PayiQ hyödyntää Microsoft Azure -teknologiaa älykkäiden pilvipohjaisten ratkaisujen kehittämisessä. Kuva IQ Payments.
Teknologia

Älykkäät ratkaisut liikkumisen apuna

Uusia innovaatioita luodaan jatkuvasti helpottamaan ihmisten päivittäistä elämää. Älykkäiden ratkaisujen hyödyntäminen näkyy jo useiden suomalaisten arjessa. 

Teksti Outi Rantala

Lähes jokaisella suomalaisella on käytössään älylaite, ja useat ihmiset ovat tottuneet lataamaan palveluita applikaatioiden avulla. Nyt jo monen kaupungin julkisen liikenteen lipunmyynti hoituu sujuvasti mobiililaitteella. Lisäksi tapahtumanjärjestäjät ja liikuntapalvelujen tarjoajat ovat havahtuneet hyödyntämään teknologiaa uudella tavalla. 

Ostaminen on tehty entistä helpommaksi mobiililaitteita käyttävälle kansalle. Pilvipohjainen PayiQ-palvelu on helppokäyttöinen lipunmyyntialusta, jossa petoksentorjunta on huippuluokkaa. 

– Haluamme tehdä liikkumisen helpoksi ja samalla turvalliseksi. Palvelu on rakennettu alusta alkaen petoksentorjunnan ja riskienhallinnan ympärille. Tuotetta viedään koko ajan eteenpäin ja siihen on tuotu asiakkaiden toivomia lisäominaisuuksia, IQ Payments Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen kertoo.

PayiQ:n avulla asiakas saa kaikki mobiililippunsa kerralla näkyviin seilaamatta palvelusta toiseen. Liput voi ostaa etukäteen ja valita maksutavan, joka itselleen sopii. 

– Tulossa on myös OP-pankin PIVO-sovellus, joka on integroitu PayiQ:n kanssa, Parjanen paljastaa. 

Sujuvuutta lipunmyyntiin 

Turkulaisyrityksen kehittämä palvelu kiinnostaa joukkoliikennepalvelun tarjoajia ja yhä enemmän myös liikkumisen palveluihin erikoistuneita operaattoreita. Vuosien kokemus joukkoliikenteen lipunmyynnistä on innostanut kehittämään integroituja järjestelmiä, joiden avulla asiakas saa esimerkiksi ostettua yhdistelmälipun liikennevälineeseen ja tapahtumaan. 

– Esimerkkinä on Lahden seudun liikenteen tarjoama Jukolan viestin yhdistelmälippu. Tällä hetkellä toimimme jo 20:ssa kaupungissa Suomessa, mutta myös ulkomailla. Lipunmyynti hoituu PayiQ:lla niin Turun seudun joukkoliikenteessä kuin Moskovan metrossa. 

Joustava palvelu on räätälöitävissä asiakkaalle, joka haluaa myydä lipun tai nipun lippuja yhtenä yksinkertaisena liiketapahtumana. 

 

Sertifiointi takaa turvallisen maksamisen
kaikkialla maailmassa.

 

 

 

– Avoin kehitysrajapinta mahdollistaa e-lipun ja maksutavan yhdistämisen. Meillä on lisensoituja kumppaneita useissa eri maissa ja kansainväliset markkinat ovat meille jatkossakin hyvin tärkeät. 

Microsoftin kultapartneriksi päässyt IQ Payments osaa hyödyntää Suomen positiivista mainetta. 

– Meidän on ollut suhteellisen helppo saada jalansijaa myös ulkomailla, sillä Suomi on edelläkävijä älykkäissä ratkaisuissa. 

Sertifioitu palvelu 

PayiQ-palvelulle on myönnetty maksamisen tietoturvaan liittyvä Payment Card Industry Data Security Standard -sertifikaatti. Sertifiointi takaa turvallisen korttimaksamisen kaikkialla maailmassa. Standardiin kuuluvat muun muassa turvallisuusuhkien esto, tunnistaminen ja asiaankuuluvat vastatoimet. 

– Standardin noudattaminen avaa uusia mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla etenkin Pohjoismaissa, Venäjällä, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

 

You Might Also Like