Luksusta pohjoisilla mausteilla

Luksusta pohjoisilla mausteilla

Uniikkien luksushotellien tunnelma houkuttelee loistavaa palvelua hakevaa matkustajaa. Hotel Haven ja Lilla Roberts tarjoavat vierailleen ruokaelämysten sekä hyvien kokoustilojen lisäksi myös yllätyksiä.

Teksti Anna Gustafsson

Viipymään houkutteleva taustamusiikki johdattaa vieraan Hotelli Havenin aulaan. Upottavat sohvat ja yksityisyyttä tarjoavat hämärät kulmaukset odottavat baarin puolella. Huoneessa hotellissa yöpyjää odottaa minibaarissa kylmä samppanja ja kylpyhuoneessa intialaisvaikutteiset Byredon kosmetiikat. Kanta-asiakkaalle on saatettu viikata omilla nimikirjaimilla varustettu kylpytakki valmiiksi. 

Muutaman korttelin päässä vieraita odottaa yhtä ylellinen, mutta tunnelmaltaan toisenlainen hotellielämys. Sähäkkä mustavalkoinen art deco -sisustus ja sijainti desing-alueen keskellä ovat osaltaan tehneet hotelli Lilla Robertsista trendikkään muotiväen suosikkiyöpymispaikan. 

Lilla Robertsissa vieraita saatetaan hämmästyttää tyrnishotilla ja salmiakilla aamiaispöydässä tai vaikka nimeämällä huonepuhelimen vaihtoehdoiksi ”hungry?” ja ”anything else”. 

– Haluamme yllättää vieraat, hieman sellaisella pohjoismaisella hulluudella, naurahtaa hotelli Lilla Robertsin johtaja Kati Jousimies. 

Lilla Robertsin vieraanvaraisuudesta nauttivat paitsi lukuisat ulkomaalaiset ja kotimaiset vieraat, myös helsinkiläiset. Hotelliin tullaan mieluusti viettämään joulua tai nauttimaan minilomasta jokapäiväisestä arjesta. 

Myös Lilla Robertsin kattava brunssi on suosittu. Muotiyhteydet ovat näkyvillä hotellin aulassa, jossa on esillä kuukausittain vaihtuva, kiinnostava kotimainen muotimerkki. 

Laatua ja kodikkuutta

Hotelli Haven on tunnettu romanttisena yöpymispaikkana. Makkonen kertoo, että iso osa hotellivieraista on pariskuntia. 

– Tuoreille hääpareille Hotel Haven on klassikko. Sen lisäksi Haven houkuttelee kuitenkin myös ulkomaisia ja kotimaisia liikematkustajia, kuvaa Havenin hotellinjohtaja Mika Makkonen. 

Vierailun tarkoituksesta huolimatta hotellissa yöpyjiä yhdistää yhteinen mieltymys. 

– Erilaisia vieraitamme yhdistää se, että heitä puhuttelee luksustason hotelli, jonne on kuitenkin helppo tulla. Äärimmäisen laadukas, mutta lämpimän kodikas tunnelma, Makkonen kuvailee. 

Kattava ruokakeidas

Hotelli Havenin sijainti itämerellisen Kauppatorin kulmalla näkyy esimerkiksi hotellin aamiaispöydässä, jonne on katettu monia kalavaihtoehtoja. Kiitosta asiakkailta ovat saaneet myös hotellin käsintehdyt karjalanpiirakat, jotka tuodaan tuoreina Pohjois-Karjalan Nurmeksesta. Ruoka on pääasiassa pohjoismaista, mutta kiinalainen aamiaiskokki on loihtinut annoksia myös esimerkiksi kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi. Ruoka on muutenkin hotelli Havenille ja sen asiakkaille erittäin tärkeää, Makkonen kertoo. 

– Hotel Havenin ympärille on muodostunut korttelin kokoinen ruokakeidas, johon kuuluu neljä ravintolaa ja baaria. Bar Havenista on tullut lähialueen olohuone, mitä pidän tervetulleena. Minusta hotellin pitääkin rikastuttaa ympäröivän alueen elämää, Makkonen toteaa. 

 


Hotel Havenin avara ja tunnelmallinen Grand Deluxe -huone lumoaa yöpyjän ylellisillä yksityiskohdilla. Kuva Hotel Haven.

Palvelulla luodaan erottuvuutta

SEKÄ Hotel Haven että Lilla Roberts ovat paitsi osa Kämp Collections -hotelliketjua myös kansainvälisen Small luxury hotels – tittelin haltijoita. Nimikkeen on saanut 550 hotellia maailmanlaajuisesti ja tason säilymisestä pitää huolen vuosittainen tarkastajan vierailu. Yhteistä hotelleille on paitsi uniikki taso ja laadukkaat yksityiskohdat esimerkiksi sängyissä, myös palvelu. 

– Se on osittain klisee, mutta totta. Palvelu on se, millä erotumme muista. Meillä Lilla Robertsissa se tarkoittaa sitä, että joustamme ja laitamme kaiken sen onnistumaan, mikä suinkin on mahdollista, Jousimies toteaa. 

Tavoite on, että asiakas lähtee tyytyväisenä.Hotel Havenin johtaja Mika Makkonen on samalla linjalla. 

– Tartumme asiakkaiden sanallisiin ja sanattomiin vihjeisiin, jotta osaamme vastata asiakkaan kaikkiin toiveisiin mahdollisimman yksilöllisesti. 

Sekä Jousimies että Makkonen ovat tehneet koko työuransa hotellialalla. Vieraiden palvelu on heillä verissä, sillä Jousimiehen isä oli hotellialalla ja Makkonen on kasvanut ravintolayrittäjäperheessä. Ammatistaan he eivät pääse matkoillakaan, sillä maailman hotelleista tarttuu mukaan ideoita ja vaikutteita. 

– Kiinnitän hotellissa aina ensin huomiota henkilökuntaan ja siisteyteen. Tunnelma on tärkeä ja on ihanaa, jos se vastaa odotuksia. Ja sellaisista yksityiskohdista pidän, jotka saavat hymyn huulille, Jousimies naurahtaa.