Leiriytymistä ympäri vuoden

Leiriytymistä ympäri vuoden

Camping Messilän tarjoamat runsaat harrastusmahdollisuudet ja monipuoliset aktiviteetit vetävät matkailijoita puoleensa, kertoo yrittäjäpariskunta Hannu Yrjölä ja Päivi Saarela.

Leiriytymistä ympäri vuoden

Leirintämatkailu kehittyy. Karavaanarit nauttivat nyt mielellään runsaista aktiviteeteista ja sosiaalisista tapahtumista.

Teksti Heidi Edelman  Kuva Lasse Simpanen

Ikkunan takana lumi putoilee hiljalleen suurina, kevyinä hiutaleina ja asettuu maahan puuteriksi. Sää näyttää hyvältä huomista varten. Vieressä takkatuli lämmittää lempeästi rätisten, ja rinnepäivän jälkeinen raukeus leviää kehoon hiljalleen. Kuumana höyryävä juoma muistuttaa ulkoilun lomassa vietetyistä taukohetkistä ystävien kanssa. Hymyilyttää. Tässä on hyvä olla. Pian kutsuu saunan lämpö ja paljun lämpö vapauttaa viimeisetkin stressin rippeet kehosta.

Tältä voisi vapaailta näyttää yhdessä Camping Messilän hirsihuviloista. Camping Messilän leirintäalue sijaitsee Hollolassa, Vesijärven rannalla, Messilän Lomakeskuksen läheisyydessä. Alueelta löytyy niin matkailuauto-, matkailuvaunu- kuin telttapaikkojakin, sekä leirintämökkejä ja hirsihuviloita.

Takana pitkä matka

Messilän leirintäalue on perustettu alun perin vuonna 1985 ja Camping Messilä Oy vuonna 1997.

Messilän ranta-alue on vuokrattu Hollolan kunnalle, joka ryhtyi tuolloin etsimään leirintäalueelle uutta yrittäjää. Vahvan myyntialan osaamisen ja laajan yhteistyöverkoston omaava Päivi Saarela sekä Tiirismaan hiihtokeskuksen toiminnanjohtajana kaksi vuosikymmentä toiminut Hannu Yrjölä näkivät oivallisen tilaisuuden ja päättivät hakea toimintaa itselleen. Tarjouskilpailun päätteeksi Hollolan kunta vuokrasi alueen määrätietoiselle yrittäjäpariskunnalle. Siitä alkoi matka, joka on vienyt alueen kehitystä huimasti eteenpäin.

Saarelan ja Yrjölän aloittaessa alueella oli ainoastaan pieni kioski, eikä leirintäalueella ollut varsinaista henkilökuntaa. Ensimmäisenä keväänä matkailuvaunuja oli alueella noin 30 kappaletta. Pariskunnan viisivuotissuunnitelmaan kuului kehittää aluetta siten, että lähivuosina Camping Messilä valittaisiin Vuoden Caravan -alueeksi.

Ensimmäiseksi alueelle rakennettiin saunat. Asiakaskunnan kasvaessa tilojen tarve on pikkuhiljaa kasvanut, ja yhteistyössä Hollolan kunnan kanssa rakennusta on laajennettu useaan otteeseen.

Tällä hetkellä talvivaunujen määrä on vakiintunut 150-160 vaunun tienoille, ja parhaimpina talvina alueella on ollut yli 200 vaunua, eli kasvu on ollut melkoista. Henkilökuntaa Camping Messilässä on tällä hetkellä kesäaikana 15 henkilöä, talvella viisi.

Messilän alueella on myös venesatama ja upeat maisemat Vesijärvelle.

Asiakaslähtöistä kehitystä

Camping Messilä on valittu Vuoden Caravan -alueeksi vuosina 2002 ja 2011. Viimeisin tunnustus on alueellisen kesäterassikilpailun voitto kuluneelta kesältä. Tunnustukset ja palkinnot ovat yrittäjäpariskunnalle kuitenkin sivuseikka, sillä toimintaa ohjaa vahvasti asiakaslähtöisyys.

– Rakennamme aluetta ja palveluitamme asiakkaita, emme itseämme varten, Yrjölä summaa.

Hyvä palvelu, siisteys ja aktiviteettien monipuolisuus ovat asioita, joista tulee positiivista palautetta. Kauniit istutukset, siistit nurmialueet ja huolellisesti lanattu ranta saavat asiakkailta aitoa kiitosta.

Saarela ja Yrjölä ovat pyörittäneet Camping Messilän toimintaa lähes 24 vuotta. Tuona aikana leirintämatkailu on muuttunut valtavasti. Asiakaskunnan ikärakenne on muuttunut nuorempaan suuntaan ja nykyään kaivataan yhä enenevässä määrin palveluita, aktiviteetteja ja tapahtumia. Myös luontomatkailu on tällä hetkellä suosittua. Matkailijoita vetää Camping Messilään juuri runsaat harrastusmahdollisuudet ja monipuoliset aktiviteetit.

– Kehitämme toimintaamme asiakaslähtöisesti, eri kohderyhmiä silmällä pitäen, Saarela ketoo.

Yrittäjät panostavat itsekin aktiiviseen elämäntapaan; laskettelu, hiihto, pyöräily ja veneily kuuluvat  Saarelan ja Yrjölän vapaa-aikaan.

– Liikunta on lääke, kiteyttää Yrjölä.