Vastaanoton suuvesi on lisäase koronaa vastaan

Vastaanoton suuvesi on lisäase koronaa vastaan

Tarve suun puhtaudelle ja hygienialle on kasvanut korona-aikana. Se selittää Isodent Oy:n yrittäjä Jyrki Isojärven mukaan myös sen, miksi uusi suuvesi on ollut niin suosittu.

Vastaanoton suuvesi on lisäase koronaa vastaan

Moni hammashoito on tänä vuonna aloitettu Isodent Oy:n suuvettä purskuttamalla. Sen sisältämä vetyperoksidi tuhoaa mikrobeja, ja puolukan arbutiini tuo makua.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Markus Torvinen

Vetyperoksidi on helposti veteen liukeneva ja voimakkaasti hapettava aine, jolla on vahva kyky tuhota taudinaiheuttajia. Se tiedetään myös suun- ja hampaidenterveydenhuollon piirissä. Aineella on kuitenkin myös yksi nurja puoli: se maistuu melko epämiellyttävälle. Luonnonmukaisiin suunhoitotuotteisiin erikoistunut, rovaniemeläinen perheyritys Isodent Oy on onnistunut taklaamaan tämän haasteen. 

– Kehitimme keväällä uuden suuveden, joka sisältää vetyperoksidia ja puolukasta saatavaa arbutiinia. Arbutiini parantaa suuveden makua ja suojaa limakalvoja. Tuote on ollut mahdottoman suosittu. Sitä on mennyt niin sairaaloihin, hammaslääkäriasemille kuin kuluttajillekin, yrittäjä Jyrki Isojärvi kertoo.

Arktisia marjoja ja yrttejä

Kotimaisen puolukan käytössä IsoDent ei ole ensikertalainen. Oman tuotantonsa hammasproteesien puhdistusaineella vuonna 2011 aloittanut yritys on yksi maailman ensimmäisiä, joka on onnistunut korvaamaan kemialliset teho- ja säilöntäaineet arktisilla marjoilla ja yrteillä. Kuusijäseninen tuoteperhe on syönyt niin tyrniä, kamomillaa, vuorenkilpeä, ruusujuurta, puolukkaa kuin kehäkukkaakin. 

– Kehitämme koko ajan uusia, toimivampia ratkaisuja suuntervey-
denhoitoon ja panostamme erityisesti kotimaisuuteen ja luonnonmukaisuuteen. Arktisilla marjoilla ja yrteillä on todistetusti suun terveyttä edistävä vaikutus. Lisäksi ne tekevät tuotteista miellyttävän makuisia, Isojärvi ynnää.

Suuvesi kuin suojakilpi

Tuoteperheen uusimman tulokkaan, Vastaanoton suuveden suunmyötäisyys perustuu puolukkaan ja teho vetoperoksidiin. Vetyperoksidi vähentää tutkitusti syljen mikrobipitoisuutta, mukaan lukien myös vaippavirusten määrää. Vaikutus on kaksisuuntainen: sekä suuveden käyttäjällä, että suuvettä käyttävän henkilön kanssa vuorovaikutuksessa olevalla on pienempi riski aerosolialtistumiselle.

– Tuotteesta ovat hyötyneet esimerkiksi monet hierojat ja kuoronjohtajat, jotka ovat tekemisissä ihmisten kanssa. Suuvettä purskutellaan minuutin ajan ja teho kestää noin puolitoista tuntia.

Kuluneen puolen vuoden aikana moni hammashoitosessio on aloitettu suuvettä purskuttamalla. Kysyntään on vaikuttanut se, että kevään peruutusten takia syksylle muodostui hammashoitosuma. Toisaalta suosiota selittää sekin, että koronan varjo on yhä läsnä.

– Kukaan ei tiedä, mihin tässä ollaan menossa. Siitä olen iloinen, että olemme pystyneet pitämään ihmiset töissä ja kehittämään tuotteita, joista on oikeasti apua.