Teknologia

Vahva ohjelmisto-osaaja

TIETOTEKNOLOGIA. Suomen monialaisin konsultointi- ja koulutuskonserni FCG on hyvin lyhyessä ajassa kasvanut myös vahvaksi ohjelmistotaloksi.

Teksti Hanna Haavisto

FCG on aikaisemmin mielletty perinteisesti konsultointi- ja koulutusyritykseksi, jonka toiminta-alueita ovat julkishallinto ja kuntasektori. Nykyään FCG on vahvasti digitalisaation kehityksessä mukana myös yksityisellä puolella.

Yksi konsernin yrityksistä on FCG Elbit, joka on kehittänyt HR-ohjelmistoja eri toimialoille yli 30 vuotta. FCG Elbit auttaa yrityksiä hallitsemaan ja tehostamaan rekrytointiaan sekä ylläpitämään HR-tietoja. ElbitHR-ohjelmisto sisältää työkalut asiakasorganisaatioiden HR-prosessien tehostamiseen.

Keskeinen etu kilpailijoiden ohjelmistoihin on, että ElbitHR on täysin modulaarinen ohjelmisto, joka on konfiguroitavissa asiakkaan tarpeisiin.

– Pystymme tarjoamaan HR-ohjelmiston asiakkaalle parhaiten sopivalla tavalla, modernisti pilvestä tai avaimet käteen -periaatteella meidän käyttöympäristöämme käyttäen. Etuja HR-ohjelmistosta alkaa tulla siinä vaiheessa, kun paperi ja kynä tai excel eivät enää riitä henkilötietojen ja rekryjen ylläpitoon, toimitusjohtaja Juho Toivonen FCG Elbit Oy:stä kertoo.

Koko prosessi toimii sähköisenä ja kattaa koko työsuhteen elinkaaren rekrytoinnista työsopimukseen ja osaamisen kehittämiseen.

Tällä hetkellä ElbitHR-ohjelmistolla on käyttäjiä 45 eri maassa ja lähes 300 organisaatiossa. FCG Elbitin ohjelmistoalustaa hyödyntää myös Kuntarekry.fi-palvelu, jota käyttää rekrytoinnissaan 250 suomalaistan kuntatyönantajaa. Työpaikkoja palvelusta etsii 1,3 miljoonaa työnhakijaa vuodessa.

Virtuaalinen maisema lähitulevaisuuteen

FCG on myös uusien ohjelmistojen kehittäjä ja edelläkävijä. MAPGETS -sovellusalusta on esimerkki innovatiivisesta 3D-teknologiasta reaaliaikaisen paikkatiedon ja kolmiulotteisten mallien esittämiseen.

– MAPGETS on avoin, kolmiulotteinen suunnitteluympäristö, joka visualisoi karttapohjaisena esimerkiksi kaupunkien ja laitteiden tuottamaa tietoa. MAPGETS:n avulla tieto voidaan jalostaa uusiksi digitaalisiksi palveluiksi ja keinoälyn laskemaa IoT-tietoa voidaan seurata esimerkiksi alueittain maailmanlaajuisesti. Oulu pitkäaikaisena älykaupunkina ja Turku tuoreena esimerkkinä julkaisevat kaupunkitietoa, jota teollisuus- tai rakennusalan asiakkaamme voivat hyödyntää uusiin liiketoimintatarpeisiin, kertoo FCG City Portal Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rajasalo.

– MAPGETS nopeuttaa suunnittelun työtapoja, kun tuorein tieto on hetkessä saatavissa ja se voidaan visualisoida kaikille halutuille osapuolille.

Saatat myös pitää