Maailmanlaajuisesti käytettyjä tiedonsiirtoratkaisuja voi soveltaa myös teolliseen internetiin. Kuva SATEL.
Teknologia

Tieto liikkuu turvallisesti

Pohditko yrityksesi tiedonsiirtoverkon turvalli­suutta ja luotettavuutta? Tai miten esimerkiksi toteuttaisit verkon modernisaation fiksulla ja kustannustehokkaalla tavalla? Oletko kiinnos­tunut teollisen internetin mahdollisuuksista? Radioteknologia tarjoaa ratkaisun.

Teksti SATEL

Radioteknologia tarjoaa turvalliset, toimintakriittiset yhteydet tarkan reaaliaikaisen tiedonsiirron kautta. Äärimmäistä luotettavuutta ja saatavuutta vaativat sovellukset hyötyvät siitä merkittävästi.

Kuten tiedämme, yhteyskatkokset voivat tulla kalliiksi, viedä aikaa ja vähentää brändiarvoa sekä asiakastyytyväisyyttä. Siksi korkein mahdollinen saatavuus kaikissa olosuhteissa nousee tärkeäksi teknologian valintakriteeriksi. Yksityisen langattoman radioverkon avulla on helppo esimerkiksi ennakoida mahdollisia vikatilanteita ja niiden sattuessa reagoida nopeasti ja etänä.

Yhtenä sovellusmahdollisuutena teollinen internet

SATELin langattomia tiedonsiirtoratkaisuja käytetään maailmanlaajuisesti useissa teollisuussovelluksissa – aina sähkönjakelusta tuulivoimaloihin, täsmäviljelystä logistiikkaan, älykkäistä liikennejärjestelmistä erilaisiin valvontajärjestelmiin ja ympäristömonitorointiin. Sovellusmahdollisuuksia on lukemattomia, yksi niistä on teollinen internet.

Teollinen internet on huomattavasti kuluttajien IoT-ratkaisuja toimintakriittisempää ja siinä erilaisten uhkien, kuten haittaohjelmien ja hakkerismin, torjunta on korostunut. Vaatimukset kyberturvallisuudelle ja konektiivisuudelle ovat erittäin korkeat.

 

”Radioverkko- teknologiassa turvallisuus on sisäänrakennettuna.”

 

 

SATELin yksityinen radioverkko palvelee loistavasti teollisen internetin tarpeita. Yhteys on luotettava kaikissa olosuhteissa ja se tuo toimintaan ennustettavuutta ja hallittavuutta. Turvallisuus on sisäänrakennettu: VPN-yhteydet, AES-256- salaus, palomuuri, käyttäjän tunnistus, turvallisuusauditointi sekä asiakas- ja hallintaliikenteen erottaminen. Langaton radioverkko voi toimia täysin ilman julkista internetyhteyttä tai soluverkkoja, mutta sitä voidaan myös haluttaessa käyttää niiden rinnalla.

SATEL – radioteknologian asiantuntijasi

SATEL on yksi maailman johtavista radioverkkoteknologian asiantuntijoista. Kehitämme ja valmistamme korkealaatuisia yksityiseen radioverkkoteknologiaan liittyviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat toimintakriittisyyden vaatimuksiin vastaavat turvalliset ja varmat yhteydet. Saat meiltä myös verkonsuunnittelupalvelun sekä teknisen tuen ja palvelukseesi maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston.

 

Saatat myös pitää