S&N Cardanin palvelut kattavat nivelakseleiden tuotannon lisäksi myös huollot ja muutostyöt. Kuva S&N Cardan.
Teknologia

Uniikki lopputulos yhteistyöllä

S&N Cardan jatkaa kasvuaan taatulla laadulla ja kivenkovalla osaamisella. Tiivis kumppanuus asiakkaan kanssa avaa tien menestykseen.

Teksti Kaisa Mäntyranta

Syksyn positiiviset kasvuennusteet näkyvät jo monella alalla. Myös räätälöityjä nivelakseleita valmistavassa, S&N Osakeyhtiöön kuuluvassa S&N Cardanissa on eletty koko kulunut vuosi kiihkeää kasvun aikaa.

– Liikevaihtomme on kovassa nousussa. Tämä vaatii joustoa sekä henkilöstöltämme että toimittajiltamme. Markkinaosuutemme on jo kohtalaisen korkea, joten uuden kasvun hakeminen on haasteellista. Olemme siinä kuitenkin onnistuneet, kertoo myyntipäällikö Arto Seppänen.

S&N Cardanin tuotteet suunnitellaan pääasiassa kotimaahan kaivannais- ja metsäkonesektorille. Akselit räätälöidään asiakaskohtaisesti ja komponentteina käytetään laadukkaimpia merkkituotteita. Vakavasti otettavia kilpailijoita ei Seppäsen mukaan yrityksellä ole, sillä vuonna 1975 aloittaneen yrityksen menestys perustuu pitkästä kokemuksesta saatuun osaamiseen, joustavuuteen ja nopeuteen.

S&N Cardanin tuotanto pyörii yhdeksän hengen voimin. Nivelakseleiden tuotannon lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat varaosat, akseleiden muutos- ja korjaustyöt, tasapainotukset ja akseleiden mitoitus. Myös huolto on haluttu pitää omassa talossa, jolloin toiminnan laatu saadaan pidettyä halutulla tasolla huoltotoimienkin osalta. Laatua talossa vaalitaan ISO-laatujärjestelmän avulla.

Kumppanuuden perustana avoimuus

Roihupellon teollisuusalueella toimiva S&N Cardan aloitti toimintansa takavetoisten autojen nivelakseleiden korjauksista.

– Vuosikymmenten kokemuksemme on tuonut meitä lähemmäksi asiakasta. Jos aiemmin olimme enemmänkin akselien toimittaja, nykyään voidaan jo puhua kumppanuudesta. Asiakkaan onnistuminen on meille yhtä tärkeää kuin oma onnistumisemme, kertoo Seppänen.

Kumppanuuteen tarvitaan avoimuutta. S&N Cardanille se merkitsee sitä, että asiakas kertoo avoimesti oman ongelmansa, jonka jälkeen ratkaisua aletaan etsiä yhdessä. Syntyy tilanne, jossa molemmat voittavat.

Nykyinen yritysilmasto on paikoitellen hyvin hektinen ja tilanteet saattavat muuttua yhden yön aikana. S&N Osakeyhtiön menestystarina on kuitenkin kestänyt jo yli 100 vuotta, josta S&N Cardan on ollut osallisena reilut 40 vuotta.

– Suomessa ei kukaan muu valmista nivelakseleita samassa mittakaavassa kuin me ja palvelukonseptimme on uniikki. Toimintamme kulmakivet ovat joustavuus, nopeus ja asiakkaan kuuleminen, ja niillä aiomme edetä myös tulevina vuosina, toteaa Seppänen.

 

Saatat myös pitää