Videokilpailu kotinikkareille

Videokilpailu kotinikkareille

Kilpailuun voi osallistua 31.07.2020 saakka osoitteessa WWW.PUUINFO.FI/VIDEOKILPAILU

Videokilpailu kotinikkareille

Puuinfo järjestää videokilpailun, jonka tavoitteena on innostaa kaikenikäisiä ihmisiä omien kädentaitojen kehittämiseen.

Teksti Elina Teerijoki  Kuva Puuinfo

Kyky tehdä ja nikkaroida puusta erilaisia rakennelmia itse on hyödyllinen kansalaistaito, joka ennen vanhaan oli monille ihmisille jopa elämisen ehto. Omatoiminen tekeminen on edelleenkin tärkeä puun käytön kohde, vaikka se onkin ollut selvästi vähenemään päin.

– Olemme jonkin aikaa seuranneet ehkä hieman huolestuneina, kuinka käsillä tekemisen taito on alkanut pikkuhiljaa vähentyä. Uskon, että suurimmalla osalla ihmisistä näitä taitoja kuitenkin vielä löytyy. Meillä on Suomessa ainutlaatuinen koulujärjestelmä, jossa jo alaluokilla opetetaan puutöiden tekemistä ja omatoimista nikkarointia. Suurimmalla osalla ihmisistä pysyy varmasti vasara tai saha oikein hyvin kädessä, mutta kiireisen elämänrytmin takia aika ei vain yksinkertaisesti riitä pienienkään puhdetöiden tekemiseen, arvioi Puuinfon toimitusjohtaja Mikko Viljakainen.

Käsillä tekemiseen kannustaakseen Puuinfo järjestää videokilpailun, jonka tavoitteena on innostaa löytämään puusta käsillä tekeminen uudelleen ja kannustaa ihmisiä kädentaitojen kehittämiseen. Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset tee se itse -rakentamisesta kiinnostuneet.

RAKENNELMA voi olla mitä vain terassista linnunpönttöön.

Kuvaa, editoi ja julkaise

Kilpailun ideana on, että osallistuja kuvaa, editoi ja julkaisee tee se itse -videon jostakin itse tekemästään rakennelmasta. Se voi olla pieni tai suuri: esimerkiksi linnunpönttö, kukkalaatikko, kompostikehikko tai vaikka terassi.

Kilpailuaika kestää elokuun loppuun 2020 asti ja kilpailuvideoita voi toimittaa 31.7.2020 saakka. Puuinfo julkaisee videot YouTube-kanavallaan ja jakaa ne Facebook-sivuilleen, kun kilpailuaika on päättynyt. Elokuussa järjestetään kaikkien videoiden kesken yleisöäänestys Puuinfon Facebook-sivuilla.

– Kilpailuun osallistuvat videot julkaistaan kaikki samanaikaisesti, että niitä päästään myös heti tasapuolisesti arvioimaan ja äänestämään. Julkaisemme myös puuinfo.fi-sivustolla mallivideon, joka toivottavasti madaltaa kynnystä osallistua itse kilpailuun.

Kilpailussa palkitaan kaksi videota: yleisön suosikki ja Suomen puutavarakauppiaiden yhdistykseen kuuluvien kauppiaiden suosikki. Kilpailun palkintoina on kaksi 1000 euron lahjakorttia voittajien valitsemiin asiantunteviin puutavaraliikkeisiin.

– Uskoisin, että tänä vuonna vallinnut poikkeustila ja leuto talvi ovat myös innostaneet ihmisiä elvyttämään uudelleen käsillä tekemisen taitoja. Siitä kertoo jo sekin, että tämän vuoden aikana kävijämäärät Puuinfon sivuilla ovat nousseet hurjasti. Odotamme innolla, millaisia videoita eri projekteista ihmiset meille lähettävät Viljakainen päättää.