Kivitason monta ilmettä

Kivitason monta ilmettä

Diapol valmistaa kivitasoja mittatilaustyönä tiloihin, joissa tarvitaan työtasoa tai halutaan käyttää kiveä sisustuselementtinä.

Kivitason monta ilmettä

Laadukkaan veistämön kivitasoilla saa luotua kotiin eleganttia ilmettä. Tasot tehdään mittatilaustyönä parissa viikossa.

Teksti Elisa Salama  Kuva Diapol

Kivestä voi valmistaa oikeastaan mitä vain, Diapol OÜ:n myyntipäällikkö Hannes Königsberg kertoo.

Virolainen kiviveistämö tilaa käyttämänsä materiaalit isoina raakalevyinä, mikä mahdollistaa nopean työstön ja toimituksen.

– Pystymme ympäri vuoden kahden viikon toimitusaikoihin.

Diapol valmistaa kivitasoja tavanomaisiin työtasoa vaativiin tiloihin, ulkotiloihin sekä sisustusratkaisuiksi. Tyypillisesti kivitasoja toimitetaan keittiön, välitilan tai ikkunalaudan tasoiksi, mutta erikoisuuksiakin löytyy.

– Olemme valmistaneet pyöreitä tasoja esimerkiksi kahvilan pöydiksi, Königsberg paljastaa.

Kivitason materiaalivalintaan vaikuttaa ennen kaikkea käyttäjä. Varovaiselle käyttäjälle sopii mikä vain, kun taas huoleton kokkaaja valitsee usein helppohoitoisen tason. Diapolin kivitasojen materiaalina käytetään luonnonkiviä, kvartsikomposiittia ja keramiikkaa.

Eurooppalainen keramiikka on nouseva trendi

Tällä hetkellä erityisen suosittuja tuotteita ovat kvartsitasot, joissa väreiksi valikoituu usein tyylikäs valkoinen tai klassinen musta.
Königsberg on kuitenkin huomannut, että trendi on hiljalleen siirtymässä beigen ja ruskean sävyihin.

– Moni ei tule ajatelleeksi, että kunnon valaistuksella voi tuoda esiin kivitason materiaalia. Kiven kuvio ja eläväisyys nousee osaksi sisustusta esimerkiksi spottivaloin.

Königsberg ennustaa, että eurooppalainen keramiikka nousee jatkossa suosituksi kivitason materiaaliksi. Keramiikka on vain 12 millimetrin paksuista, mutta siitä voidaan tehdä liimatulla etureunalla jopa 20 ja 30 millimetrin työtasoja. Myös keramiikan väri- ja kuviovaihtoehdot ovat erityisen miellyttäviä.

Sen sijaan graniittia Königsberg sanoo jopa aliarvostetuksi.

– Graniitti on materiaalina hyvin hienostunut ja siinä on luonnetta.

KUNNON VALAISTUKSELLA voi tuoda esiin kivitason materiaalia.

Kokonaisuus kuntoon yhdellä kerralla

Diapolin ainutlaatuisuus piilee tehokkaassa tehtaassa, joka pystyy myös isoihin projektitoimituksiin.

– Pidämme materiaalia varastossa valmiina, jolloin tilauksen työstö voidaan aloittaa välittömästi.

Diapol myös hoitaa itse kohteen mittauksen, tason toimituksen ja asennuksen. Yritys käyttää omia asentajiaan, jolloin työn jälki on taatusti laadukasta ja mahdollisimman tarkkaa.

Kivitason hinnassa tulisi Königsbergin mielestä huomioida muutakin kuin hinta neliömetrille. Diapolin antama hintatarjous sisältää materiaalin, mittauksen, toimituksen ja asennuksen sekä mahdolliset muokkaukset. Näin ollen kokonaisuus on usein yllättävän edullinen.

– Suomea puhuvat myyjämme kartoittavat tarpeet ja budjetin asiakkaan toiveiden mukaan. Kannustan ehdottomasti valitsemaan materiaalin, joka miellyttää silmää eniten. Hintaero halvempaan ei useinkaan ole merkittävä.