Keidas keskellä kaupunkia

Keidas keskellä kaupunkia

Kuntosaliyrittäjä Johanna Muhosen tavoitteena on kannustaa ihmisiä aktiiviseen elämäntapaan.

Keidas keskellä kaupunkia

Johanna Muhosella on missio: kuntosaliyrittäjän tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään liikunnan ilot ja sen tuomat hyödyt sekä ottamaan ne osaksi elämäänsä.

Teksti Marja Hakola  Kuva Juho Länsiharju

BeAlive-kuntoklubin perustaja Johanna Muhonen saapuu haastatteluun energisenä ja hyväntuulisena. Sisukasta yrittäjää on helppo uskoa, kun hän kertoo liikunnan merkityksestä itselleen.

– Liikkumisen suhteen olen tosissani mutta en vakavissani. Samaa filosofiaa hän soveltaa yritykseensä, kolmisen vuotta toimineeseen BeAlive-kuntoklubiin, jossa asiakkaiden hyvinvoinnista halutaan huolehtia ammattitaidolla, suurella sydämellä ja aina hymyssä suin.

– Tiimini kanssa haluan tarjota asiakkaillemme liikunta- ja hyvinvointipalveluja, jotka tuottavat heille kokonaisvaltaista hyvää oloa. Olen aina liikkunut paljon ja harrastanut monia lajeja, joten tiedän omasta kokemuksesta, miten paljon liikunta antaa hyvää mieltä ja auttaa jaksamaan. Toivon, että tänne tullessaan ihmiset innostuisivat liikkumisesta ja kuntoilusta niin paljon, että päättäisivät ottaa ne osaksi loppuelämäänsä.

Autopaikka, pesula ja säilytys

Asiakkaat ovat selvästi Muhosen ja kuntosalin muiden työntekijöiden sydäntä lähellä. Tulijaa tervehditään aina iloisesti ja heiltä kysytään kuulumisia.

– Monet asiakkaistamme ovat tässä lähellä asuvia. Palveluidemme ansiosta meille on helppo tulla töiden jälkeen kuntoilemaan tai rentoutumaan, Muhonen toteaa.

BeAlivella on eripituisia ja -hintaisia jäsenyyksiä, mutta kaikkiin niihin sisältyy pyyhkeen lisäksi muun muassa parkkioikeus kuntosalin pihalla, viihtyisän saunaosaston käyttö, ilmaiset kosmetiikkatuotteet pukuhuoneissa sekä vapaa oleskelu spa-loungessa. Premium-jäsen voi jättää treenikamppeensa salille pestäväksi ja säilytettäväksi. Premium-jäsen saa myös alennusta klubin muista hyvinvointipalveluista.

Ikkunallisesta kuntosalista löytyvät laadukkaat TechnoGymin cardio- ja kuntosalilaitteet sekä runsaasti vapaata treenitilaa. Kuntosalitoiminnan lisäksi BeAlivessa on kattava valikoima terveys- ja hyvinvointipalveluita.

Asiakkaita paikan päällä palvelevat personal trainer, fysioterapeutti, hieroja, kosmetologi sekä ruokavaliovalmentaja. Tarjontaa täydentävät myös pian alkavat lääkäripalvelut.

– Kehitämme ja täydennämme jatkuvasti jo olemassa olevia palveluita. Tavoitteenamme on tarjota kokonaisvaltainen paketti terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille asiakkaille. Kaikki palvelumme ovat niin jäsentemme kuin muiden asiakkaiden käytettävissä, Muhonen vakuuttaa.

Hyvinvointia jokaiselle

  • BeAlive on Töölössä, Hotelli Scandic Parkin yhteydessä, sijaitseva hyvinvointikeskus.
  • Keskuksen tiloista löytyy modernin kuntosalin lisäksi kesäisin avoinna oleva terassialue.
  • Tarjolla on myös fysioterapiaa, hierontaa, ravintovalmennusta sekä kosmetologin palveluja.
  • Keskuksen tiloissa voi järjestää myös erilaisia tapahtumia, esimerkiksi hyvinvointipäiviä.
  • Tulevaisuudensuunnitelmissa on avata erillinen spa-osasto.

Yhteistyötä hotellin kanssa

BeAlive Health Club sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Töölössä, Hotelli Scandic Parkin ”takapihalla”, Töölönkadun varrella. Tilat ovat osa hotellirakennusta, ja yhteistyö hotellin kanssa onkin osa kuntosalin toimintakonseptia.

– Hotellin asiakkaat voivat käyttää laitteitamme ja palveluitamme – ja me puolestamme voimme hyödyntää hotellin neuvotteluhuoneita sekä cateringia omissa tapahtumapalveluissamme.

BeAliven tiloissa on mahdollista järjestää tapahtumia, esimerkiksi hyvinvointipäiviä tai TYKY-päiviä. Tapahtumat räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan – oli asiakkaana sitten työtiimi tai ystäväporukka. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi ohjattu harjoitus, hyvinvointiaiheinen luento, pientä purtavaa ja rentoutuminen klubin sauna- ja oleskelutiloissa.

– Lisäksi asiakkaiden käytössä on ihana kesäterassimme, jonne kesän loppupuolelle saamme myös ulkoporealtaan.

Puiden ympäröimä, suojaisa terassi on ainutlaatuinen oleskelupaikka: ollaan keskellä Töölöä, mutta silti omassa rauhassa. Terassi on kesällä avoinna kaikille kuntosalin käyttäjille. Siellä voi treenin jälkeen nauttia kahvin, teen tai vaikka terveellisen smoothien.

Sovellus tuo treenin kotiin

Muhonen kertoo saaneensa lujan työnteon mallin omilta vanhemmiltaan. Koronaepidemiakaan ei lannistanut yrittäjää, vaikka se tietysti toikin ylimääräisiä hikipisaroita otsalle.

– Yrittäjän on vain jaksettava puskea eteenpäin. On löydettävä tilanteesta myös hyviä puolia, uskottava omiin visioihin sekä kehitettävä jatkuvasti uusia ideoita, Muhonen kannustaa.

Yksi tuoreimmista ideoista on mobiilisovellus, jonka avulla kuntoklubin asiakkaat voivat jatkossa varata BeAliven palveluita milloin vain ja missä vain. Sovelluksen kautta asiakkaat voivat osallistua esimerkiksi etätreenivalmennukseen sekä käyttää muita tarjolla olevia etäpalveluita.

Toinen visio on tilojen laajentuminen lähelle nykyistä toimipaikkaa. Suunnitteilla on kuntosalista erillään oleva spa-osasto, jonne muun muassa hierontapalveluiden olisi tarkoitus siirtyä tulevaisuudessa.

– Tavoitteenamme on luoda spa-osastolle rauhallinen ja miellyttävä tunnelma. Spa-tiloissa
asiakkailla olisi mahdollisuus unohtaa kiireet hetkeksi. Haluamme tarjota siellä ihmisille hieman arjen eleganssia, Muhonen kiteyttää suunnitelmia.