Selkeä kuuntelukokemus ladattavalla kuulokojeella

Selkeä kuuntelukokemus ladattavalla kuulokojeella

newspool

Ihmisten auttaminen elämään kokonaisvaltaisesti on enemmän kuin huipputason kuulokoje tai innovatiivinen ratkaisu. Oticonin toiminnan lähtökohtana on huolenpito ja välittäminen.

Selkeä kuuntelukokemus ladattavalla kuulokojeella

Heikentynyt kuulo vaikuttaa kykyyn pystyä nauttimaan tilanteista meluisissa olosuhteissa. Henkilö kuulee suoraan edestä tulevan puheen, mutta jos puhe kuuluu kauempaa, ei siitä saa välttämättä selvää.

Teksti ja kuvat Oticon

Jos henkilöllä on kuulonalenema, kaikki ympäriltä kuuluvat äänet eivät saavuta hänen aivojaan. Aivojen täytyy ponnistella aukkojen täyttämiseksi, jotta se saa muodostettua äänistä ymmärrettäviä. Aivot työskentelevät kaikkein kovimmin, kun äänet tulevat eri suunnista ja puhujia on useita samaan aikaan.

Perinteinen kuulokojeteknologia keskittyy vain yhteen puhujaan vaimentaen kaikki muut.

–  Taustaäänet sisältävät kuitenkin tärkeitä puhevihjeitä. Kun niitä ei välitetä aivoille, kuulijan on hyvin vaikea seurata keskustelua ja hän väsyy helposti. Vähentämällä ympäriltä tulevia ääniä – sekä puhetta että melua – perinteiset kuulokojeet antavat käyttäjälleen luonnottoman kuuntelukokemuksen, toteaa Audmet Oy:n toimitusjohtaja Pekka Huhtinen.

Oticon Opn S -kuulokojeella saa täyden 360° kuulemiskokemuksen.

Puheen kuulee selkeästi

Oticonin uudet kuulokojeet murtavat kuulokojeille mahdottomina pidettyjä rajoja, sillä Oticon Opn S™ -kuulokoje antaa aivoille pääsyn juuri tärkeisiin ääniin. Tällöin koneen käyttäjä päättää mihin ääniin haluaa kohdistaa huomion, ei kuulokoje. Lopputulos on, että puheesta saa paremmin selvää vähemmällä vaivalla ja on helpompi muistaa enemmän siitä, mitä ihmiset ovat puhuneet. Heikosta kuulosta kärsivä henkilö voi laitteen avulla viihtyä tilanteissa ja osallistua aktiivisesti vaikeisiin kuuntelutilanteisiin, kuten normaalisti kuulevat henkilöt (Juul Jensen 2018, Oticon Whitepaper Oticon Opn S 1, ihmisille, joilla tyypillinen kuulonalenema ja hyvin sovitetut kuulokojeet, meluisissa tilanteissa).

Kierto on ärsyttävää vinkumista, joka tapahtuu äänen hävitessä kuulokojeesta ja vahvistuessa uudelleen. Tämä tapahtuu tavallisesti, kun jokin tulee liian lähelle kuulokojetta, esimerkiksi halatessa tai kun laittaa puhelimen korvalleen. Ongelmaa on ollut vaikea korjata.

Oticon Opn S -kuulokojeen uraauurtava teknologia lopettaa kierron ennen kuin se edes tapahtuu. Tämä on täysin erilainen lähestymistapa muihin kuulokojeisiin verrattuna. Oticonin kuulokojeen avulla voi nauttia selkeästä, tasaisesta ja kiertovapaasta äänestä (määrätyille sovituksille parhaiden toimintatapojen mukaan).

Toimii älypuhelimien kanssa

–  Kuulolaitteen avulla käyttäjä voi kuunnella musiikkia langattomasti, soittaa handsfree-puheluita ja paljon muuta. Laadukas ääni on mahdollista suoratoistaa iPhonesta tai Applen muista tuotteista suoraan Oticon Opn S -kuulokojeisiin, Huhtinen kertoo.

Kuulokojeita voi myös hallita Oticon ON -sovelluksella, joka on saatavissa sekä iPhonelle että Androidille. Mikäli käytössä on jokin toinen valmistaja, pienikokoisen Oticon ConnectClip -laitteen avulla käyttäjä voi siirtää minkä tahansa älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen äänen myös suoraan molempiin Oticon Opn S -kuulokojeisiin.

Laitteen akun kestosta ei tarvitse huolehtia, sillä Oticonin Opn S -kuulokoje toimii litiumioniakkuteknologian ansiosta vain kolmen tunnin latausajalla koko päivän.

WWW.OTICON.FI