Rentouttavaa retkeilyä Pohjois-Karjalan maisemissa

Rentouttavaa retkeilyä Pohjois-Karjalan maisemissa

Jongunjoen Matkailu tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä ja kokemuksia retkeilijöille taitotasosta riippumatta.

Rentouttavaa retkeilyä Pohjois-Karjalan maisemissa

Jongunjoen Matkailu haluaa tehdä luontoelämysten saavuttamisen helpoksi, oli aiempaa retkeilykokemusta tai ei. Aktiviteetit ja asiantunteva opastus kruunaavat kokemuksen.

Teksti Elisa Salama  Kuva Jongunjoen Matkailu

Luonnossa jokainen päivä on erilainen, kertoo Jongunjoen Matkailun markkinointivastaava Maria Victoria de la Cruz.

– Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan puitteet, joissa on hyvä olla, joista on helppo lähteä retkille ja joihin on myös mukava palata.

Jongunjoen Matkailu sijaitsee 32 kilometriä Lieksasta pohjoiseen keskellä hulppeaa pohjoiskarjalaista maisemaa

– Vuodenaikojen vaihtelu lumivarmoine talvineen sekä uskomattoman kaunis luonto mahdollistavat monipuoliset aktiviteetit. Täällä Pohjois-Karjalassa on kaikkea aina erämaisista metsistä, soista, vaaroista ja harjuista järviin, lampiin ja jokiin asti. Myös villieläimiä on runsain määrin, ja niiden tarkkailu onkin suosikkipuuhaani, de la Cruz luettelee.

Aivan järven rannalla sijaitseva, tilauksesta vuoden ympäri avoinna oleva matkailukohde paitsi majoittaa vieraat, myös järjestää ohjelmapalveluita asiakkaan toiveiden mukaan.

– Meille voi tulla viihtymään ja nauttimaan luonnosta kuka tahansa lapsen kanssa matkustavasta ikäihmiseen tai aktiiviharrastajaan. Aiempaa kokemusta retkeilystä ei tarvita, de la Cruz kannustaa.

Opastettujen, liikkujien omien halujen ja kykyjen mukaan järjestettyjen retkien lisäksi vieras voi halutessaan suunnata retkelle myös itsekseen.

– Neuvomme tietenkin parhaat reitit ja paikat sekä jaamme muutakin asiantuntemustamme auliisti. Meille on annettu erityistä kiitosta ihmisläheisestä palvelustamme, de la Cruz mainitsee.

Lyhyimmät retket alkavat heti ovelta tai omasta rannasta, ja niistä on yhdysreitit Jongunjoelle sekä Karhunpolulle.

Aktiiviloma vai retriitti?

Vesistöjen läheisyys kannustaa paitsi uimaan ja soutamaan, myös SUP-lautailemaan, kalastamaan ja kokeilemaan melontaa kanootilla tai kajakilla. Jongunjoen Matkailu järjestää välinevuokran, opastuksen ja tarvittavat varusteet tilauksesta. Maalla voi patikoida, pyöräillä, pinkaista polkujuoksemaan tai ottaa suunnaksi marja- tai sienimetsän. Talvella jalkoihin voi sujauttaa vaikkapa sukset tai lumikengät.

– Kun vieras kertoo toiveistaan etukäteen varauksen yhteydessä, voimme järjestää tekemistä myös yhteistyössä lähialueen yritysten kanssa. Meille saa tulla myös vain rauhoittumaan ainutlaatuisen luonnon keskelle.

Jongunjoen Matkailu

  • Verraton kohde niin lomamatkalle kuin myös työporukan koulutus- tai virkistymispäiville.
  • Majoittua voi kahden hengen huoneissa tai erillisessä mökissä/huvilassa. Kaikki majoitukset ovat samalla järvenrantatilalla.
  • Tilauksesta käytössä on myös muita palveluita, kuten savusauna ja palju, kuljetus- ja ohjelmapalvelut sekä tilausravintola.

 

Sää ei ole este elämyksille

Tunnelmallinen majoitus järjestyy joko päärakennuksen kahden hengen huoneissa tai erillisessä, tilavassa mökissä mukavuuksilla. Majoitustilojen lisäksi Jongunjoen Matkailu tarjoaa tilausravintolan palvelut ja tilat esimerkiksi työporukan hyvinvointipäiville. Palveluihin kuuluu myös kuljetus lähimmältä juna- tai lentoasemalta. Rannan sauna, savusauna ja paljut lämpenevät tilauksesta.

Tilan itse tehty, ravitseva kotiruoka lämmittää etenkin reippailun jälkeen.

– Sanon aina, että myös sateella kannattaa lähteä luontoon. Hyvillä varusteilla patikointi on miellyttävää ja majapaikassa odottava ruoka maistuu entistä maukkaammalta virkistävän lenkin jälkeen. Unohtamatta tietenkään saunaa.

Historiaa ja kulttuuria alueen lähimaastossa

Jongunjoen Matkailun pariskunnalla on 20 vuoden kokemus matkailualalta. Yritys onkin syntynyt oman asiantuntemuksen ja harrastuksen ympärille. Asiantuntemus myös näkyy asiakkaalle

– Teemme tätä intohimosta luontoon. Opastamalla hyvät reitit ja kohteet autamme vieraat mieleenpainuvien luontokokemusten pariin helposti majapaikan ovelta.

De la Cruz kertoo, että Jongunjoki on luontoreittien ja vesistöjen lisäksi myös historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävä paikka. Rukajärven tie kulkee aivan tilan vieritse ja lähialueella on paljon tutustumisen arvoista sotahistoriasta kiinnostuneille.

– Uskomme, että luonnon ja elämysten äärelle pysähtyminen tulee tehdä vaivattomaksi. Siksi räätälöimme palvelut asiakkaan toiveen ja ennakkovarauksen mukaan.