ovaniemen keskustassa sijaitseva Arctic Light Hotel on suunniteltu kansainvälisille luksusmarkkinoille. Kuva Arctic Light Hotel.
Liikematkustus

Palkittu hotelli lumoaa elämyksillä

Rovaniemen vanha kauppalantalo muuntui ylelliseksi hotelliksi vuonna 2015, kun yrittäjä Mikael Gröhnin Arctic Light Hotel avasi ovensa. Samalla uusi hotelli toi yksilölliset boutique-hotellin palvelut Lappiin.

Teksti Arctic Light Hotel

Lapin matkailu on ollut viime vuosina suuressa nosteessa. Rovaniemelle virtaa talvisin suuri joukko matkailijoita.

– Matkailijat tulevat hakemaan meiltä elämyksellisyyttä. Ainutlaatuiseen luontokokemukseen halutaan yhdistää myös tasokas yöpyminen, Arctic Light Hotellin yrittäjä Mikael Gröhn toteaa. 

Muutama vuosi sitten hän päätti panostaa tasokkaisiin ja yksilöllisiin hotellipalveluihin.  Hotelli on valittu Suomen parhaaksi jo kaksi kertaa, vuosina 2017 ja 2018.

Menestyksen ainekset

Hotelli remontointiin Rovaniemen entiseen kauppalantaloon, joka on mielenkiintoinen arkkitehtoninen pala Lapin sodanjälkeistä uudisrakentamista. Jotta viime vuodet asuinkäytössä ollut rakennus saatiin kohtaamaan luksusmatkaajien odotukset, tarvittiin täydellinen sisätilojen muodonmuutos. 

– Arktisen valon monimuotoisuus ja taika näkyvät nyt hotelli- huoneiden viihtyisässä sisustuksessa, Gröhn summaa.

Hotellin kehitystyössä kiinnitettiin vieraiden palveluun paljon huomiota. Hotellin luvattiin tuovan palvelun aivan uudelle tasolle koko Lapissa. Lupauksen lunastamisen jälkeen työ palkittiin, kun hotelli noteerattiin kansainvälisessä lehdistössä, esimerkiksi Travel & Leisure valitsi hotellin 11. parhaaksi uudeksi hotelliksi maailmassa avaamisen jälkeen vuonna 2015. Myös Trivago on valinnut Arctic Light Hotellin peräkkäisinä vuosina Suomen parhaaksi hotelliksi sekä Suomen parhaaksi viiden tähden hotelliksi asiakasarvioiden perusteella.

 

Arktisen valon monimuotoisuus näkyy huoneiden sisustuksessa.

 

 

Vuosien varrella hotelli on saanut useita kanta-asiakkaita, jotka tulevat yhä uudestaan vierailemaan käydessään Rovaniemellä. Bisnesmatkailijat ovat kasvava asiakasryhmä, joka järjestää kokouksia ja tilaisuuksia hotellissa tai ostaa hotelliyöpymisiä lahjoina henkilöstölleen ja yhteistyökumppaneilleen. Kokouksen voi järjestää historiallisessa vanhassa valtuustosalissa, jossa on edelleen alkuperäinen puupanelointi taidokkaine intarsioineen.

Luonto on Lapin vetonaula

Ekologisuudesta on tullut yhä isompi tekijä matkailualalla. Luontoa pitää vaalia, jotta se säilyy alueen matkailun suurimpana valttikorttina. Edelläkävijyyteen kuuluu myös vastuullisuus, minkä vuoksi Arctic Light Hotel kehittää toimintojaan ympäristöystävällisemmiksi. Hotelli on toiminut alusta saakka WWF Suomen ystäväyrityksenä sekä pyrkinyt nostamaan tietoisuutta arktisen alueen haavoittuvuudesta. 

Rovaniemi on kiinnostava matkailukohde ympäri vuoden. Talvisesonki on suurinta sesonkia joulun, lumen ja revontulten innoittamana, mutta myös kesä kiinnostaa yhä enemmän maailmanlaajuisesti. 

– Ympärivuotinen valo ja koskemattoman luonnon vehreys ovat kokemuksia, joihin jokaisen on helppo ihastua, Gröhn tuumii.

 

OLEMME MATKAMESSUILLA OSASTOLLA 6b48.

 

You Might Also Like