Maailmanvalloitus voi alkaa messuilta

newspool

Toimitusjohtaja Arto Varanki muistuttaa, että asiakkaita palvellaan kaikkein pienimmissäkin yksityiskohdissa, kun messuprojekteja suunnitellaan ja rakennetaan.

Maailmanvalloitus voi alkaa messuilta

Messut ovat yritykselle erinomainen keino laajentua kansainvälisille markkinoille. Valloitusretki onnistuu parhaiten huolellisella suunnittelulla ja taitavan kumppanin avustuksella.

Teksti Ritva-Liisa Sannemann  Kuva Joona Raevuori

Arto Varanki on tehnyt pitkän uran kansainvälisten messujen sekä vientiteollisuuden parissa. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on johtanut messupalveluihin erikoistunutta Messeforum Oy:tä, jonka toiminta ulottuu Tuusulan toimistosta ympäri maailmaa.

Työssään Varanki on nähnyt yritysten moninaiset messutarpeet. Yritysten voimien säästämiseksi Messeforum tarjoaa ammattiapua messuosastojen toteuttamiseen ja siihen liittyviin lukemattomiin yksityiskohtiin.

– Olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen palvelun, joka kattaa kaiken aina etukäteissuunnittelusta rakentamiseen, rahtijärjestelyihin, cateringiin, valmennukseen ja moniin muihin yksityiskohtiin saakka, Varanki kertoo.

Asiakkailta on tullut varauksetonta kiitosta avaimet käteen -konseptista. Kattavasta palvelusta on muodostettu myös yhtiön slogan: The Best Exhibition Service.

Messuihin valmistautuminen alkaa asiakasyrityksen tavoitteiden ja tarpeiden kartoituksesta. Osastosuunnitelmat tehdään niin yksityiskohtaisesti, että hintalappu pystytään määrittämään pitävästi jo etukäteen. Näin asiakkaalle ei tupsahda jälkeenpäin yllättäviä lisälaskuja. Varanki näyttää 3D-mallinnettuja osastokuvia ja CAD-suunnitelmia, joista käyvät ilmi esimerkiksi osaston mitat ja kalusteiden sijoittelut. Suunnitelmia hienosäädetään asiakkaan toiveiden mukaan.

– Messuosastosta laaditaan yksityiskohtainen tekninen erittely pistorasioiden ja putkikokojen tarkkuudella. Täsmällinen dokumentaatio on meidän laatumme tae.

Globaali verkosto

Messeforum on maailman suurimman messutalon Messe Frankfurtin virallinen edustaja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä NürnbergMessen edustaja Suomessa.

Laajan tapahtumaverkoston ansiosta asiakasyritykset pystytään ohjaamaan oman alansa parhaimmille messuille.

Messuprojekteja toteutetaan päämiehistä riippumatta ympäri maailmaa niin yksittäisille yrityksille kuin myös yritysryhmille. Asiakkaita on myös Suomen ulkopuolelta. Tämän hetken strategiana onkin kasvu viennissä.

Eri puolilla maailmaa toteutettavat hankkeet vaativat luotettavan kumppaniverkoston.

– Olemme rakentaneet verkostoamme pitkään ja huolella. Työ on kannattanut ja globaali koneistomme toimiikin kuin rasvattuna.

Yhdessä maailmalle

Messeforum palvelee kaikkia toimialoja elintarviketeollisuudesta koneenrakentamiseen ja designista ajoneuvoteollisuuteen. Kun yritykset alkavat suunnitella maailmanvalloitusta messujen avulla, Messeforum kulkee mukana, auttaa ja on jatkuvasti läsnä omia vaivojaan säästelemättä.

– Projektihenkilömme on asiakkaan kanssa paikan päällä vielä messujen aikanakin, sillä haluamme vakuuttua siitä, että kaikki sujuu varmasti hyvin. Palvelualttius on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja uskomme, että sillä tuodaan lisäarvoa myös asiakkaille. Pelkän messurakentamisen sijasta asiakas saa meiltä kokonaisvaltaisen palveluelämyksen, Varanki lupaa.