Positiivisen asenteen kumppanuus kannattaa

Positiivisen asenteen kumppanuus kannattaa

newspool

Snezana Leibinen ja Kimmo Starck kertovat, että Alfamark Oy sijoittaa myös yksittäisiin yksiöihin ja maa-alueisiin.

Positiivisen asenteen kumppanuus kannattaa

Rakennuttamiseen ja kiinteistöhankkeiden kehittämiseen keskittynyt Alfamark Oy korostaa vahvan yritysyhteistyön merkitystä. Luotettavat kumppanit mahdollistavat suuretkin hankkeet.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Joona Raevuori

Niin asuin- kuin infrarakentamisessa moni hanke pysähtyisi alkutekijöihinsä ilman sujuvasti toimivia kumppanuuksia. Alfamark nostaa mielellään tämän näkökulman esiin monipuolisessa toiminnassaan, joka on vienyt yrityksen kuudessa vuodessa pitkälle niin Ruotsissa kuin Suomessa. Lahden takana Alfamark on pannut rakenteille kaukolämpöinfrahankkeita ja jääpallohallin, kotimaassa puolestaan korostuu asuinrakentaminen.

Alfamark on harvinaisen monialainen yritys. Yrityksellä on vankka pohja rakennuttamisessa, kiinteistöhankkeiden kehittämisessä, rahoitus- ja sijoitustoiminnassa sekä rakennusalan konsultointipalveluissa. Kaikkiaan se on sijoittanut 13 yhtiöön, joista osa toimii aivan muulla kuin rakennusalalla. Yritystä kiinnostavat myös esimerkiksi ICT-alan turvallisuussovellukset, käytettyjen autojen kauppa sekä varastohalliliiketoiminta.

– Ruotsissa meillä on mittava sijoitussalkku sekä oma sijoituspankki, josta omistamme puolet. Suomessa meitä kiinnostaa kiinteistökehitys erityisesti pk-seudulla ja Kirkkonummella. Kaiken kaikkiaan toimimme Suomi-Ruotsi-Venäjä -akselilla, Kimmo Starck toteaa.

Starck muistuttaa kaikkien hankkeiden syntyneen optimistisen asenteen antamalla energialla, yhteistyössä toimijoiden kanssa, joita voi reilusti kutsua kavereiksi.

– Meillä on useita todella hyviä yhteistyökumppaneita, ja yritysfilosofiaamme kuuluu, että yhdessä tehty taloudellinen tulos myös jaetaan yhdessä. Tavoitteena on onnistuneiden hankkeiden ohella kasvattaa kumppanien liikevaihtoa, Snezana Leibinen avaa työparin ajattelutapaa.

Vuonna 2013 perustettu Alfamark on kasvattanut nopeaan tahtiin omaakin liikevaihtoaan. Pari vuotta sitten se oli kaksi miljoonaa euroa. Tämän vuoden ennuste on seitsemän miljoonaa. Kahden seuraavan vuoden aikana tavoitteena on yltää 10 miljoonan liikevaihtoon. Se syntyy ennen kaikkea rakentamisen myyntituotoista. Omavaraisuudessa yritys nojautuu yrityskauppoihin.

– Haluamme tiivistää toimintaamme, sillä se ulottuu nykyisin kovin moneen suuntaan. Tavoitteena on myydä osa yrityksistä pois. Olemme suuntaamassa huomiotamme hoivarakentamisen suuntaan, Starck sanoo.

Leibinen lisää tämän sopivan Alfamarkin filosofiaan. Töitä ei tehdä ainoastaan kovalla liiketoiminta-asenteella, vaan myös sydämellä. Yritystä kiinnostaa heikko-osaisten aseman parantaminen. Mietinnässä on, miten auttaa omalla osaamisella lapsia, nuoria ja vanhuksia.

TAVOITTEENA on onnistuneiden hankkeiden ohella kasvattaa kumppanien liikevaihtoa.

Vahva yrittäjätausta

Molemmilla on pitkä tausta yrittäjinä, eikä tie ole aina ollut vailla kuoppia. Työpari toteaa alamäkien opettaneen eniten. Kaatumisen jälkeen on syytä nousta ylös.

Starck teki alun perin purku- ja maarakennusalan töitä ja työskenteli myös viitisen vuotta Ruotsissa. Leibinen puolestaan tuli Suomeen 26 vuotta sitten ja on toiminut Venäjän kaupan konsulttina, perustanut vientirenkaita sekä välittänyt kiinteistöjä venäläisille asiakkaille. Kaksikko tapasi noin kymmenen vuotta sitten.

– Ensimmäinen suuri hankkeemme oli lähteä viemään KVL-Tekniikka Oy:tä kansainvälisille markkinoille. Sille saatiin pitkä sopimus Fortumin kaukolämpörakentajana Ruotsissa. Toinen tärkeä kumppani jo alkutaipaleeltamme on EKE-Rakennus Oy, Starck kertoo.

Sundsberg kehittyy

EKE on rakentanut vuodesta 2002 Kirkkonummelle Sundbergin asuinaluetta, ja Alfamark on nykyisin mukana rakennuttajana. Kehitteillä on 27 asunnon pientaloalue Sundsberg Club. Se koostuu 13 paritalosta ja erillistalosta.

– Asunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa ja syntyvät yhteistyössä ruotsalaiskumppaniemme kanssa. Rakennukset ovat kotimaista Jukkatalo Oy:n tuotantoa maustettuna ruotsalaisilla trendeillä.