Hyppää sisältöön

Ihmisläheisyyttä työyhteisössä

Ihmisläheisyyttä työyhteisössä

3.12.2021

Ounevalla tiedetään, että työntekijämarkkinoilla ihmisläheisyys ja työnantajan joustavuus ovat valttia.

Suomalainen teknologiateollisuusyritys Ouneva Group erottuu työnantajamarkkinoilla ihmisläheisyydellä ja joustavuudella.

Teksti Mari Korhonen  Kuva Risto Takala

Puoli vuosisataa vanhan Ounevan arjessa yhdistyvät kotimaisen perheyhtiön arvot, matala hierarkia sekä suuren kansainvälisen konsernin vakavaraisuus ja monipuoliset uramahdollisuudet. Yli 600 henkilöä työllistävän yritysryhmän keskiössä on sen tärkein resurssi: henkilöstö.

– Olemme sitoutuneet siihen, että henkilöstöstä välitetään. Se näkyy kaikessa toiminnassamme. Mittaamme työhyvinvointia jatkuvasti ja kehitämme olosuhteita tulosten mukaisesti. Määrätietoisella ja pitkäjänteisellä henkilöstötyöllä olemme saaneet myös vahvasti sitoutunutta henkilöstöä, henkilöstöjohtaja Riitta-Elina Räty kertoo.

Sitoutuneita osaajia kaivataan kuitenkin lisää. Korona vaikutti Ounevan liiketoimintaan odotettua vähemmän, ja poikkeusoloista toipuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. 

– Varauduimme siihen, että koronan seurauksena joutuisimme sopeuttamaan henkilöstöä laajasti, mutta pandemian vaikutukset toimintaamme olivat vähäisemmät. Liikevaihdollisesti vuosi on ollut parempi kuin ennakoimme, ja tarvitsemmekin lisää teknologiateollisuuden ammattilaisia kiihtyvään kasvuumme, Räty kertoo.

Työhön joustavuutta oman elämäntilanteen mukaan

Viime vuosina Ouneva Groupissa on parannettu henkilöstön hyvinvointia muun muassa luomalla joustavia keinoja työn ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittamiseen. 

– Hyvinvointi koostuu monista palasista. Kuuntelemme henkilöstöämme ja mahdollisuuksien mukaan toteutamme tarpeet niin, että työn ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen on sulavaa. Työajat ja -tehtävät joustavat elämäntilanteen mukaan. Lisäksi sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia tuetaan myös työaikojen ulkopuolella.

Matala hierarkia mahdollistaa muutokset nopeallakin aikataululla.

– Nopea päätöksentekokyky ilman turhaa byrokratiaa on kilpailuvalttimme myös työntekijämarkkinoilla. Ihmiset arvostavat vaikutusmahdollisuuksia ja sitä, että epäkohtiin reagoidaan nopein liikkein.

Ounevalla on kuusi yhtiötä Suomessa ja yksi Virossa. Uramahdollisuuksien kirjo on laaja, sillä liikkuvuus yhtiöiden välillä on tehty helpoksi.

– Yhtiöidemme palveluksessa on iso joukko eri teollisuudenalojen
ammattiryhmiä, joten Ounevan sisällä on mahdollista kehittää ammattitaitoaan ja edetä uralla omien vahvuuksien mukaisesti. Tarjoamme mahdollisuuksia myös nuorille, ja kesätyöntekijöitä palkataan vuosittain suhdanteista riippumatta.

Vakavarainen yhtiö investoi vahvasti tulevaisuuden työelämään. Henkilöstön kehittämisen rinnalla organisaatiossa tehdään mittavia investointeja muun muassa automaatiotason nostamiseen. Samalla panostetaan aktiivisesti eettisten toimintamallien kehitykseen. 

– Kantavana ajurina on ihmisläheinen arvomaailma. Yhtiöidemme yhteisenä päämääränä nyt ja aina ovat toimiva työympäristö ja hyvinvoivat ihmiset, Räty kiteyttää.

Haku