Kirsi-Maria Biaudet ja osakas Christian Eroma ovat tyytyväisiä cuumalaisia. Hyvä henki yrityksessä auttaa tuottamaan parempia palveluita. Kuva Aleksi Palmqvist.
Yritysratkaisut

Räätälöimällä paras lopputulos

Laadukas asiakaskokemus takaa kestävät asiakassuhteet ja parantaa tuottavuutta. Cuuma Communications tarjoaa toimintavarmoja ratkaisuja liiketoiminnan kasvuun.

Teksti Timo Hämäläinen

Monikanavaisia kommunikaatioratkaisuja tarjoava Cuuma Communications on kasvanut nopeasti yhdeksi alansa suurimmista toimijoista. Yritys on vakuuttanut palveluistaan jo kolmatta vuotta putkeen satakunta uutta yritysasiakasta. Hyvä kehitys jatkuu tänäkin vuonna, sillä Cuuman liikevaihto nousee kuluvan tilikauden aikana yli kolmeen miljoonaan euroon. Kauppalehti on myöntänyt yritykselle neljänä peräkkäisenä vuotena Menestyjä-sertifikaatin.

Asiakkuusjohtaja Kirsi-Maria Biaudet’n mukaan Cuuman tavoitteena on olla yksi Suomen parhaista omalla alallaan.

– Muun muassa puolustusvoimat, lääkärihelikopteritoimintaa hallinnoiva FinnHEMS ja monet teleoperaattorit ovat valinneet kommunikaatiotarpeisiinsa Cuuman puhejärjestelmän, mikä kertoo osaltaan tuotteiden korkesta laadusta ja toimintavarmuudesta.

Cuuman järjestelmä kokoaa kommunikointikanavat – puheliikenteen, sähköpostin, nettipalvelut, chatin ja sosiaalisen median – yhdelle alustalle. Kommunikaatioratkaisun ytimessä on VoIP-teknologia, jonka avulla puhe muutetaan digitaaliseen muotoon ja siirretään verkon välityksellä vastaanottajalle.

Noin 600 kotimaista yritystä hyödyntää Cuuman kommunikaatioratkaisuja ja palvelun käyttäjiä on jo kymmeniä tuhansia. Yhtiö on kuitenkin suhteellisen tuntematon, koska se toimittaa järjestelmiä paljon jälleenmyyjäverkoston kautta.

Oma ohjelmistokehitys

Cuuma sai alkunsa vuonna 2004 Helsingin Metropolian, silloisen Stadian, laboratoriossa, kun toimitusjohtaja Jani Hartikainen ja myyntijohtaja Patrick Malmström tekivät VoIP-teknologiasta insinööritutkinnon lopputyötään.

Tuore yritys toi pian markkinoille verkossa toimivan kommunikaatioratkaisun. Sitä seurasi mobiiliversio sekä ohjelmistoalusta teleoperattoreille. Kaverukset osuivat oikeaan arviossaan, että VoIP-teknologia muuttaa puhelinalaa radikaalisti.

Tänä päivänä Cuuma tarjoaa yrityksille palveluja ja tuotteita, joiden avulla ne pystyvät hallitsemaan monien eri kanavien kautta tapahtuvaa vilkasta viestiliikennettä omien asiakkaidensa kanssa. Palvelun tasoa voidaan mitata ja tuloksia käyttää liiketoiminnan kehittämiseen. Järjestelmä voidaan myös integroida yrityksen asiakkuuden- hallinta-, toiminnanohjaus-, kanta-asiakas- ja muihin järjestelmiin.

 

Kokoamme sellaisen kokonaisuuden, jota asiakas oikeasti tarvitsee

 

Kommunikaatiojärjestelmien ja palveluiden lisäksi Cuuma toimii puheliikenneoperaattorina sekä kiinteässä että mobiiliverkossa. Cuuman SIM-kortti käy kaikkiin mobiililaitteisiin.

– Laajasta tuoteperheestä räätälöidään asiakkaalle sopiva paketti. Kartoitamme yhdessä yrityksen kanssa kommunikoinnin tarpeet ja uusien ratkaisujen tuomat mahdollisuudet. Kokoamme sellaisen kokonaisuuden, jota asiakas oikeasti tarvitsee, Biaudet kertoo.

Järjestelmissä on monia asiakaspalvelun tasoa parantavia ominaisuuksia. Esimerkiksi tiedot yhteydenottoa yrittäneistä tallentuvat järjestelmään, jotta heihin voidaan ottaa yhteyttä myöhemmin. Asiakaspalvelijat voivat myös seurata somessa tapahtuvaa kommunikointia ja reagoida siihen nopeasti.

Vastuullista toimintaa

Cuuma Communications on täysin johdon omistama yritys. Riippumattomuus sijoittajista vaikuttaa yrityskulttuuriin.

– Toimimme kuin perheyritys. Henki on hyvä. Lähes kaikki yritykseen palkatuista ovat tunteneet toisensa jo entuudestaan.

Yritys haluaa kantaa yhteiskuntavastuunsa. Siihen liittyen Cuuma tukee maahanmuuttajien työllistymistä ja WWF:n toimintaa.

Cuuma Communications ja sen tytäryhtiö Koiramerkki-palvelu solmivat sponsorointisopimuksen Invalidiliiton kanssa. Cuuma rahoittaa yhden avustajakoiran koulutuksen pennusta luovutusikäiseksi asti.

Myös urheilu on lähellä cuumalaisten sydäntä, ja yritys tukee muun muassa Espoon palloseuraa ja Itä-Helsingin Viikinkejä.

 

Saatat myös pitää