Personoitu puukko on kaunis käyttöesine

Personoitu puukko on kaunis käyttöesine

Marttiinin puukoissa yhdistyvät kauneus ja käytännöllisyys. Valtaosa puukoista ja veitsistä ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita.

Personoitu puukko on kaunis käyttöesine

Veitsi- ja puukkovalmistaja Marttiinin ajattomissa tuotteissa yhdistyvät luonnon lumo, käytännöllisyys ja huoliteltu työnjälki.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Marttiini

Seppä Janne Marttiini perusti puukkoja valmistavan yrityksensä Rovaniemelle vuonna 1928. Hän halusi valmistaa laadukkaita käyttöesineitä, jotka kestävät pohjolan äärimmäiset olosuhteet. Tuotteiden olemuksen piti myös sykähdyttää käyttäjäänsä. 

Perustaja onnistui tavoitteissaan. Marttiinin Design Lead Ville Kivilompolo on kuullut lukuisia asiakastarinoita, joissa Marttiinin tuotteilla on keskeinen rooli. Yrityksen valmistamista puukoista on tullut omistajilleen tärkeitä esineitä, joihin kiteytyvät elämän rakkaimmat muistot. Puukko myös usein siirtyy perintönä jälkipolville.

Janne Marttiinin varhaiset ajatukset katseita kestävistä käyttöesineistä näkyvät yhä vahvasti yrityksen toiminnassa.

– Tuotteillamme haluamme innostaa ihmisiä nauttimaan luonnosta. Teemme käyttöesineitä, mutta niillä pitää olla luonnetta. Muotokielen on puhuteltava.

Ilves-puukosta aikanaan käynnistynyt kehitystyö on edennyt vajaassa vuosisadassa pitkälle: mallisto on kasvanut satoihin tuotteisiin. Tarjolla on muun muassa retkeilyyn, kalastukseen, metsästykseen ja ruuanvalmistukseen soveltuvia tuotteita. Monet tuotteista, esimerkiksi Lapinleukut, ovat olleet mallistossa vuosikymmeniä. 

– Käytämme perinteisiä materiaaleja, kuten visakoivua, eri teräslaatuja, nahkaa ja poronsarvea. Muotoilussa korostamme pohjoismaisuutta ja pohjolan arktista luontoa. Uusissa tuotteissamme yhdistelemme perinteistä käsityöosaamista moderniin teknologiaan.

Sukupolvelta toiselle

  • Laadukas puukko on arvoesine, jolla on myös käytännön tarkoitus.
  • Lahjana se on ikimuistoinen ja jo luonteeltaan tarinallinen
  • Laadukkaat puukot ja veitset ovat pitkäikäisiä, ja siirtyvät monesti sukupolvelta toiselle.
  • Lahjaksi annettavan puukon voi personoida saajalle sopivaksi Marttiinin verkkokaupassa.
  • WWW.MARTTIINI.FI

Puukon voi räätälöidä

Kivilompolon mukaan Marttiinin puukkoja ja veitsiä ostetaan paljon lahjaksi, sillä ne ovat samanaikaisesti käytännöllisiä, kauniita, kestäviä ja ajattomia. Puukko tai veitsi ei unohdu pöytälaatikkoon vaan kulkee lahjan saajan mukana arkiaskareissa. 

Lahjaksi hankitun puukon ja veitsen voi personoida saajalleen käsintehdyllä kaiverruksella. Teräkaiverruksen saa veloituksetta kaikkiin verkkokaupasta ja Marttiinin Rovaniemen, Helsingin tai Tallinnan myymälöistä hankittuihin tuotteisiin. 

Personoinnin voi viedä vielä astetta pidemmälle suunnittelemalla tuotteen alusta lähtien Marttiinin verkkokaupan Custom Shopissa. 

– Kustomoinnin ansiosta voimme täyttää kaikkein persoonallisimpiakin asiakastoiveita.