Luksusloma kaukana kaupungin melusta

Luksusloma kaukana kaupungin melusta

Beana Laponian sisustuksessa korostuu rekikoirateema, maanläheiset sävyt, lappilaisuus ja ekologisuus.

Luksusloma kaukana kaupungin melusta

Boutique-hotelli Beana Laponia tarjoaa luksusta aikuiseen makuun.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Markus Torvinen

Noin 55 kilometrin päässä Rovaniemeltä pohjoiseen, Ounasjoen ja Meltausjoen risteyksessä sijaitsee historiallinen pihapiiri, jossa on aiemmin toiminut muun muassa saha ja lastenkoti. Vuonna 2015 paikka heräsi uudelleen henkiin, kun pitkän linjan huskysafariyrittäjät Aki ja Malla Holck avasivat sinne majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluja tarjoavan boutique-hotelli Beana Laponian.

Aikuisille suunnattu, täyden palvelun hotelli tarjoaa ripauksen Lapin luksusta vaativampaan lomailuun.

– Meiltä saa henkilökohtaista palvelua, rauhaa ja yksityisyyttä. Hotelli sijaitsee kauniin luonnon keskellä ja se on sisutettu rennon tyylikkäästi. Tarjolla on 11 korkeatasoista huonetta, tunnelmallinen spa-osasto kera saunan ja kahden jacuzzin, sekä ravintola Sulokuono ja baari Lumitassu, Malla Holck ynnää.

Retkiä ja rekikoiria

Beana on saamea ja tarkoittaa koiraa. Laponia tulee latinankielestä ja tarkoittaa Lappia. Sanat merkitsevät 30 vuotta rekikoirien parissa työskennelleelle, Huskypoint Oy:n perustaneelle pariskunnalle koko elämää. Rakkaus Lappia ja koiria kohtaan luovat perustan myös Beana Laponian toiminnalle.

– Huoneiden seinällä on kuvia koiristamme ja huoneet on myös nimetty niiden mukaan. Esimerkiksi Hugo-huoneen seinältä löytyy kuva johtajakoirastamme, Hugosta. Sen kanssa sujui hienosti yli tuhannen kilometrin koiravaljakkokilpailut, Aki Holck mainitsee.

Huskysafarien lisäksi yritys järjestää ohjattuja moottorikelkka- ja lumikenkäretkiä talviaikaan. Varusteet ja oppaat tulevat talon puolesta. Mikä erityisintä, neljän ja puolen hehtaarin suuruisen hotellialueen rajalta lähtevät vaellus-, hiihto-, lumikenkäily- ja huskysafarireitit ovat hotellin asiakkaiden yksityiskäytössä.

Sama yksityisyys pätee myös pihasta löytyvään grillikotaan, rantasaunaan ja valaistuun pulkkamäkeen.

– Kuten eräs työntekijämme totesi, täällä ”possujunafiilistä” ei pääse syntymään, Malla Holck naurahtaa.

Perheyrityksen juhlavuosi

Beana Laponiaan on helppo piiloutua pakoon muuta maailmaa. Hotellin syrjäinen sijainti muodostaa ikään kuin “luonnollisen matkustuskuplan”, ja lisäksi kaikki aktiviteetit toteutetaan korkeintaan kahdeksan hengen ryhmissä ilman ruuhkaa.

– Hotelliin voi varata yksityistilaisuuksia, kuten häitä, merkkipäiviä, pikkujouluja tai yritysten kokouksia varten, Malla Holck vinkkaa.

Tulevan kauden osalta yrittäjät ovat avoimia uusille avauksille ja valmiita räätälöimään paketteja asiakkaiden toiveiden mukaan. Loppuvuodesta luvassa on myös juhlavuoden erikoistarjouksia.

– Perheyrityksemme täyttää joulukuussa 30 vuotta ja haluamme hemmotella asiakkaitamme. Kannattaa seurata nettisivujamme, joilla tiedotamme tarjouksista.