, on erittäin tärkeää vahauksen onnistumisen kannalta.

Star brite on venehoitotuotteiden maailman markkinajohtaja. Tämä johtuu Okkosen mukaan paitsi laajasta tuotevalikoimasta, myös tuotteiden pitkällisestä kehittelystä ja testauksesta. 

– Tuotesarja sisältää jo yli 100 tuotetta, mikä takaa täsmätuotteen jokaiseen käyttötarkoitukseen. Star brite valmistaa tuotteita myös matkailuautojen hoitoon.

Asiakaspalvelua sydämellä

Lämpötilan lisäksi Okkonen kehottaa huomioimaan myös muutaman muunkin seikan ennen veneen keväthuollon aloittamista. Yleinen virhe on käyttää veneen puhdistuksessa liian happopitoista puhdistusainetta tai jopa konetiskiainetta. 

– Tämä vaurioittaa veneen runkoa ja tällöin rungon sisään pääsee epäpuhtauksia ja likaa. Oikea, kohteeseen sopiva tuote estää vaurioita syntymästä ja lisää käyttöikää, Okkonen vinkkaa.

Kun talvilika on pesty pois ja vene on puhdistettu perusteellisesti myös vesirajasta, on aika valita sopivat suojatuotteet pinnalle. Star brite -tuoteperhe tarjoaa suojaukseen peräti seitsemän erilaista vahatuotetta UV-suojalla. 

– UV-säteily haurastuttaa veneen osia. Myös vinyylipenkit, kuomut ja pressut kannattaa suojata paitsi kosteudelta, myös auringon säteiltä. Tämä tuo huomattavasti lisää käyttöikää, Okkonen vinkkaa.

Okkosen tärkein ohje huoltotoimiin ryhtyjälle on huolellinen käyttöohjeisiin perehtyminen. Paraskaan hoitotuote ei toimi sataprosenttisesti oikein, mikäli sitä ei ole käytetty ohjeiden mukaan. 

– Esimerkiksi alumiiniveneen hoitotuotteet tulee levittää alhaalta ylöspäin, muutoin lopputulos on helposti raidallinen.

Star brite Suomi on maahantuonut laatutuotteita veneilijöille yli 30 vuoden ajan. Laajan jälleenmyyntiverkoston ansiosta tuotteita löytyy läpi Suomen venetarvikeliikkeistä ja lisäksi kaikista Motonet-myymälöistä. Maahantuoja huolehtii myös neuvonnasta suoraan kuluttaja-asiakkaille.

– Täydelliseen lopputulokseen pääsee helposti, kun kysyy neuvoa. Meillä asiakasta ei jätetä oman onnensa nojaan, Okkonen kannustaa. 

Pitkään toimineelle perheyritykselle veneiden huolto ja hoito on sydämen asia.

– Sekä uudet että vanhat veneilijät otetaan kysymyksineen vastaan. Näin asiakkaalle jää aikaa nauttia työn lopputuloksesta ja itse veneilystä, Okkonen hymyilee.

Haku