Uusi Click-rakenne tekee kalusteiden kokoamisesta helppoa

Uusi Click-rakenne tekee kalusteiden kokoamisesta helppoa

Click-rakenteen ansiosta kaappien kasaamisessa ei tarvita ruuveja, liimoja tai työkaluja.

Uusi Click-rakenne tekee kalusteiden kokoamisesta helppoa

Ideal Keittiöt siirtyy ensimmäisenä Suomessa uuteen Click-runkorakenteeseen. Kalusteiden kokoamisesta tulee helpompaa ja nopeampaa, eikä työkaluja tarvita.

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Ideal Keittiöt

Click-runkorakenne on entuudestaan tuttu laminaateista ja parketeista. Ratkaisun ansiosta kaapin osat ovat kasauksen jälkeen valmiiksi ristimitassa, eli 90 asteen kulmassa. Ovet, laatikostot ja mekanismit toimivat heti, eikä aikaa vievää säätämistä tarvita.

– Näin asennusjälki on aina viimeistelty. Työkaluja tarvitaan ainoastaan kaapin asentamiseen, kertoo Ideal Keittiöt Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Ala-Kanto.

ThreeSpinen kehittämän Click-rakenteen ansiosta kaapin kokoaminen nopeutuu ja hoituu noin minuutissa. Myös lopputulos on  perinteistä tappiliitosrakennetta lujempi.

Uusi innovaatio tuo monenlaisia etuja sekä kuluttajien pienimuotoiseen omakotirakentamiseen että ammattiasiakkaiden suuriin rakennushankkeisiin. Kalusteiden helppo kasaus palvelee yhtä hyvin tee se itse -rakentajia kuin pieniä remonttifirmoja sekä isoja rakennusliikkeitä.

Suurissa kerrostaloprojekteissa etuna on, että tuotteet kyetään pakkaamaan kompakteiksi paketeiksi ja kuljettamaan turvallisesti, ehjinä ja tilaa säästäen kohteisiin. Myös säilytykseen tarvittava tila vähenee työmaalla tai kodin keittiöremontissa. Tämä tuo sujuvuutta eri työvaiheisiin.

– Olemme ajatelleet myös ympäristöä ja hiilijalanjälkeä. Jos rekassa kuskataan valmiiksi kasattuja keittiöitä, kuljetetaan samalla hyödyntämättömiä kuutioita eli ilmaa. Click-rakenne mahdollistaa tehokkaamman täyttöasteen kuljetuksissa ja tietää isoa vähennystä hiilidioksidipäästöissä.

Millintarkkaa tuotantoa

Click-innovaatioon siirtyminen vaati Ideal Keittiöiltä merkittäviä investointeja tuotantoprosesseihin. Kalusteiden mittatarkkuuden on oltava millin kymmenesosalleen oikea, jotta runko loksahtaa helposti ja nopeasti paikoilleen.

Taustatyötä ja tuotannon muutoksia on tehty yli vuosi. Projektin päätteeksi Ideal Keittiöt juhlistaa uutta innovaatiota esittelemällä myös tuoteuutuuksia 22 myymälässään ympäri Suomen.

Ideal Keittiöt on Suomen neljänneksi suurin keittiövalmistaja, joka on toiminut alalla 28 vuotta ja kalustanut yli 300 000 suomalaista kotia. Malliston suunnittelusta vastaa suomalainen tuotekehitystiimi, jonka työn tuloksena yhtiölle on myönnetty Design from Finland -tunnus.

Suunnittele keittiösi virtuaalisesti

Ideal Keittiöt on investoinut myös digiloikkaan, joka tuo uuden lähestymistavan keittiön ja muiden kodin tilojen suunnitteluun. Vielä tämän vuoden aikana valmistuvan suunnitteluohjelman avulla asiakas voi tehdä itse keittiö-, säilytysjärjestelmä- ja kylpyhuonekalusteista luonnostelmia oman kodin pohjapiirustukseen tai remontoitavan tilan valokuvan päälle.

– Kuluttaja voi seikkailla itse tekemänsä suunnitelman sisällä virtuaalisesti, testata sen toimivuutta ja tehdä ohjelman kautta myös tilauksen. Suunnitelman voi toki edelleen tehdä myymälässäkin.

Ammattirakentajille ohjelma puolestaan mahdollistaa kokonaan uuden tavan toimia, kun suunnitelman ja tilauksen pystyy tekemään vaikkapa oman työpöydän ääressä tai työmaalla. Teknologista erikoisosaamista ei myöskään tarvita, sillä ohjelman helppoon käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.