Hämeenlinnassa sijaitseva Verkatehdas on paitsi kulttuurin koti myös näyttämö erilaisille kokouksille, kongresseille ja tapahtumille. Kuva Jari Kivelä.
Liikematkustus

Historiallinen miljöö täynnä mahdollisuuksia

Tapahtuma- ja kokoustilojen helmi sijaitsee Hämeenlinnassa. Upean luonnon ympäröimä Verkatehdas hurmaa
vierailijansa kattavan palvelupaletin lisäksi kotoisalla tunnelmalla.

Teksti Ani Kellomäki

Verkatehdas Hämeenlinnassa on tapahtumatalo, jossa yhdistyy koko joukko harvinaisen upeita ominaisuuksia. Vuonna 1895 perustetun tehtaan puitteisiin on muovattu tila, jossa on mahdollista nauttia samaan aikaan rustiikkisesta punatiilitunnelmasta ja ensiluokkaisen modernista tekniikasta. 

Tarvittaessa 1000-paikkaiseksi taipuva Vanaja-sali on Verkatehtaan näkyvin ja tunnetuin tila. Se muuntuu yllättävän moneksi. Salissa on esimerkiksi tanssittu diskopallon alla, nähty paneelikeskusteluja, yritysjuhlia, seminaareja ja teatteriesityksiä, kuultu joka tyylisuunnan konsertteja ja pienempiä matineoita sekä pidetty puhe- ja cocktail-tilaisuuksia.  Myös salin edusta, korkea ja rouhea Lasipiha, on suosittu tapahtumapaikka. 

–  Moni valitsee sen puitteeksi näyttelylle tai messuille, mutta se toimii hyvin myös vaikka illallisten järjestämiseen, tuotantosuunnittelija Ann-Mari Virta vinkkaa. 

Kokoustilojen monipuoliset huoneet ovat niin ikään muunnettavissa monenlaisiin tarpeisiin. Tilaisuudelle nimetty yhteyshenkilö on tietysti läsnä ja saatavilla koko tapahtuman ajan. 

Helppo tulla kaikkialta

Vuonna 2007 ovensa nykymuodossaan avannut Verkatehdas sijaitsee vain tunnin päässä sekä Helsingistä, Tampereelta että Lahdesta. Kauem-
paakin on helppo tulla, sillä sekä junat että linja-autot kulkevat aivan viereen. Uniikkia paikassa on sekin, että Verkatehdas sijaitsee keskellä kaupunkia järven rannassa, upean luonnon ympäröimänä. 

Verkatehtaalla on tarjota räätälöity palvelu kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. 

–  Meillä järjestetään niin konsertteja, messuja kuin 10-1000 hengen kokouksiakin. Pienetkin porukat voivat varata tilan workshopin tai ryhmätyöhetken pitämiseen. Hyvin suosittu yhdistelmä on kokoustaa päivällä ja siirtyä sitten illaksi viihtymään esitysten pariin Vanaja-saliin. Myös ruokaa ja juomaa on tietysti tarjolla kunkin tilaisuuden luonteeseen sopivalla tavalla.

Henkilökohtaista palvelua

Verkatehtaan erityisenä ylpeydenaiheena on henkilökohtainen palvelu. Kun asiakas astuu ovesta sisään, hänestä pidetään huolta tilaisuuden alusta loppuun asti. 

–  Elämys on suuri, kun sekä huipputasoinen valaistus, mietitty sisustus että tilojen omaleimainen kauneus valjastetaan asiakkaan tarpeisiin. Olemme huomanneet, että täällä inspiroidutaan. Siirtyminen hetkeksi uuteen ympäristöön nostaa ihmisten tunnelmaa. On ilo olla mukana asiakkaan onnistumisessa. 

Moni asiakas yhdistää tapahtumaansa ulkoilua. Helpoimmillaan se onnistuu poikkeamalla pääovesta suoraan idylliselle järvenrantareitille, mutta ohjelmallisempaakin tomintaa, kuten kirkkovenesoutua, voidaan helposti järjestää. 

–  Hyvinvointi ja viihtyminen yhdistyvät luontevasti tämän päivän tapahtuma- ja kokouspäiviin. Täällä kaikki sekin on helppo hoitaa, sillä siirtymisiin ei kulu lainkaan aikaa, Virta toteaa.

 

You Might Also Like