Markkinajohtajan työtä ohjaavat myös vihreät arvot. Nordautomationin toimitusjohtaja Pauli Ojala. Kuva Nordautomation.
Teknologia

Laadukkaita ratkaisuja tukinkäsittelyyn

Omavaraisen suunnittelun ja oman tuotantolaitoksensa ansiosta Nordautomation hallit­see projektien koko arvoketjun alusta lop­puun. Korkea työmo­raali takaa laadun.

Teksti Nordautomation

Puunjalostusteollisuuden kokonaisvastuullisiin projektitoimituksiin erikoistunut Nordautomation Oy on saavuttanut aseman markkinoiden johtavana tukinkäsittelytekniikan toimittajana. Yrityksen toimitusjohtajana toimiva Pauli Ojala vaikuttaa jo neljättä vuosikymmentään yritysmaailmassa

Toiminnan laatua toteutetaan venymällä omaehtoisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kristiinankaupungissa ja oma tuotantolaitos Alajärvellä, sekä tytäryhtiö Nordautomation Ab Ruotsin Nylandissa.

Toimittaa minkä lupaa

Nordautomation suunnittelee ja toteuttaa tukinkäsittelyyn teknisiä ratkaisuja, joissa huipputason suorituskyky yhdistyy kestävyyteen ja luotettavuuteen.

– Asiakkaamme odottavat meidän ymmärtävän heidän tarpeensa ja vaatimuksensa sekä tarjoavan heille toimintavalmiin avaimet käteen -ratkaisun. Tiimimme tuo pöytään kokemuksensa, teknisen osaamisensa ja kokonaisvaltaisen näkemyksensä projektin sisällöstä ja laitesijoittelusta päästäksemme osapuolten kannalta parhaaseen ratkaisuun, kertoo Ojala.

Yrityksen toimintaa ohjaa korkea työmoraali ja luotettavuus. Kokonaisen tukinkäsittelylaitteiston toimittaminen, laatu- ja kapasiteettivaatimukset täyttäen, on haastava projekti.

 

”Rohkeat ratkaisut ovat kannattaneet kasvun tiellä.”

 

 

– Jatkuvasti kasvavista vaateista huolimatta toteutamme korostuneesti ympäristö- ja ergonomisia ratkaisuja. Myös sovitusta aikataulusta kiinni pitäminen on elintärkeää. Henkilöstömme on tästä varsin tietoinen ja sitoutunut toimittamaan lopputuloksen luvatusti, lupaa Ojala.

Vahvaa kasvua

Ojala osti kolme vuotta sitten yrityksensä takaisin ruotsalaiselta konserniyhtiöltä ja investoi samalla uusiin laitteistoihin, päivittäen tuotantolaitoksen vanhentuneen tekniikan ympäristöystävällisempään. Rohkeat ratkaisut kannattivat ja Nordautomation on nyt vahvan kasvun tiellä. Henkilöstömäärä kasvaa tasaista tahtia ja moni nuorten työntekijöiden työpaikoista on tänä vuonna vakinaistettu.

– Olemme saavuttaneet pitkäaikaisen tavoitteemme eli täystyöllisyyden läpi vuoden, toteaa Ojala.

Vuosi 2016 oli Nordautomationille tuottoisa; liikevaihtoa kertyi noin 15 miljoonaa euroa. Työyhteisön luovuus ja osaaminen kasvavat luottamuksesta ja sitoutumisesta.

– Vaikka kaupat ovat metsäteollisuuden alalla yhä suuremman työn takana, meillä yritys kasvaa ja kansainvälistyy. Väitän, että juuri hyvä työporukka on menestyksemme avain, Ojala pohtii.

Kohti uusia markkinoita

Yritys vie tukinkäsittelylaitteistoja myös ulkomaille, kiitos vaikuttavien projektireferenssien. Yli puolet yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä. Lähimarkkinat löytyvät Suomen lisäksi Ruotsista ja Norjasta, etäisin projekti Australiasta. Nordautomationin vankka projektiosaaminen aiotaan jatkossa hyödyntää myös niin sanottuna lähialuelaajentumisena.

– Tuttuja tuoteratkaisuja uusille asiakkaille ja uusia tuotteita tutuille asiakkaille, lausahtaa Ojala.

Yritys on juuri saanut valmiiksi maailman pisimmän (0,5 km) moderneilla 3D- ja röntgenmittauksilla toimivan tukinlajittelulaitoksen kotimaahan. Tuotesegmenttiä on täydennetty myös pienempitehoisilla tukinkäsittelylaitteistoilla. Lisäksi ratkaisuja toimitetaan sellu- ja vaneripuiden mittaus- ja käsittelyasemiin sekä energiapuiden vastaanottokäsittelyyn.

Nordautomation kehittää jatkuvasti osaamistaan sekä tuotteistaa asiakkailleen heidän tuotantolinjoihinsa uusia ohjaus-, automatisointi- ja virityspalveluita. Myös henkilöstön valmiuksia ollaan merkittävästi kehittämässä ja kansainvälistämässä.

– Luonnollisesti vihreät arvot ovat meille tärkeitä, työskentelemmehän uudistuvan luonnonvaran parissa – kestävä kehitys tuo kestävää menestystä. Ei ekologian tai ergonomian vuoksi tarvitse tinkiä ekonomiasta, päinvastoin.

Saatat myös pitää