Neljän vuodenajan tapahtumakeskus

Neljän vuodenajan tapahtumakeskus

Jämiltä löytyy järjestettyjen aktiviteettien lisäksi luonnonmaisemien läpi kierteleviä luontopolkuja.

Neljän vuodenajan tapahtumakeskus

Jämi on todellinen luonnon, hyvinvoinnin sekä aktiviteettien keskus. Tunnin matkan päässä Tampereelta sijaitseva luontomatkailijan paratiisi tarjoaa tekemistä aina hiihdosta paintballiin asti.

Teksti ja kuva Jämi

Pohjois-Satakunta kätkee sisälleen salatun helmen. Jämi, Satakunnan Lappi, on erityinen etenkin luontonsa ansiosta. Alue kuuluu harjujensuojeluohjelmaan, ja osa siitä on luonnonsuojelualuetta harvinaisine kasveineen.

Kesällä Jämin maastossa on elämyksellistä vaeltaa, sillä alueen luonto on monimuotoisuudessaan harvinainen. Jääkauden muovaavat harjumaisemat kätkevät ympäristöönsä harvinaisia aarteita. Satakunnan korkeimmalla kohdalla Soininharjulla luonto levittäytyy eteen 184,5 metrin korkeudelta.

Talvella Jämi peittyy paksuun lumivaippaan. Alue sopii hyvin retkeilyyn ja hiihtoon, sillä hiihtoreittien varrella on useita taukopaikkoja, kotia ja laavuja. Myös hiihtotunneli on avannut ovensa – lunta ladun alle siis riittää, säästä riippumatta.

Syksyisin helppokulkuinen kangasmaasto hurmaa tyyneydellään. Marjat, sienet ja muut luonnonantimet löytyvät luonnossa samoillessa. Harjukuopat eli jämijärveläisittäin vadit ovat komeita merkkejä suurista luonnonvoimista. Kirkas pohjavesi pulppuaa taianomaiseen Uhrilähteeseen, joka pysyy sulana ympäri vuoden. Kristallinkirkas vesi ja vedenpinnan yläpuolelle pulppuava hiekka ovat lumonneet levähtäjiä jo vuosisatojen ajan.

Kirjo erilaisia aktiviteetteja

Laitetaan nokipannukahvit tulille, työnnetään kanootti hiljaisille vesille ja kuunnellaan, miten kauniilta hiljaisuus voikaan kuulostaa.

Paikan erikoisuus on sen pitkä historia ilmailun parissa: Jämin lentokenttä on tunnettu harrasteilmailun piirissä. Jämi Areenalla järjestetään lukuisia kiinnostavia tapahtumia ympäri vuoden ja on vuokrattavissa eri tilaisuuksiin.

Upeissa luonnonmaisemissa pääsee haastamaan itsensä äärirajoille. Frisbeegolf- ja minigolf-radat, beach volley -kenttä, lukuisat luontopolut ja uimarannat ilahduttavat koko perhettä. Luontomatkailun helmeksi hiottu Jämi tarjoaa myös opastettuja kalastusmatkoja, mönkijäsafareita, koiravaljakkoajeluita, paintballia, melontaseikkailuita sekä jännittäviä seikkailuratoja.

Rauhaa arjen keskelle kaipaava pääsee nauttimaan saunoista, herkullisesta paikallisesta ruoasta, poreammeista ja vuokramökeistä, joista löytyy lähes 500 vuodepaikkaa – keskellä huumaavaa luontoa.

Alueen useat majoitusvaihtoehdot ovat tarjolla kauniissa harjumaisemassa, mutta toki joukossa on myös järvenrantamajoitustakin. Yöpyä voi luonnon keskellä korsussa tai maaseudun rauhassa maatilamajoituksessa – valinnanvaraa riittää. Lisäksi ravintola Jämillä toimittaa ruokapalveluja suoraan myös alueen mökkeihin.