Puhdas koti jouluksi vaivattomasti palveluna

Puhdas koti jouluksi vaivattomasti palveluna

Koko perheen yhteinen aika on yksi joulun kulmakivistä. 

Puhdas koti jouluksi vaivattomasti palveluna

Joulukuu on monille vuoden kiireisintä aikaa. Kodin siivouksen tilaaminen palveluna tuo suuren helpotuksen hektiseen ajanjaksoon.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Patrik Pesonen

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Olemme jo oppineet hankkimaan jouluruoat valmiina, ja yhä useampi tilaa kodin siivouksen ennen pyhiä ammattilaisilta. Stella Kotipalveluissa joulukuu on vilkkaimman kysynnän aikaa. 

– Tilaukset lisääntyvät 30–40 prosenttia, ja kysyntä kasvaa sitä mukaa kun pyhät lähestyvät. Asiakaskunnassa on tilaajia, jotka haluavat meiltä joulusiivouksen vuosi toisensa jälkeen. Se kuuluu ikään kuin jouluperinteisiin, naurahtaa Stellan siivousliiketoiminnan operatiivinen johtaja Raija Remes. 

Tilaus kannattaa tehdä viimeistään joulukuun vaihteessa, jotta käynnin saa mieleisenään ajankohtana. Remes kertoo ensimmäisten joulusiivoustilausten tulleen jo kesäkuussa. Suurin osa toivoo, että siivous tehtäisiin kahden joulua edeltävän viikon aikana. 

– Se on ymmärrettävää, mutta joulusiivous on sen verran perusteellinen, että siitä on hyötyä vaikka se toteutettaisiin jo aiemmin. On myös asiakkaita, jotka haluavat tilata käynnin vasta joulun jälkeen pyyhkimään juhlan pölyt jaloista.

Saunaa ja uunia myöten

Miten joulusiivous sitten eroaa normaalista siivouksesta? Palveluesimies Kristiina Kieloahon mukaan koti käydään läpi tavallistakin tarkemmin. Suurennuslasin alla ovat varsinkin keittiö ja kylpyhuone. Jälkimmäinen putsataan katosta lattiaan ja saumoja myöten. Asiakkailla on myös erityistoiveita, joista tavallisimpia ovat uunin puhdistaminen ja saunan peseminen. Näin ruokien tuoksu on parempi ja joulusaunaan on ylellistä mennä.

– Asiakkaan ei tarvitse varautua siivoojan tuloon mitenkään erityisesti, mutta tavaraa kannattaa karsia ja pintoja tyhjentää jo tunnelman luomiseksi ja tilan tekemiseksi koristeita varten. Tunnelma, tuoksut ja kynttilät tekevät joulun. Kotona voi suosia jouluisia värejä pyyhkeitä myöten. Jotkut vaihtavat jopa  jouluverhot ja -matot, Kieloaho kertoo.

Yhä useammassa taloudessa toivotaan myös stailausapua, niin arkena kuin juhlien alla. Joillakin Stellan siistijöistä taito on luontainen, ja he tulevat tarvittaessa paikalle. Tällainen taitaja on esimerkiksi palveluohjaaja Lina Jurciene, joka on siivonnut työkseen yli 12 vuotta ja toiminut Stellan palveluksessa kaksi ja puoli vuotta.

– Siisteys on minulla veressä, se on mummon peruja. Pidän järjestämisestä ja siitä, että tavaroilla on oma paikkansa. Raikkaampi ilme voi olla pienestä kiinni, kuten siitä, että näkyvissä on vapaata, puhdasta pintaa, Jurciene sanoo.

Stella Kotipalvelujen palveluohjaaja Lina Jurciene uskoo, että puhdas koti on osa joulun tunnelmaa. 

Lahja pelastaa kiireessä

Jos joulusta haluaa tehdä todella helpon, kotisiivousta kannattaa miettiä lahjaideana. Stellan lahjakortin voi tilata helposti yrityksen verkkokaupasta. Se ilahduttaa saajaansa varmasti, ellei kyseessä ole himosiivooja. 

Vaikka Kieloaho on itse alalla palveluesimiehenä, hän on samalla kiireinen kahden lapsen äiti, eikä perheellä jäisi yhtä paljon yhteistä vapaa-aikaa ilman kotona käyvää siivoojaa. Hän kertoo arvostavansa aikaa 5- ja 6-vuotiaiden poikiensa ja puolisonsa kanssa ja antavansa vapaa-aikansa mieluiten heille.

– Hyödynnän palveluita mahdollisimman paljon alkaen ruoan tilaamisesta kotiin. Siivooja on yksi arjen suurista helpotuksista. Voin panostaa perhe-elämään, kun suurta siivousta ei tarvitse tehdä itse. Voin keskittyä vain pitämään yllä järjestystä, hän toteaa.

Siivousalalla on yleensä suuri vaihtuvuus, mutta Stellan palveluksessa on paljon yli 10 vuotta työskennelleitä. Yritys on varautunut sesonkiin ajoissa pystyäkseen huolehtimaan vakioasiakkaiden lisäksi kertatilaajista. Monet kesätyöntekijät tulevat loppuvuodesta takaisin listoille. Sesonkiapuna ovat myös muut keikkasiistijät, jotta mahdollisimman moni asiakas saisi toivomansa palvelun.

– Työntekijät ovat kaikkiaan niin tehtävilleen omistautuneita, että annamme työlle sadan prosentin tyytyväisyystakuun. Arkea kannattaa helpottaa, etenkin kun siivouspalvelu kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin ja tilaaminen on helppoa. Meillä on juuri aukeamassa verkkopalvelu, josta saa tilattua kiinteähintaisen viikkosiivouspaketin vain muutamalla klikkauksella, Kieloaho muistuttaa.