Vastuullisuus toiminnan kulmakivenä

Vastuullisuus toiminnan kulmakivenä

Leino Group Oy on osa suomalaista teollisuushistoriaa. Puusepänverstaasta kasvoi kansainvälinen palvelu–valimo, joka toimii erikoisosaamisellaan alan kärjessä.

Teksti Teija Aaltonen

Historian siivet havisevat tulevaisuuden tuulissa, kun yrityksellä on ikää jo 120 vuotta. Vuosien varrella salolaisesta puusepänverstaasta on kehittynyt kansainvälinen Leino Group Oy, jonka liiketoiminta on jakautunut kolmeen tytäryhtiöön: LeinoCast Oy, Leino Real Estate Oy sekä Leino Invest Oy. Yhtiön suurin liiketoiminta muodostuu palveluvalimo LeinoCast Oy:stä.

Vuonna 1898 perustettu yritys on Suomen vanhimpia. Se on säilyttänyt vakautensa myös silloin, kun maailmansodat ja vakava finanssikriisi ravistelivat koko maailmaa.

– Menestyksen salaisuus on vastuullisuus. Toimintamme perustana on vastuu yrityksestä, työntekijöistä ja asiakkaista. Vain vahva yritys kykenee kantamaan vastuunsa jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Olemme asiakkaillemme luotettava kumppani. Yrityksemme vastuullisuutta on aina taannut vakaa mutta tilanneherkkä kehitys, korostaa Leino Group Oy:n toimitusjohtaja, teollisuusneuvos Liisa Leino.

Ympäristövastuu on tärkeä yhteiskuntavastuun muoto, johon yritys voi vaikuttaa toiminnallaan. LeinoCast on mukana vaikuttamassa yhteisen ympäristömme huolenpitoon suunnittelemalla ympäristö- ja kierrätysteknologiaan liittyviä ratkaisuja. Valuratkaisuja tehdään myös metsä- ja energiateollisuuden vaativaan konerakennukseen. Suurin osa nykyaikaisen valimon tuotteista menee vientiin.

Räätälöidyt valuratkaisut

Valimoalan kansainvälisillä markkinoilla ei pärjää myymällä helppoa massatavaraa. LeinoCastin valtti on jatkuvasti kehittyvä erikoisosaaminen. Yritys on erikoistunut vaativiin valuihin, joiden lähtökohtana ovat asiakkaiden yksilölliset tarpeet.

– Olemme kansainvälinen palveluvalimo. Tuotamme asiakaskohtaisesti räätälöityjä valuratkaisuja. Emme siis myy rutiinilla samaa kaikille, vaan tuemme jokaisen asiakkaan tuotekehitystä. Tuotteemme sisältää asiantuntemuksen sekä toimintaprosessin, jotka tuottavat asiakkaillemme lisäarvoa. Näin he voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, Leino vakuuttaa.

LeinoCast tarjoaa asiakkailleen kattavan toimitusketjun, joka alkaa ideasta ja päättyy valmiiksi asennettuun komponenttiin. Tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa alkaa jo suunnittelupöydässä. Palveluihin kuuluu koko laaja kattaus valimoalan osaamista: mallintaminen, tarkastukset, lämpökäsittely, koneistus ja kansainväliset trading-ratkaisut.

Alan kehityksen kärjessä

Valimotoiminta on monipuolistunut merkittävästi. Alkuvuosina Leinovalun nimellä tunnettu yritys myi raakavalua, koneistus alkoi asteittain. Nykyään asiakaskohtaisiin ratkaisuihin liittyy usein osakokoonpanoa sekä suurempia kokonaisuuksia. Vaativat asiakkaat arvostavat pitkälle vietyä palvelua.

– Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme ja pysyttelemme aktiivisesti alan kehityksen kärjessä. Voimmekin aina tarjota asiakkaillemme alan kansainvälistä kärkiosaamista, joka hyödyttää juuri heidän toimintaansa, Leino kertoo.