Valtavalon LED-valoputket ovat kotimaisia avainlipputuotteita, jotka valmistetaan Kajaanissa.
Teknologia

Kotimainen LED-valoputki kestää haastavat olosuhteet

Kustannustehokkuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä toimivat kotimaisen LED-valoputkia valmistavan Valtavalon kilpailuvalttina markkinoilla. 

Tämän päivän LED-valoputkimarkkina on oikea viidakko erilaisine toimijoineen. Useimmat LED-tuotteet tuodaan maahan Kiinasta tai Koreasta, mutta poikkeuksiakin on. Valtavaloa, kotimaista LED-valoputkivalmistajaa onkin tituleerattu ”Kajaanin ihmeeksi”.

Menestyksen takana on poikkeuksellisen korkea laatu ja 125 000 tunnin käyttöikä, joka on markkinoiden pisin.

Yksi yrityksen tyytyväisistä asiakkaista on maailman johtava rautaperusteisten metallipulverien valmistaja, ruotsalainen Höganäs AB, joka testattuaan useiden eri toimittajien LED-valoputkia päätyi lopulta Valtavalon putkiin.

Ensimmäiset Höganäsin tiloihin helmikuussa 2013 asennetut putket olivat vanhempaa G3-mallia, jonka keskimääräinen paloaika on 50 000 tuntia (Ta25°C), verrattuna uudemman G4-putken keskimääräiseen elinikään, joka on 125 000 tuntia.

G3-putket asennettiin Höganäsin ”murskaushalliin”, jossa ne palavat 24 tuntia vuorokaudessa 40–45 asteen lämpötilassa. Kesäkuukausina hallin lämpötila voi nousta jopa 60 asteeseen.

Huomattavia säästöjä

Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2017, Höganäsin energiavastaava Peter Struwe kertoo, että kaikista asennetuista noin seitsemästä tuhannesta Valtavalon putkesta on näiden vuosien aikana vaihdettu vain joitakin yksittäisiä putkia. Ennen Valtavalon LED-putkiin siirtymistä putkien vaihto oli ollut säännöllistä.

– Valtavalon LED-valoputkil la saavutettu säästö on ollut huomattava. Lisäksi Valtavalon putket kestävät hyvin hallin korkeita lämpötiloja ja tärinää, jotka aiheuttivat ongelmia muille testatuille putkille, kertoo Struwe.

Valtavalon tuotteiden laadun takaa kotimainen valmistus yrityksen omassa tuotantolaitoksessa Kajaanissa. LED-valoputkissa käytetään vain laadukkaita komponentteja ja jokainen putki testataan tarkoin, kertoo Valtavalon myyntijohtaja Matti Tossavainen.

Testattua laatua

Kokoonpanolinjastoon on integroitu täysin automatisoitu tuotteiden testaus, joka tekee jokaiselle tuotantolaitoksella valmistetulle putkelle kaikki oleelliset sähkö-ja valotekniset mittaukset. Yksilölliset mittaustulokset tallennetaan tietokantaan sarjanumeron ja tuotteen kyljessä olevan QR-koodin mukaisesti.

Valtavalon pitkäikäisillä LED-valoputkilla toteutettu valaistusratkaisu on kokonaiskustannuksiltaan edullisempi kuin integroidut LED-valaisimet tai hankintahinnaltaan edullisemmat LED-valoputket. Alhaisemmat kokonaiskustannukset selittyvät paitsi pitkällä käyttöiällä myös alhaisilla huolto-ja ylläpitokustannuksilla, joita ei useinkaan oteta huomioon valaistushankintoja tehtäessä.

– LED-valoputkemme kestävät haastavimmissakin olosuhteissa ja niillä on lisäksi markkinoiden pisin, 7 vuoden takuu. Asiakkaamme voivat luottaa tuotteidemme korkeaan laatuun, Tossavainen jatkaa.

Valtavalon LED-valoputket ovat kotimaisia avainlipputuotteita, jotka valmistetaan Kajaanissa.

OLEMME SÄHKÖ TELE VALO AV -MESSUILLA OSASTOLLA B216

Saatat myös pitää