Yhä useampi haluaa oppia coaching-taitoja

Yhä useampi haluaa oppia coaching-taitoja

Coaching-ydintaitojen lisäksi opiskelija saa tietotaitoa ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja elämäntaidoista. 

Yhä useampi haluaa oppia coaching-taitoja 

Life Coach Academyssä koulutusjohtajana toimiva Auli Hedman kertoo, että coachingista ollaan kiinnostuneempia kuin koskaan ennen. 

Teksti Elina Jäntti  Kuva Istock

Opiskelin yli 10 vuoden ajan, vaativan esimies- ja asiantuntijatyöni ohella, useita tutkintoja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja coachingin alalta, ensin itseäni ja sitten myös työtäni varten. Oivalsin, että suurin osa meistä haluaa voida paremmin arjessaan, ihmissuhteissaan sekä työssään. Sen saavuttamiseen tarvitaan uusia näkemyksiä ja työkaluja, koulutusjohtaja Auli Hedman avaa. 

Sekä alaisena että esimiehenä toiminut Hedman ymmärsi, ettei pelkkä asia- tai direktiivinen johtaminen enää riitä: työhyvinvointiin ja yhteisöiden kehittämiseen tarvitaan lisää myös psykologista pääomaa ja käytännöllisiä työkaluja. 

– Ihmiset haluavat ymmärtää itseään paremmin, oppia vuorovaikutustaitoja, ottaa vastuuta hyvinvoinnistaan sekä tulla johdetuksi empatian ja motivoitumisen kautta. Tietoa on saatavilla valtavasti, mutta faktoihin perustuva kokonaisvaltainen ymmärrys hyvinvoinnin tekijöistä on haastavaa koostaa itsenäisesti, siten että tieto olisi luotettavaa ja arkeen sovellettavaa.

Sujuu myös työn ohessa 

Näihin tarpeisiin rakentui Life Coach Academy. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston 20 opintopisteen laajuisen Coaching-koulutusohjelman runko rakentuu kansainvälisesti määriteltyjen coaching-taitojen ympärille. Koulutusta täydennettiin muun muassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin perustiedoilla, työhyvinvointivalmentamisen opeilla sekä vuorovaikutustaito-opeilla. 

Koulutus kestää vuoden, ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna.

– Opiskelu onnistuu myös työn ohessa. Ainutlaatuinen koulutuksemme on ollut suosittu ja saanut huippupalautteet myös arvioinneissa. Olemme tietysti hyvillämme, että niin moni muukin kokee nämä asiat tärkeiksi, ja mitä enemmän ratkaisukeskeisesti asioita kehittäviä henkilöitä on, sitä hyvinvoivempia ihmisiä ja työpaikkoja meillä on.

Mahdollisuudet menestyä

Yhä useammat yritykset ovat myös tiedostaneet asian ja kasvava määrä koulutuksen opiskelijoista on kouluttautumassa työnantajansa lähettäminä. Hedmanin mukaan tulevaisuuden esimiehet hallitsevat coaching-taidot.

– Koulutamme noin viisi ryhmää vuodessa, joista neljä on lähiopetuksessa. Yksi ryhmä toteutetaan verkko-opintoina, Hedman kertoo. 

Hedmanin mielestä kokonaisvaltaiset coaching-taidot tulisivat jollain tavalla tulla osaksi perusopetusta. Tämä loisi suomalaisille entistä paremmat mahdollisuudet menestyä, ja se lisäisi myös kokonaisvaltaista hyvinvointia, joka nytkin on kansainvälisissä vertailuissa varsin hyvällä tasolla. 

– Aina voi silti parantaa. Olen saanut todistaa useita kertoja, kuinka kiperätkin tilanteet saadaan ratkaistua oikealla ohjauksella ja tietoisuustaidoilla.