Lapin mystiikka löytyy kaamoksesta

Lapin mystiikka löytyy kaamoksesta

Levi Panorama on suuri hotelli, jossa on väljät vastaanotto- ja aulatilat. Hotellin Levi Chalets -huoneistoista avautuu upeat näkymät Levin tunturikylään.

Lapin mystiikka löytyy kaamoksesta

Levin vilkkaalta tunturikylältä löytyy yksityisyyttä ja rauhaa niitä etsivälle. Lomaelämyksen kruunaa omiin tarpeisiin suunniteltu majoitusratkaisu, jonka voi löytää hotellista tai huoneistomajoituksesta.

Teksti Elina Teerijoki  Kuva Timo Veijalainen

Levi on eläväinen matkailukohde, jonka kaduilta löytyy myös rauhallista tunnelmaa. Kassiopeia Hotels & Restaurantsin kodikas ja intiimi hotelli K5 Levi sijaitsee aivan tunturikylän keskustassa, mutta hotellin pihapiiri on aivan kuin oma maailmansa.

– Hotelli ja K5 Villas -paritalorakennukset muodostavat suljetun pihapiirin, jonka keskellä on kuin metsässä, sanoo myyntipäällikkö Hanne Tohmo Kassiopeia Hotels & Restaurantsista.

– Hiihtoladuille pääsee muutaman askelen päästä hotellista. Talvella pihan poroaidassa on poroja, joita voi käydä syöttämässä tai katsella ravintolan ikkunasta.

Tohmo kertoo, että perinteisen hotelliloman rinnalla huoneistomajoitus on nousussa. Se sopii pitempääkin lomaa viettäville tai esimerkiksi suurelle seurueelle; K5 Villas -huoneistoihin voi majoittua kerrallaan jopa 14 henkilön seurue.

Hotellissa asumisen mukavuutta voi helposti tuoda myös huoneistomajoitukseen. Kassiopeia Hotels & Restaurantsin take away –konsepti tuo korkeatasoiset ravintolapalvelut suoraan huoneistoon.

– Jos ravintolan aamiaisbuffetin nauttii mieluummin oman huoneiston rauhassa, voi aamiaskorimme tilata ja noutaa suoraan hotellin ravintolasta, Tohmo kertoo.

Myös ravintola Bistro K5:n a la carte –annokset ovat noudettavissa. Take away- annoksilla ei ole erillistä listaa, vaan kotiin noudettuna saa samat herkut kuin ravintolassa paikan päällä syödessä.

Hotelli kylän yläpuolella

Levin hiihtokausi avattiin tänä vuonna jo toinen päivä lokakuuta kompensaationa koronaviruksen vuoksi kesken jääneelle kevätkaudelle. K5 Levi on palvellut asiakkaita koko syksyn ajan, ja Kassiopeian toinen hotelli, Koutalaen päällä sijaitseva rinnehotelli Levi Panorama, aukeaa puolestaan marraskuussa.

Levi Panorama on suuri hotelli, jossa on väljät vastaanotto- ja aulatilat. Jopa 170 hotellihuoneen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Levi Chalets –huoneistoja, joista avautuvat upeat näkymät suoraan Levin tunturikylään.

– Panorama on laskettelijalle aivan ihannesijainti, suksivarastosta pääsee suoraan rinteeseen. Express-gondolihissillä voi myös kulkea hotellin ja kylän väliä, Tohmo sanoo.

Viereisessä Levi Summit –tapahtumakeskuksessa voi järjestää kokouksia ja tutustua Saamenmaan historiasta ja nykyisyydestä kertovaan näyttelyyn. Luonto on täälläkin lähellä: rinteen reunaa kulkevaa maisemapolkua pitkin pääsee hotellivieraiden varattavissa olevalle laavulle.

– Tulisteleminen ja makkaran paisto on monelle hotellivieraalle mieluista. Myös K5 Levin pihapiiristä löytyy kota tulistelua varten, Tohmo kertoo.

Hanne Tohmo kannustaakin kokeilemaan joulun tai esimerkiksi uudenvuoden viettämistä Lapissa. Tähtitaivas, revontulet ja kaamos ovat tunnelmallisia ja eksoottisiakin elementtejä. Hänen oma suosikkinsa on kaamos, joka ei pimeydestä huolimatta ole täysin pimeä valoa heijastelevan lumen vuoksi.

– Kaamoksessa on sitä aitoa Lapin mystiikkaa, joka kannattaa ainakin kerran kokea. Se on elämys, jollaista ei muualla ole, Tohmo avaa.