Tiedonkulku takaa onnistuneen lopputuloksen

Tiedonkulku takaa onnistuneen lopputuloksen

Saneeraus Expertit tekee rakennus-, saneeraus- ja korjaustöitä koko Uudenmaan alueella. Laadusta ei tingitä ja asiakas voi luottaa aina siihen, että työ on hyvin tehty eikä yllätyksiä tule. 

Teksti Doralos

Saneeraus Expertit on rakennus- ja saneeraustöihin erikoistunut yritys, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat monipuolisesti erilaiset rakennus-, saneeraus- ja korjaustyöt. 

– Olemme joustavia ja palvelualttiita, emmekä väheksy pieniäkään korjaustöitä. Haluamme huomioida kaikki asiakkaat, kertoo rakennusinsinööri Anita Rantala. 

Kaikenkokoisten remonttien lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen apua suunnitteluun. Urakoitsijoita on alalla paljon, mutta Saneeraus Expertit haluaa erottua muista toimijoista tarjoamalla monipuolista ja laadukasta palvelua – olipa kyseessä uuden keittiön asennus, huoneistoremontti tai kokonainen linjasaneeraus. Taloyhtiöille yritys tekee niin pienet kuin suuretkin saneeraukset suunnittelusta toteutukseen. 

Pitkän kokemuksen ja vahvan asiantuntijuuden ansiosta työt hoidetaan aina tinkimättömällä laadulla. Rantala kehuu yrityksen pitkäaikaisia työntekijöitä, joiden tekemiseen voi luottaa täysin. 

– Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä työn laatuun. Huonosti tehtyä työtä emme hyväksy ja työntekijätkin tietävät sen. Kun työ on hyvin tehty, ei tarvita takuukorjauksia. 

Kiireeseen pitäisi puuttua 

Saneeraus Eksperttien pääasiallista toimialuetta on Helsinki, Espoo, Vantaa sekä muu Uusimaa, mutta työkohteita on ollut aina Turkua myöten. Yritys palvelee asiakkaitaan nopeastikin, esimerkiksi äkillisissä vesivahinkokorjauksissa. 

– Vaikka kysely tulisi äkillisenä, järjestämme siihen tekijät. Moni on ollut tyytyväinen nopeaan reagointiin, Rantala toteaa. 

Viime vuosina rakennusvirheiden suuri määrä on noussut toistuvasti esillä sekä alan lehdissä että päivittäisissä uutisissa. Yhtenä syynä tähän Rantala mainitsee sen, että monilla työmailla aikataulut on vedetty käsittämättömän tiukille. Kiire pitäisi kieltää lailla ja siihen pitäisi puuttua. Rakennusvalvonnan pitäisi vaatia isommille työmaille aikataulu, jota noudatetaan oikeaoppisesti. Vaikka työmaille lisättäisiin työntekijöitä, se ei kuivata rakenteita ja pintoja yhtään nopeammin, kuin mitä niiden kuivumiseen menee oikeasti aikaa. 

– Suurimmat ongelmat johtuvat juuri kuivumisajoista. Pintamateriaalit vedetään märän pinnan päälle kustannusten takia. Ajatellaan, että asukkaan omaisuudella ei ole merkitystä, kunhan vain saadaan nopeasti valmista, Rantala kertoo. 

Ajantasaista tietoa 

Remonttityömaalla tapahtuvat virheet johtuvat pääsääntöisesti siitä, että tieto ei kulje eikä päivitetyistä suunnitelmista huolehdita. 

Saneeraus Expertit on kehittämässä kokonaisuuden hallintaa varten uutta ohjelmaa, jolla varmistetaan, että remontin keskellä olisi aina käytettävissä ajantasaista tietoa. 

– Ohjelman avulla tiedonkulku työmailla paranee ja virheiden määrä vähenee. Mahdollisista muutoksista ollaan aina ajan tasalla ja tieto on kaikkien urakoitsijoiden saatavilla. Työmaille saadaan uusi työkalu säästämään kustannuksia ja turhaa eripuraa urakoitsijan ja asukkaiden välillä.