Ihmisten auttaminen elämään kokonaisvaltaisesti on enemmän kuin huipputason kuulokoje tai innovatiivinen ratkaisu. Oticonin toiminnan lähtökohtana on huolenpito ja välittäminen.
Teknologia

Kuulonhuollon uusi aikakausi

Kuulokojeet ovat viime vuosina pienentyneet ja ominaisuudet monipuolistuneet. Laitteen koko asettaa vaatimuksia sen teknologialle, mutta olennaista on onnistua tukemaan aivojen kykyä tulkita ääniä. 

Teksti ja kuva Audmet 

Oticonin uusi teknologia mahdollistaa sen, että kuulokoje on riittävän nopea ja tarkka käsittelemään sekä seuraamaan monimutkaisia äänimaailmoja, sulkematta pois tärkeitä äänilähteitä. Teknologia mahdollistaa hälyn poistamisen jopa sanojen välistä. 

– Tämä on merkittävä käänne kuulonhuollossa ja avaa heikon kuulon omaaville henkilöille oven maailmaan, jossa he pystyvät taas osallistumaan aiemmin välttelemiinsä vilkkaisiin, sosiaalisiin tilanteisiin, Audmet Oy:n toimitusjohtaja Pekka Huhtinen toteaa. 

Perinteistä suuntatoimintoa käyttävät kuulokojeet rasittavat aivoja, koska ne sulkevat osan ympäristön äänistä pois. Tämä kuormittaa aivoja, sillä kapea ja keinotekoinen ääniympäristö ei tarjoa aivoille niitä ärsykkeitä, joita ne tarvitsevat. Alan suunnannäyttäjänä Oticon on valinnut eri tien. 

– Tavoitteenamme ei ole optimoida kuulokojeitamme ainoastaan kompensoimaan korvan vaurioita. Sen sijaan rikomme perinteet ja ajattelemme, että parempi kuuleminen alkaa aivoista. Tarjoamme enemmän äänivihjeitä, jotta aivot pääsevät lajittelemaan äänet parhaiten sopivalla tavalla. 

 

Niin pienikokoinen, että kojetta tuskin
huomaa korvassa. 

 

 

 

Oticon Opn -teknologia pohjautuu tietoon siitä, miten aivot toimivat kuulemisprosessissa. Rajoittamaton kuunteluympäristö avaa aivoille pääsyn tasapainoiseen äänimaailmaan ja tukee aivoja niiden luonnollisessa tavassa tulkita ääniä, myös haastavissa kuunteluympäristöissä. 

Puheesta selvää melussa 

Tulokset kahdessa itsenäisessä tutkimuksessa todentavat sitä, että Oticon Opn -kuulokojeet tarjoavat läpimurron kuulonhuollon kahden suurimman haasteen ratkaisussa. Nämä ovat puheesta selvän saaminen melussa sekä kanssakäynti usean puhujan kanssa samaan aikaan. Tutkimusten perusteella Oticon Opn -kuulokoje parantaa puheesta selvän saamista jopa 75 prosenttia esimerkiksi ravintolan kaltaisessa, meluisassa ympäristössä. 

– Tämä on ratkaisevaa siinä, pysyykö henkilö mukana ympäröivässä keskustelussa vai ei. 

Ryhmätilanteissa, kun puhujia on useammalla suunnalla, kuulokojeilta vaaditaan edessä olevan henkilön kuulemisen lisäksi myös kykyä kuunnella sivulla olevia puhujia. Oticon Opn -kuulokojeiden uraauurtavan tehokas, melua vähentävä teknologia päihittää selkeästi muut alan kilpailevat teknologiat, mikä asettaa laitteen aivan omaan luokkaansa useamman puhujan tilanteissa. Näin tarvitaan vähemmän energiaa kuulemiseen. 

Yhteys matkapuhelimeen

Laadukas ääni on mahdollista suoratoistaa iPhonesta tai Applen muista tuotteista suoraan Oticon Opn -kuulokojeisiin. Mikäli käytössä on joku toinen valmistaja, niin pienikokoisen Oticon ConnectClip -laitteen avulla voi siirtää minkä tahansa nykyaikaisen älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen äänen myös suoraan molempiin Oticon Opn -kuulokojeisiin. Oticon ConnectClip toimii myös etä- tai keskustelumikrofonina. Yhdistettävyysominaisuudet vaihtelevat eri Oticon Opn -mallien välillä. 

Oticon–pilviratkaisun avulla Oticon Opn voidaan linkittää IFTTT-verkkooon. Sen kautta käyttäjä voi muodostaa yhteyden lukemattomiin laitteisiin ja ohjata niitä. Kuulokoje voi esimerkiksi ilmoittaa käyttäjälle uuden sähköpostin saapumisesta tai kytkeä kodin hälytysjärjestelmän päälle tai pois. 

 

Oticon Opn -kuulokojeilla saa täyden 360° kuuntelukokemuksen.

 

 WWW.OTICON.FI 

You Might Also Like