Kekseliäs säilytysratkaisu on toimivan kodin salaisuus

Kekseliäs säilytysratkaisu on toimivan kodin salaisuus

Lanka ja Muovi Oy:n Suomessa valmistamat säilytysjärjestelmät ovat sekä esteettisiä että käytännöllisiä.

Kekseliäs säilytysratkaisu on toimivan kodin salaisuus

Kunnon säilytysjärjestelmä auttaa optimoimaan tilankäytön, toimii moitteetta ja kestää käytössä pitkään.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Lanka ja Muovi

Porilainen Lanka ja Muovi Oy on suunnitellut ja valmistanut muovi- ja teräslankatuotteita jo vuodesta 1955 ja on nykyisin yksi Pohjoismaiden johtavia muovipinnoitettujen teräslankatuotteiden valmistajia. Yrityksen valikoimista löytyy kodin säilytysratkaisuja niin keittiöön, eteiseen kuin kylpy- ja vaatehuoneeseenkin.

Säilytysjärjestelmät mukautuvat automaattisesti kaapin sisämittaan, ja ne on myös helppo asentaa.

– Vatupassista on iso hyöty, mutta pelkkä porakonekin riittää. Aina ei tarvita sitäkään, kuvaa toimitusjohtaja Aki Pohjanlehto yrityksensä tuotteiden asennusprosessia.

– Olemme suunnitelleet ja valmistaneet säilytysjärjestelmiä yli 60 vuotta ja osaamme jo arvata, mitkä ovat hankalia kohtia asentamisen suhteen, hän jatkaa.

Yrityksen tuotesuunnittelussa pyritään siihen, että tuotteet on mahdollista asentaa vain yhdellä tavalla. Tuotteiden mukana seuraavat myös selkeät asennusohjeet, eikä asentaminen ole millintarkkaa. Avainsana on yksinkertaisuus.

Laadun huomaa käytössä

Lanka ja Muovi Oy:n tuotteiden laatu piilee yksityiskohdissa ja näkyy muun muassa lankakorien huolellisissa hitsauksissa. Tuotteet ovat sekä esteettisiä että käytännöllisiä.

– On tärkeää, että hitsaukset on huolellisesti tehty eikä koreissa ole teräviä piikkejä, jotka jäävät kiinni tekstiileihin, Pohjanlehto toteaa.

– Ja esimerkiksi ulosvedettävien korien muotoilu on tehty niin, että kori tai sen mekaniikka ei hajoa, jos kaapin oven sulkee epähuomiossa korin ollessa ulosvedettynä. Korimme myös pysyvät kiskoillaan aina.

Säilytysjärjestelmät ovat hyvin muunneltavia, ja vanhoja järjestelmiä voi tarvittaessa täydentää uusilla lisäosilla. Näin säilytyskalusteet on helppo päivittää esimerkiksi muuton tai remontin yhteydessä.

Tuotetarjonnasta löytyy säilytysratkaisuja kodin jokaiseen tilaan, ja käyttökohde on aina huomioitu suunnittelussa. Yritys tekee myös tiivistä yhteistyötä suomalaisten keittiövalmistajien kanssa. Kuluttajienkin toiveita kuunnellaan.

– Saamme asiakkailta tuotekehitystoiveita, joita pyrimme kuuntelemaan tarkalla korvalla. Esimerkiksi automaattisesti kaappiin vetäytyvän hidastinkorin kehitimme asiakkaan vinkin pohjalta. Vastaavaa ratkaisua ei tietääkseni löydy muilta.

Verkkokauppa palvelee

Lanka ja Muovi Oy:n tuotteita myy yrityksen oma verkkokauppa. Lisäksi niitä saa hyvin varustetuista rautakaupoista ja marketeista.

Verkkokaupasta tilaaminen ei edellytä kirjautumista asiakkaaksi, ja tilauksen rahtikulut voi tarkastaa jo ennen antamista. Sen sijaan kirjautuneen asiakkaan on mahdollista laatia sopivista tuotteista muistilistoja, jotka tallentuvat järjestelmään myöhempää tilausta varten.

Pohjanlehto suosittelee remontoijaa ryhtymään säilytysjärjestelmien hankintaan ajoissa.

– Mitä varhaisemmassa vaiheessa meidät saa mukaan, sitä paremmin saa tilan käytettyä hyväksi.