Kulttuuria ja elämyksiä koko kansalle

newspool

Tampere-talon liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen uskoo Tampereen vetovoiman vain kasvavan.

Kulttuuria ja elämyksiä koko kansalle

Nopeasti kasvava ja kehittyvä, persoonallinen Tampere kiinnostaa aasialaisia turisteja – mutta mansepöhinää on havaittavissa kotimaassakin.

Teksti ja kuva Tampere-talo

Bisnesmatkakohteena Tampere tarjoaa paljon. Varsinkin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo on nostanut suosiotaan. Aiemmin lähinnä arvokkaiden suurtilaisuuksien tapahtumapaikkana tunnettu talo on muuttunut helpommin lähestyttäväksi koko kansan elämyspaikaksi. Talossa järjestettävien bisnestapahtumien luonnekin on selkeästi rentoutunut: suositussa kulttuuri- ja kongressikeskuksessa järjestetään nykyään tapahtumia aina yritysbileistä inspiroiviin työpajoihin ja seminaareihin.

Tampereen taidemuseon Muumimuseo avautui uutena, maagisen hämyisänä, 2-kerroksisena piilopaikkana Tampere-talon uumenissa kesällä 2017. Aikuistenkin makuun sopiva museo yhdistelee Tove Janssonin alkuperäistyöt moderneihin interaktiivisiin digiluomuksiin.

Kokouksen tai seminaarin jälkeen voi heittää vapaalle. Talon konserttisalien kulttuuritarjonta on monipuolistunut genreiltään, ja vuonna 2019 alkaa pyöriä Sorsaklubi, jossa makeat hiphop-ja pop-biitit pauhaavat. Katutason kahvila-ravintola Tuhto tarjoaa maisemat viereiseen Sorsapuistoon ja tekee olon rennoksi kodikkaan pohjoismaisella sisustuksellaan ja lämpimän letkeällä asiakaspalvelullaan.

Aulassa kävijöitä ilahduttaa myymälä, joka on täynnä laadukkaita tuotteita talon omien kattomehiläisten tuottamasta hunajasta muumituotteisiin.

Draivia kansainvälisyyteen

Courtyard by Marriott avautuu loppuvuodesta 2019 Tampere-talon tontille. Hotellin ja kongressikeskuksen välillä on yhdyskäytävä. Kokousvieraat pääsevät majoittumaan kätevästi saman katon alla.

Tampere-talon liiketoimintapäällikkönä syksystä 2018 toiminut Mika Nevalainen odottaa toiveikkaana yhteistyön alkamista kansainvälisen hotellijätin kanssa.

– Tampere on uudistumassa  suurten rakennushankkeiden myötä ja vetovoima tunnistetaan ympäri maata. Elämysmatkailua arvostetaan ja kansainväliset matkaajatkin ovat löytäneet Suomen ja Tampereen. On hienoa, että pystymme ravintoloillamme, konserteillamme ja museollamme tarjoamaan bisnesmatkustajillekin elämyksiä, viihdettä ja nautintoa.

Virkistystä ja verkostointia

Muutama vuosi sitten Tampere-taloa laajennettiin ja syntyi uutta mahdollistavia monitoimitiloja, kuten Maestro ja Duetto-salit. Uutena palveluna kulttuurintäyteinen talo on lähtenyt tarjoamaan myös virkistys- ja työhyvinvointipäiviä.

– Rohkea ja innovoiva kaupunki tarvitsee myös vetovoimaisen kulttuuri- ja kongressikeskuksen sekä modernin paikan verkostoitumiseen ja tapaamisiin.

Nevalaiselta kysellään usein, mitä Tampere-talo keksii seuraavaksi.

– Ylpeydenaiheita, kuten talon omat oluet Tam, Pere ja Pörri Beeri, syntyy tuon tuosta, mutta seuraavissa kehityshankkeissa ennustan uusia liiketoimintoja ja syventyvää kansainvälistä yhteistyötä.

Kokouskaupunkien kärkijoukossa porskuttava Tampere on sijainniltaan optimaalinen. Helsingin ja Tampereen välille suunnitellaan vain tunnin ratayhteyttä. Pirkkalan lentokenttääkin elävöitetään.