Uutta ei tarvitse ostaa, jos tavaroita voi myös vuokrata

Uutta ei tarvitse ostaa, jos tavaroita voi myös vuokrata

Vuokraa Clas Ohlsonilta -palvelun vuorokausihinnat alkavat 2,90 eurosta tuotetta kohden. Vastaavan tuotteen voi myös ostaa itselleen, jos huomaa sille suuremman tarpeen.

Uutta ei tarvitse ostaa, jos tavaroita voi myös vuokrata

Clas Ohlson kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa ja palveluitaan, jotta ne mahdollistavat vastuullisemman elämäntavan. Nyt tuotteita on mahdollisuus myös vuokrata.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Juha Arvid Helminen

Kiertotalous ja jakamistalous ovat kasvussa olevia ilmiöitä. Tavaroita ei enää välttämättä haluta omistaa, vaan niiden vuokraaminen lisää suosiotaan. Ympäristötietoisuus ja asuntojen pienet säilytystilat saattavat olla syitä sille, että tavaroiden vuokraaminen niiden ostamisen sijaan on yhä yleisempää. Rahaa ei myöskään haluta laittaa asioihin, joita käytetään vain harvoin, kertoo Clas Ohlsonin Business Development Manager Sara Langhoff.

Tukeakseen kuluttajien muuttuvia kulutustottumuksia ja kestävää kehitystä Clas Ohlson on lanseerannut palvelun, jonka avulla vastaavan tuotteen voi ostamisen sijaan vuokrata helposti. Vuokraa Clas Ohlsonilta -palvelun kautta on vuokrattavissa esimerkiksi monenlaisia työkaluja sekä tuotteita myös siivoukseen ja tekstiili- ja mattopesuun. Vuokrauspalvelu on osa yrityksen kestävän kehityksen periaatteita noudattavaa vastuullisuusohjelmaa.

Langhoff kertoo, että Clas Ohlsonilla ennustetaan suurta kysyntää tämän kaltaisille palveluille.

– Maailma muuttuu, eikä kaikkea tarvitse enää omistaa. Tänä päivänä ei ole itsestäänselvyys ostaa uusia tuotteita heti, kun niille herää tarve, Langhoff perustelee.

Clas Ohlsonilla vastuullisuus merkitsee sitoutumista siihen, että yrityksen myymät tuotteet ja palvelut ovat turvallisia käyttää, ne on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja kuljetettu ympäristöä ja ilmastoa mahdollisimman vähän kuormittaen ja että tuotteiden avulla kuluttajilla on mahdollisuus osaltaan vähentää vaikkapa ruokahävikkiä. Maapallon resurssien käytön vähentämiseen tähtäävien toimien lisäksi yrityksen tavoitteisiin kuuluu halu olla kestävä ja pitkäjänteinen työnantaja sekä edistää lasten oikeuksia.

MAAILMA MUUTTUU, eikä kaikkea tarvitse enää omistaa.

Välineet kaikkiin koteihin

Clas Ohlsonin vuokrauspalvelu toimii nykyisin yrityksen jokaisessa myymälässä Pohjoismaissa. Laajentamista edelsi kolmivuotinen pilottihanke, joka käsitti muutaman Pohjoismaisen myymälän. Palvelu osoittautui menestyksekkääksi.

Langhoff kertoo, että kysyntää vuokrauspalvelulle riittää.

– Joskus voit haluta vuokrata tavaran ja kokeilla sitä ennen ostopäätöstä. Meiltä löytyy tällä hetkellä tuotteita kategorioista remontointi, asennus ja siivous. Ne ovat sopivia sekä suuriin että pieniin projekteihin, Langhoff toteaa.

– Jos esimerkiksi haluat kiinnittää suuria maalauksia tai tauluja seinälle, mutta koet vaikeuksia saada ne siististi ja suoraan paikalleen, voit vuokrata ristilaserin, jonka avulla kehykset saa yhtenäiseen linjaan. Tai ehkä tarvitsetkin kokonaisen työkalusetin vain viikonlopun ajaksi? Tällöin voit vuokrata sen meiltä.

Langhoff lisää, että jos asiakas huomaa vuokra-ajan jälkeen, että tarvitseekin vuokrattuja tuotteita useammin, voi vastaavan tuotteen ostaa itselleen Clas Ohlsonilta.

Vuokrattavat tuotteet varataan joko online-varausjärjestelmän kautta tai suoraan myymälässä. Varattujen tuotteiden nouto ja palautus tapahtuvat myymälöissä.

Tuotteiden vuokrahinnat ovat vuorokausikohtaisia. Clas Ohlsonin kanta-asiakkaat eli Club Clas -jäsenet saavat vuokrata tuotteita puoleen hintaan. Kanta-asiakkuus tuo mukanaan myös monia muitakin etuja, kuten räätälöityjä tarjouksia ja erilaisia tapahtumia. Asiakkuusohjelmaa kehitetään edelleen koko ajan.

Käyttöikää korjaamalla

Vuokrattavien tavaroiden ohella Clas Ohlson tarjoaa edelleen suuren valikoiman kotiin ja kodin kunnostukseen liittyviä tuotteita. Niitä ovat muun muassa säilytystilojen organisointiin sopivat järjestelmät ja ratkaisut sekä pieniin
korjauksiin tarvittavat välineet. Langhoff mainitsee suositun uutuuden, First Repair Kitin. Se on perinteistä ensiapupakkausta vastaava kokonaisuus, jonka avulla voi korjata rikkoutuneet kodintarvikkeet.

– First Repair Kit on mahtava joululahja. Se on setti, josta löytyy käteviä tuotteita, jotta tavaroiden käyttöikää voidaan pidentää.

Vuokrauspalvelu ja First Repair Kit ovat osa Clas Ohlsonin Anna rakkautta sille, mitä sinulla jo on -kampanjaa, jonka tarkoituksena on kannustaa kuluttajia korjaamaan jo olemassa olevia tavaroita uusien ostamisen sijaan.