Uudista kodin ilmettä helposti

Uudista kodin ilmettä helposti

Varkauden Puun valmistamilla kuvaseinillä saa luotua persoonallisempaa ilmettä esimerkiksi keittiöön.

Uudista kodin ilmettä helposti

Varkauden Puu valmistaa puulistoja ja -paneeleita sekä kuvaseiniä, joilla voi personoida kotia vaivattomasti. Tuotteet ovat edullisia, ja ne on helppo asentaa paikalleen itse.

Teksti Elina Jäntti  Kuva Tauno Herranen

Varkauden Puun tuotantohallien sisällä käy korvia huumaava meteli. Yhdessä hallissa höylätään sisustuspaneeleita. Viereisissä tuotantotiloissa höylä-sahakone sylkee liukuhihnalle kapeita, vain muutaman sentin levyisiä, koristeellisia puulistoja.

– Näin kapeaa listaa käytetään pääasiassa keskieurooppalaisissa kodeissa, joihin tuotteitamme ostetaan, kertoo Varkauden Puu Oy:n toimitusjohtaja Timo Tenhunen.

Varkauden kupeessa sijaitsevissa halleissa valmistetaan ainutlaatuisia sisustustuotteita kotimaisesta puusta. Tuotannosta iso osa menee ulkomaille, pääasiassa Iso-Britanniaan, Saksaan ja Itävaltaan, mutta tuotteita myydään myös Suomessa.

Yrityksen päätuotteita ovat muotoon höylätyt puulistat ja -paneelit. Listojen ideana on, että ne on helppo asentaa itse paikalleen.

– Teemme tee se itse -listaa, jonka kuka vain voi hakea helposti rautakaupasta tai marketista, sillä pakkaus mahtuu pituutensa puolesta henkilöautoon. Listat on myös helppo asentaa, sillä ne on sahattu sopivaan mittaan.

Tenhunen muistuttaa, että listojen vaihtoa ei ole aina pakko tehdä vain remontin yhteydessä.

– Meidän tee se itse -listoillamme voi personoida kodin ilmettä helposti muulloinkin, ja niitä voi nikkaroida itse omiin tarkoituksiin, Tenhunen kertoo.

Varkauden Puun tuotevalikoimassa on useita erilaisia listoja koristeellisemmista malleista tavanomaisempiin reunalistoihin. Listoja on noin 20 erilaista mallia.

Yritys suunnittelee listojen höyläämisessä käytettävien terien profiilit itse. Se tarkoittaa, että tuotteisiin voidaan saada aikaan myös asiakkaan haluamaa kuviota.

– Asiakas voi tilata meiltä haluamaansa profiilia, eli listaa, juuri halutulla kuviolla kohtuuhintaan, Tenhunen lupaa.

Uniikkeja sisustuspaneeleja

Myös useat Varkauden Puun suunnittelemat ja valmistamat sisustuspaneelit ovat uniikkeja. Tenhunen esittelee uusimpia paneelimalleja, joiden voisi hyvin kuvitella koristavan erilaisia nykyaikaisia, trendikkäitä tiloja – ovathan puupaneelit uusinta huutoa kotien ja julkisten tilojen sisustuksessa.

Väre-paneeli muistuttaa hieman vanhanaikaista sormipaneelia, mutta kuvion muoto on modernimpi, hieman aaltomainen. Aalto-niminen koristeellinen seinäpaneeli sopisi esimerkiksi saunaan, ja hieman perinteistä sisarpaneelia muistuttava, leveillä urilla varustettu Tunnelma-paneeli voisi koristaa vaikkapa toimiston seinää. Vastaavia paneelimalleja ei löydy muualta.

– Kun paneelit maalataan, niiden muoto tulee esiin tehokkaasti, Tenhunen kertoo.

Varkauden Puun puutuotteet tehdään suomalaisesta sahatavarasta, pääosin männystä.

– Suomalainen mänty on vaaleaa ja tiheäsyistä, ja sen laatu on lujempi ja parempi kuin vaikkapa monen keskieurooppalaisen puun, Tenhunen jatkaa.

Kuvaseinä uudistaa tilan

Yrityksen uusimpia tuoteinnovaatioita on kuvaseinä, jolla voi uusia esimerkiksi keittiön tai kodinhoitohuoneen sisustusta vaivatta.

Kuvaseinä on yläkaappien ja pöytätason väliseen seinätilaan tarkoitettu kuvaelementti. Se on käytännössä kevyttä alumiinilevyä, johon on printattu valokuva.

Tällä hetkellä Varkauden Puu valmistaa yhdenmallista kuvaseinää, jossa on valokuvia rennosti sidotuista kukkakimpuista. Tummaa taustaa vasten leijuvat kukkakuvat luovat tilaan persoonallisen ilmeen.

– Kuvaseinän kukkakimput on sitonut floristi Anni Koponen, Tenhunen kertoo.

Lähitulevaisuudessa myös kuvaseinien valikoimaa laajennetaan, jolloin asiakas voi valita sen koristeeksi yrityksen kuvapankista haluamansa kuvan. Tulossa on muun muassa maisemakuvia. Kuvaseinään voi myös printata oman valokuvan.

Edullisen kuvaseinän voi asentaa paikalleen vaivattomasti itse.

– Tarvittaessa se kiinnittyy kaakelilaatan tai muun pohjamateriaalin päälle vaikkapa kaksipuoleisella teipillä.

Näyttävät referenssit

Vuonna 1978 perustetulla Varkauden Puulla on useita näyttäviä referenssikohteita. Yritys on valmistanut katto- ja seinäpaneelit muun muassa vuonna 1991 valmistuneeseen presidentin virka-asuntoon Mäntyniemeen. Myös Helsingin olympiastadionin kattoelementit ovat Varkauden Puun valmistamat.

Varkauden Puun on perustanut Timo Tenhunen edesmenneen vaimonsa Kaijan kanssa. Tenhusella on yli 40 vuoden kokemus alalta ja yli 25 vuoden kokemus ulkomaanviennistä. Nyt yritys on tuomassa tuotantoaan laajemmin kotimaan markkinoille.