Kokonaisvaltaista remontointia kotimaisin voimin

Kokonaisvaltaista remontointia kotimaisin voimin

Linjasaneerausten yhteydessä asukkaat haluavat usein remontoida kotinsa muiltakin osin. Prosessi sujuu mutkattomasti, kun sama yritys hoitaa koko-naisuuden putkiremontista pintojen viimeistelyyn.

Teksti Outi Rantala 

Asiakkaiden tarpeet toimivat innoittajana, kun linjasaneerausten asiantuntija ja korjausrakentamiseen erikoistunut Korasan ja KRS-putki yhdistyivät viime kesänä KRS-Yhtiöiksi. Uudistunut helsinkiläisyritys tarjoaa edelleen samaa kokonaispalvelua taloyhtiöille ja osakkaille kuin aikaisemminkin, mutta nyt aiempaa isommalla volyymilla ja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. KRS-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kiiskinen on toiminut rakennusalalla jo yli 20 vuoden ajan. 

– Korjausrakentamisessa ja putkiremonteissa on vielä paljon kehitettävää. Esimerkiksi läpimenojeaikojen lyhentämiseksi olemme kiinnittäneet yhä enemmän huomiota aikataulukseen, jotta lepohetkiä ei tulisi liikaa. Laatu täytyy kuitenkin olla etusijalla, joten liikaa ei läpimenoajoista voi kiristää. On hyvä muistaa, että putkiremontoidun kohteen tulee kestää seuraavat 40-50 vuotta ja virheille ei ole varaa, Kiiskinen muistuttaa. 

Toimivaa kommunikointia 

KRS-yhtiöiden asiakasyhteyshenkilö Gitta Karikorpi tietää, miten tärkeää kommunikointi on asiakkaiden ja ammattilaisten välillä. Koska kyseessä on kuukausien projekti, asukasyhteyshenkilö pitää yhteyttä taloyhtiön väkeen lähes päivittäin. 

– On tärkeää olla asiakkaan tavoitettavissa koko projektin ajan. Tulemme asiakkaiden kanssa tutuiksi ja monesti keskustelemme muistakin asioista. Työt tehdään aina ammattitaitoisesti ja tilanteissa toimitaan hienotunteisesti. Ammattilaisemme osaavat ottaa huomioon, että he liikkuvat ja työskentelevät ihmisten kodeissa. Tämä on meille oleellinen osa hyvää palvelua. 

KRS-Yhtiöt Oy tekee samanaikaisesti kahta-kolmea linjasaneerauskohdetta kerrallaan. 

– Meille työnjälki on ykkösasia, joten emme ota enempää kohteita kuin mitä pystymme laadukkaasti toteuttamaan, Karikorpi vakuuttaa. 

Yrityksellä on palveluksessaan 65 korjausrakentamisen ja LVI-alan ammattilaista. Remonttipalvelun lisäksi löytyy putkihuoltopalvelu, jolla on isoja sopimusasiakkaita, muun muassa Espoon asunnot ja Helsingin kaupugin asunnot. Huolto on tavoitettavissa 24/7 joka päivä. 

Sujuvaa ja monipuolista 

Useat KRS-Yhtiöiden asiakkaat haluavat toteuttaa linjasaneerausten yhteydessä muitakin korjaustoimenpiteitä. Näin kokonaisremontin kustannukset jäävät alhaisemmiksi verrattuna siihen, että korjaukset toteutettisiin erillisinä remontteina. 

– Moni osakas haluaa uudistaa asuntoansa yhtiön remonttien yhteydessä. Olisi hienoa, jos jo neuvotteluvaiheessa tiedettäisiin, miten moneen asuntoon ja millaisia remontteja asukkaat toivovat. Tarvetta voi olla pintaremontista isompiin muutoksiin. Esimerkiksi Kaartinkaupunkiin teimme eräässä 1900-luvun alussa rakennetussa kerrostalossa muutoksia muun muassa huoneistojärjestyksiin.