Terveyden aakkosten sanansaattajana

Terveyden aakkosten sanansaattajana

Freetox.fi:n perustaja ja holistinen terveysvalmentaja Susanna Tanni haluaa auttaa ihmisiä ottamaan terveelliset elintavat osaksi arkea. 

Terveyden aakkosten sanansaattajana 

Freetox.fi:n tavoitteena on lisätä hyväksyntää ja lempeyttä itseään kohtaan, sillä moni on keholleen turhan ankara.

Teksti Niina Linna  Kuva Freetox

Kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin keskittynyt Freetox.fi syntyi halusta löytää jokaiselle sopivia vaihtoehtoja terveellisempään elämään. Holistinen terveysvalmentaja ja pilatesopettaja Susanna Tanni perusti alun perin Freetox-nimisen ryhmän Facebookiin. Vuonna 2008 yli 30 000 jäsenen hyvinvointiryhmästä syntyi laadukkaita lisäravinteita ja verkkovalmennuksia tarjoava verkkokauppa sekä myymälä.  

– Koen, että hyvinvoinnin perusta on oikeanlaisessa ravinnossa. Missioni on jakaa tietoa siitä, mitkä asiat vaikuttavat terveyteen, energiatasoon ja ikääntymiseen. Kun tietää, mitä kudokset ja solut tarvitsevat, voi terveempi elämä löytyä pienilläkin muutoksilla.

Tanni on itse kokenut, miten rasvaton ja teollinen ravinto yhdistettynä stressiin sai hänet tuntemaan itsensä ikälopuksi jo päälle 30-vuotiaana. Oireina olivat vatsa- ja selkäkivut, väsymys ja alavireisyys. Laitepilatesopintojen kautta hän ymmärsi oikean ruokavalion ja terveyttä tukevien lisäravinteiden merkityksen. Nyt, energiaa puhkuvana 46-vuotiaana Tanni haluaa auttaa myös muita voimaan paremmin. 

Stressi kuormittaa kehoa

Freetox.fi:n suosittu Eating for Beauty -valmennus keskittyy ravintopuolen tasapainottamisen lisäksi henkiseen puoleen. 

– Valmennuksessa pohditaan, miten syömme ja miksi syömme. Opettelemme myös sallimista ja hyväksyntää, sillä moni on itseään kohtaan hyvin ankara. Kaikki parantuminen lähtee itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta.

Parhaillaan kognitiivista psykoterapiaa opiskeleva Tanni kertoo stressin olevan suurimpia syitä, miksi kehossamme on vajeita. 

– Stressi kuluttaa ravintoaineita ja silloin esimerkiksi haasteet ferritiinin kanssa ovat lopputulos. Jos ihminen on kokenut pitkäaikaista stressiä, ei elämänmuutosta pysty tehdä tuosta vain. Ja kun ei onnistu heti, tulevat itsesyytökset. Valmennus pureutuu juurisyihin ja tunnelma on hyväksyvä ja kannustava. Kun valmennuksen on kerran ostanut, uusintakerroille pääsee mukaan ikuisesti.

Täsmätuotteet arkeen 

Freetox on tuonut markkinoille kaksi yhdessä Foodinin kanssa suunnittelemaansa tuotetta. Sleeping Beauty sisältää kahta eri kollagenipeptidiä, jotka tukevat ihon kimmoisuutta, hampaita sekä niveliä.

– Sleeping Beauty syntyi tarpeesta saada kollageenituote, joka oikeasti toimii, sillä tukikudosten proteiini lopettaa uusiutumisen 40 ikävuoden jälkeen. All-in-One taas on kehitetty helpottamaan arkea. Parissa ruokalusikallisessa jauhetta on parhaimmat tehoaineet, 28 superfoodia sekä välttämättömät aminohapot ja maitohappobakteerit.

Supertuote tarjoaa tärkeät ravinteet helposti, laskee tulehdustilaa kehossa ja korjaa kudoksia. Jauhe sujahtaa vaikka veden joukkoon kiireisimpinäkin päivinä. Itsestään huolehtiminen on tärkeää, mutta sen ei tarvitse olla uuvuttavaa.