Asiakaspalvelupäällikkö Heidi Torvinen uskoo, että kokoustamisen ei pidä olla vain pelkkää työtä. Kuva Joona Raevuori.
Liikematkustus

Majoittuva kokous inspiroi uuteen

Hämeenkylän historiallinen kartano tarjoaa erilaisen kokouskokemuksen. Laadukkaan palvelun taustalla on tarkka ja ihmislähtöinen suunnittelutyö.

Teksti Joonas Ranta

Länsi-Vantaalla, Kehä III:n sisäpuolella sijaitsevan Hämeenkylän kartanon pihalle saapuessa ei ensimmäisenä tule mieleen palaverit. Vuonna 2013 hotelliksi muutettu, tyylikäs ja vaaleanpunainen Etukartano nousee keskelle vehreää ja seesteistä peltomaisemaa. Alueen kuudesta rakennuksesta osa on Helsingin arkkitehti-isä Carl Ludvig Engelin suunnittelemia. Kartanon juuret ulottuvat peräti 1580-luvulle.

Hiljaisuudessa seistessä on vaikea kuvitella sekä Helsingin hälinän että lentokentän sijaitsevan vain 25 minuutin ajomatkan päässä. Juuri kartanon sijainti on herättänyt niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin yritysvieraiden huomion.

–  Muun muassa monet aasialaiset vieraamme ovat ihmetelleet ja kiitelleet kartanon alueen hiljaisuutta, joka on heille hyvin poikkeuksellista, kertoo Hämeenkylän Kartanon asiakaspalvelupäällikkö Heidi Torvinen.

–  Suuri osa vieraistamme on työyhteisöjä, jotka tulevat kokoustamaan tiloihimme pariksi päiväksi. Syy yhteenkokoontumiselle voi olla mikä tahansa – koulutus, strategiapäivä tai vaikkapa ideointi inspiroivassa ympäristössä.

Eikä kokoustamisen pidä olla vain työtä. Hämeenkylän kartanon alue tarjoaa yrityksille aktiviteetteja frisbeegolfista joogaan ja iltasaunasta uimiseen. Vehreä ja rauhallinen ympäristö mahdollistaa kesäisin myös puutarhajuhlat.

–  Lähempänä Helsinkiä majoittuessa ihmiset voivat kokea kaupungin kiusaukset houkuttelevina. Kokoukset, virkistäytyminen ja harrastukset kartanon alueella houkuttelevat sen sijaan nauttimaan rauhallisesta ympäristöstä.

Enemmän kuin peruspullaa

Suurelle osalle ihmisistä Sodexo merkitsee lounasravintoloita. Henkilöstöruokailu onkin iso osa Sodexoa, jonka palveluita käyttää päivittäin noin 100 miljoonaa ihmistä. Hämeenkylän kartano edustaa ranskalaisyrityksen tarjonnan laajuutta ja laatuun keskittymistä myös majoituspuolella.

Laatu ei jää rakennusten arkkitehtuuriin. Panostus näkyy aina kokoustiloista ja kaikille avoimen à la carte -ravintola Soihdun ruokalistasta kehuja saaneisiin hotellihuoneiden sänkyvalintoihin asti.

–  Majoittuvat kokoukset ovat monelle kävijälle harvinaisempi kokemus. Siksi haluamme tarjota parasta laatua emmekä vain sitä tuttua peruspullaa. Erilainen ympäristö mahdollistaa uusien ideoiden syntymisen ja samalla mielen rauhoittumisen, Torvinen huomauttaa.

Ihmislähtöisyys edellä

–  Meillä laatu ja ihmisten huomioiminen on kaiken ytimessä, painottaa Sodexon brändi- ja viestintäpäällikkö Mira Perander.

Vastuullisuus ja laatu kulkevat Sodexolla käsi kädessä. Henkilökunta on monikansallinen. Maahanmuuttajia työllistämällä yritys haluaa auttaa ihmisiä sopeutumaan uuteen kotimaahansa. Ruokahävikin minimointia painotetaan myös Soihdun annoksia suunnitellessa.

– Vuoden 2019 ohjelmassa painotamme paikallista yhteistyötä. Tämä merkitsee muun muassa kartanon lähialueen esikoululaisten vierailuja sekä ruokatoimittajien tukemista, Perander listaa.

Ja vielä tunnelmasta. Mitä olisi vanha kartano ilman kummitusta?

– Meidän aaveemme on vanha rouvashenkilö. Hän on kuitenkin hyväntahtoinen ja rauhaa arvostava kummitus, Torvinen naurahtaa.

 

You Might Also Like