Lumoava luonto oven takana

Lumoava luonto oven takana

Aurora Villagen revontulikylän mökeistä voi ihailla tähtitaivasta ja katsella revontulia.

Lumoava luonto oven takana

Rennon ja rauhallisen ilmapiirin lisäksi hotellit tarjoavat runsaasti tekemistä ja kokemista Pohjois-Lapin puhtaassa luonnossa – läpi kaikkien vuodenaikojen.

Teksti Marja Hakola  Kuva Aurora Village & Juha Kauppinen

Miltä kuulostaisi syksyinen melontaseikkailu ilmatäytteisillä reppulautoilla Ivalojoella? Entä pyöräily- ja melontaretki, jonka lomassa nautitaan lounas avotulen ääressä erämaajärven rannalla?

Vai lähtisitkö mieluummin vaellusratsastukselle? Tai patikoimaan kansallispuistoon?

Kaikki nämä aktiviteetit kuuluvat Hotelli Ivalon ohjelmatarjontaan kesäisin ja syksyisin. Talvikaudella hotellilta pääsee – melkein ovelta – hiihtämään, ajamaan jääkartingia, nauttimaan husky-ajelusta tai vierailemaan hevostallissa ja tutustumaan suomenhevosiin.

– Alueen upeat retkeilymaastot sekä kalastusvedet ovat lähietäisyydellä hotellistamme, kertoo Suvi Suomalainen, joka pyörittää Aurora Village -revontulikylää yhdessä miehensä Juha Tuunasen kanssa. Hotelli
Ivaloa vetää toimitusjohtaja Sini Suomalainen yhdessä sisarustensa Suvin, Sarin ja Samuelin kanssa.

Hotelli Ivalo ja Aurora Village toimivat yrittäjäperheen voimin.

Täyden palvelun hotelli

Ivalojoen rannalla, nelostien varrella ja keskellä Ivalon kylää sijaitseva hotelli on helposti saavutettavissa. Ivalon lentokentälle on matkaa kymmenisen kilometriä.

Muutaman tunnin ajomatkan päässä ovat Norja, Jäämeri sekä Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot.

– Hotellin omisti aiemmin isämme Reijo Suomalainen, ja me neljä sisarusta olemme kasvaneet täällä töitä tehden. Lähdimme kaikki joksikin aikaa maailmalle, mutta nyt olemme palanneet Lappiin, maailman parhaaseen paikkaan, Suomalainen kertoo.

Perheyrityksessä puhalletaan yhteen hiileen. Asiakkaiden viihtyminen on ykkösasia niin omistajille kuin henkilökunnalle.

– Meille on turvallista tulla myös korona-aikana. Noudatamme tarkasti ohjeistuksia ja pidämme huolta riittävistä  turvaväleistä. Panostamme erityisesti hotellihuoneiden ja retkivarusteiden puhtauteen. Asiakkaamme voivat rauhallisin mielin nauttia ympärillä olevasta puhtaasta luonnosta, väljyydestä ja hiljaisuudesta. Kaikki nämä ovat asioita, joita suomalaiset arvostavat, erityisesti nyt pandemian aikana, Suomalainen jatkaa.

Hotelli Ivalossa kävi kesällä paljon kotimaisia asiakkaita, ja heidät toivotetaan iloisesti tervetulleiksi jatkossakin.

Hotellin aktiviteetit ja palvelut on suunnattu  niin yksin matkustaville, perheille kuin työporukoille. Kokoustilojen lisäksi hotellissa on 70-paikkainen auditorio sekä 200 paikan ravintola ja aulabaari.

Hotelli Ivalo sijaitsee kauniissa maisemissa Ivalojoen rannalla.

Yövy tähtitaivaan alla

Aktiivisen päivän jälkeen asiakkaat voivat rentoutua saunassa ja pulahtaa uima-altaaseen, porealtaaseen ja talvella avantoon.

Tänä syksynä vierailla on myös mahdollisuus päästä ihailemaan Pohjolan revontulia – suoraan hotellin sängystä käsin.

– Yhdistelmäpakettimme ostaja pääsee viettämään muutaman yön läheisen Auroran Villagen upeassa, lasikattoisessa mökissä, Suomalainen täsmentää.

Lasikattoiset mökit hehkuvat pimeässä metsässä kuin timantit. Syksyisin ja talvisin lasisen katon läpi voi ihailla tähtitaivasta ja taianomaisia revontulia, kesäisin taas Lapin yötöntä yötä.

Joulukuussa vuonna 2016 avattiin Hotelli Ivalon läheisyyteen, Ivalojoen toiselle puolelle, pieni revontulikylä. Aurora Villagen 28 lasikattoista mökkiä, ravintolat ja saunat tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisia elämyksiä pohjoisen tähtitaivaan alla.

– Halusimme rakentaa pienen ja intiimin revontulikohteen, jossa asiakkaat voivat nauttia yksityisyydestä, hiljaisuudesta ja luonnon läheisyydestä, sanoo Aurora Villagen toimitusjohtaja Tuunanen.

Revontulikylä sijaitsee linnuntietä noin puolentoista kilometrin päässä hotelli Ivalosta. Talvella matka taittuu helposti jään yli, kesäisin hotellien välillä toimii ilmainen kuljetus.

– Olemme metsän keskellä, mutta silti lähellä Ivalon kylän ja lentokentän palveluita.

Aurora Village kuuluu samaan perhepiiriin kuin Hotelli Ivalo.

– Perheyrityksessä kaikki tekevät kaikkea. Asiakkaamme arvostavat henkilökohtaista palvelua ja mutkatonta ilmapiiriämme.

Aurora Villagessa on Tuunasen mukaan turvallista viettää aikaa myös korona-aikaan. Mökit sijaitsevat etäällä toisistaan, ja yhteiset aktiviteetit toteutetaan aina pienissä ryhmissä.