Hyppää sisältöön

Jokaisella hääpuvulla on tarina

Jokaisella hääpuvulla on tarina

4.04.2023

Tulevan kesän morsian Melissa Hyyhö on saapunut sovittamaan unelmiensa hääpukua Ateljé Katariinan myymälään Helsingissä. 

Ateljé Katariinan tarinan juuret vievät kauas Idmanin suvun mielenkiintoiseen historiaan. Historian tutkiminen ja sen tarinat inspiroivat suunnittelijaa luomaan ensimmäisen hääpuvun oman isoäitinsä Karinin muistelmien pohjalta.

TEKSTI ja kuva ateljé katariinaMorsiuspukuliike Ateljé Katariinalle tunnusomainen estetiikkaa ja vapautta korostava suunnittelutyyli otettiin asiakkaiden keskuudessa hyvin vastaan, ja yritys laajenikin muutamassa vuodessa yhdeksi Suomen tunnetuimmista hääpukuliikkeistä. Tänä päivänä Katariinan lippulaivamyymälä sijaitsee aivan Oulun keskustassa, Rotuaarilla, ja vuonna 2020 Helsinkiin avattiin Design District -alueelle Ateljé Katariina Boutique.

Ateljé Katariinan päämallisto yhdistää ajan helmet niin hää- kuin juhlapukumuodista. Nimi Sis Idman tulee sanoista sisarukset, Katariina ja Johanna Idman, heijastaen siskosten tiivistä yhteistyötä brändin takana. Ateljé Katariina on Idmanin sisarusten yksityisomistuksessa. Katariinan ainutlaatuista mallistoa on vuosien varrella päässyt ihailemaan niin linnanjuhlissa, musikaalipuvustuksissa, missikisoissa, muotilehdissä, yksityisyystilaisuuksissa kuin wanhojen tansseissa. Erityisen suosittuja ovat malliston hääpuvut ja wanhojen tanssien puvut, joiden pukuloistosta jokainen voi löytää itselleen täydellisen vaihtoehdon ikimuistoiseen juhlapäivään. 

Malliston pukuloistosta erityisen suosittuja ovat hääpuvut ja wanhojen tanssien puvut, joista jokainen voi löytää itselleen täydellisen vaihtoehdon ikimuistoiseen juhlapäivään. 

Ateljé Katariinan inspiraation lähteenä on historian tarinat, pohjoisen ainutlaatuinen luonto myrskyisine merituulineen sekä yöttömien öiden aurinko.

– Suomalaisuus on meille etuoikeus, ja kannamme ylpeydellä Avainlippu- sekä Design From Finland kunniamerkkejämme. Toimimme yhdessä pienenä ja tiiviinä tiiminä luodaksemme unelmien puvun sinulle elämäsi tärkeimpänä päivänä, kertoo Ateljé Katariinan Oulun myymälän liikkeenhoitaja Tiina Mukka.

Unelmien hääpuku

Ateljé Katariinan myymälään Helsingissä on saapunut tulevan kesän morsian Melissa Hyyhö sovittamaan unelmiensa hääpukua. Melissan katse kiinnittyy kultaisilla henkareilla lipuviin toinen toistaan upeampiin ja uniikkeihin hääpukuihin. Hääpukujen lisäksi myymälästä löytyy pukuihin sopivia hiuskoristeita ja erilaisia huntuvaihtoehtoja, jotka täydentävät hääkokonaisuuden.  

– Olen jo etukäteen valinnut Ateljé Katariinan nettisivuilta puvut, joita haluan ehdottomasti sovittaa, Melissa kertoo.

Ensimmäisenä hääpukuna sovitukseen valikoitui Sis Idmanin siskosten suunnittelemasta mallistosta glitterinen Elisabet-mekko. Kyseinen mekko on jo pitkään ollut inspiraationa Melissän häissä. Puvun uniikki malli on mieleenpainuva. Tämän lisäksi Melissa ottaa sovitukseen myös kaksi muuta vaihtoehtoa, Doryan sekä Natalien. 

Puvuista Natalie on rakkautta ensi silmäyksellä. Puvun helma on kymmenissä limittäin olevissa kerroksissa, ja liikkuessa se pyörähtelee juuri niin kuin morsian toivoo. Puvun yläosan pitkät hihat ovat ainoat, joita Melissa jää miettimään puvussa. Myymälän ammattitaitoinen henkilökunta kertoo, että pitkät hihat voi vaihtaa toisen puvun yläosaan, joka miellyttää Melissan silmää enemmän. Näin puvusta tulee uniikki ja unelmien täyttymys.

Pukujen lisäksi myymälästä löytyy hiuskoristeita, jotka täydentävät juhlakokonaisuuden.  

Ateljé Katariinan pukujen uniikit ja modernit mallit sekä pukujen muunneltavuus tekevät liikkeestä Suomen upeimman hääpukuliikkeen. Morsiamille merkityksellistä on myös se, että puvun mahdolliset muutokset ja lyhennykset saa tehtyä puvun oston yhteydessä.

– Koko prosessi on mietitty mahdollisimman vaivattomaksi. Hääpukuliikkeen kokonaisuus on täydellinen, luksusta henkivästä sisustuksesta aina loistavaan palveluun ja pukujen erinomaiseen laatuun. 

Ateljé Katariinan henkilökunta saa myös Melissalta kiitosta.

Myymälän henkilökunta on apuna puvun valinnassa ensimmäisestä sovituksesta aina alttarille asti. He kertovat mielellään hääpukujen materiaaleista sekä niihin lisättävistä ominaisuuksista, kuten taskuista ja hihoista, joilla puvusta saa luotua uniikin. Liikkeistä löytyvään ammattitaitoon kannattaa luottaa ja kokeilla rohkeasti erilaisia pukuvaihtoehtoja.  

– Suosittelen lämpimästi Ateljé Katariinaa kaikille, jotka haluavat matkan juhlaan olevan ihanasti unohtumaton, vinkkaa Melissa.

Lisätietoa Ateljé Katariinan pukuloistosta löytyy linkin takaa:

KATARIINA.FI

Haku