Jo pieni panostus on merkittävä, kertoo Kari Wilen Henki-Fennialta. Kuva Aleksi Palmqvist.
Yritysratkaisut

Ryhmäeläkevakuutus sitouttaa ja kannustaa

Ryhmäeläkevakuutuk­set henkilöstön kannus­timena ja sitouttamis­työkaluna nousevat yhä merkittävämpään ase­maan sitä mukaa, kun lakisääteistä eläkeikärajaa nostetaan.

Teksti Päivi Remes

Henkilöstön sitouttaminen ja uusien huippuosaajien löytäminen ovat yksiä merkittävimmistä tavoista varmistaa yritysten kilpailukyky ja kasvumahdollisuus. Kun kilpailijakin tarjoaa osaajille hyvää palkkaa ja tulokseen sidottua bonuspalkkiota, yksi keino – varsinkin pk-yrityksille – ”nokittaa” on ottaa henkilöstön kannustinjärjestelmään uusi lisä: ryhmäeläkevakuutus.

– Ryhmäeläkevakuutusten arvo on noussut sitä mukaa, kun lakisääteisiä eläke-etuuksia on heikennetty ja vapaaehtoisesta yksilöllisestä eläkevakuutuksesta vietiin terä pois pari vuotta sitten, sanoo Henki-Fennian myynti- ja markkinointijohtaja Kari Wilen.

Hyvinvointipanostus viestii välittämisestä Toimiva työterveyshuolto on jo pitkään ollut osoitus työntekijän hyvinvoinnista huolehtimisesta. Wilen muistuttaa, että ryhmäeläkevakuutus on erittäin konkreettinen keino välittää työntekijän kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

– Harva kaksikymppinen miettii eläkettä, mutta jo 40-vuotiaana nämä asiat kiinnostavat varsin vahvasti. Varsinkin silloin, kun eläkesäästäminen hoituu työnantajan puolesta.

Millaisista panostuksista sitten käytännössä puhutaan työnantajan puolelta?

– Tämä on täysin räätälöitävissä yrityskohtaisesti. Tehokkaassa kannustinjärjestelmässä jo pienellä panoksella vaikutetaan merkittävästi työntekijän tulevaisuuden hyvinvointiin. Muutaman satasen kuukausipanos työntekijää kohden on monelle pk-yrityksellekin kohtuullinen kuluerä, mutta yksittäiselle työntekijälle erittäin merkittävä ja kustannustehokas motivaattori. Se voi tarkoittaa hänelle kymmeniä tuhansia euroja tulevaisuudessa, Wilen konkretisoi ja kertoo Henki-Fennian leivissä nauttivansa myös itse kyseisestä edusta.

Ei sivukuluja

Avaintehtävissä toimivien asiantuntijoiden ja esimiesten sitouttaminen on yrityksille elintärkeää. Wilen muistuttaa, että ryhmäeläkkeen käyttämisessä sitouttamiskeinona ei ole kyse pelkästä kululisäyksestä yritykselle.

– Ryhmäeläkkeessä säästyvät palkanmaksun sivukulut. Lisäksi vakuutusmaksu on vähennyskelpoinen kulu yritykselle.

Sitouttajana ja kannustimena toimimisen lisäksi ryhmäeläkevakuutus luo työnantajasta positiivista mielikuvaa sekä sosiaalisen yhteiskuntavastuun että yrityskuvan rakentamisen näkökulmasta.

– Yhä useammassa yrityksessä on alettu tiedostaa tämän ratkaisun kätevyys ja edullisuus – ja ennen kaikkea teho. Olemme parhaillaan tekemässä yrittäjien keskuudessa tästä kyselytutkimusta, Wilen kertoo.

– Eläkeratkaisu toimii myös työvälineenä yrityksen sukupolvenvaihdos- sekä myyntitilanteissa – ja hyödyttää yrittäjää itseäänkin.

 

Saatat myös pitää