Kallisarvoista apua yhdestä osoitteesta

newspool

Business Espoon johtoryhmä auttaa paikallisia yrityksiä ja edistää koko Suomen hyvinvointia. Ylhäällä vasemmalta Erkki Pärssinen, Saija Äikäs, Sari Olsio ja Olli Oja. Edessä Harri Paananen, Riikka-Maria Yli-Suomu ja Jaana Tuomi.

Kallisarvoista apua yhdestä osoitteesta

Viime syksynä toiminnan aloittanut Business Espoo -verkosto kokoaa Espoon kaupungin johdolla alueen yrityspalveluiden tarjoajat saman katon alle Aalto-yliopiston A Grid -kasvuyrityskeskukseen.

Teksti Tuomas I. Lehtonen  Kuva Aleksi Palmqvist

Espoon Yrittäjien ja YritysEspoon toimitusjohtaja Erkki Pärssisen, Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomen sekä Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Saija Äikkään mukaan espoolaiset yritykset saavat jatkossa kaikki yrityspalvelut helposti samasta paikasta, Business Espoosta.

– Tavoitteenamme on tuoda yrityspalvelut aiempaa helpommin saataville ja kertoa niistä selkeämmin. Vaikka edustammekin eri organisaatioita, toimimme jatkossa yhtenä tiiminä. Näin tieto välittyy paremmin organisaatioiden välillä. Kun tunnemme toistemme palvelut paremmin, pystymme myös palvelemaan asiakkaitamme paremmin, Äikäs perustelee.

– Yhdessä tekeminen antaa meille kaikille yrittäjyys-, elinvoima-, työllisyys- ja maahanmuuttoasioiden kanssa työskenteleville erinomaiset mahdollisuudet alueen ja sen yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Omnia, TE-palvelut ja YritysEspoo ovat mukana käytännön toteuttajina ja mahdollistajina, komppaa Pärssinen.

Palvelukanava verkkoon

Yhteisen fyysisen toimipisteen lisäksi Business Espoolle rakennetaan kuluvana vuonna yhteinen palvelukanava verkkoon. Tuomi korostaa, että työn alla on yhteisen palveluportfolion rakentaminen. Yrityksiltä kerätään toiveita ja palautetta kehitystyön tueksi. Business Espoon yrityspalveluiden tavoitteena on kasvattaa espoolaisten yritysten kilpailukykyä.

– Autamme espoolaisia yrityksiä ja rakennamme koko Suomen hyvinvointia. Sijaitseehan lähes puolet Suomen pörssin arvosta Espoossa, Tuomi toteaa.

Tuomi, Äikäs ja Pärssinen korostavat, että kaikilla Business Espoon toimijoilla on jatkossakin omat roolinsa ja vahvuutensa. Osa toimijoista tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja koulutusta yrityksen perustamiseen sekä yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin. Toiset taas keskittyvät yrittäjyyden edellytysten parantamiseen ja alueen vetovoimaisuuden rakentamiseen.

Osalla toimijoista on useampia rooleja; esimerkiksi Helsingin seudun kauppakamari ja Espoon Yrittäjät tarjoavat koulutuksia ja neuvontaa, mutta vastaavat myös yritysten edunvalvonnasta ja pyrkivät edistämään yhteiskunnan yritysmyönteistä kehitystä.

– Jos on epävarma, minkä organisaation palveluita tarvitsee, kannattaa olla yhteydessä YritysEspooseen. Me autamme löytämään oikean asiantuntijaorganisaation ja palvelun. Useat palvelut ovat yrityksille maksuttomia ja verovaroilla tuettuja, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, Pärssinen muistuttaa.

USEAT PALVELUT ovat yrityksille maksuttomia ja verovaroilla tuettuja.

Uusia yrityksiä ja sijoittajia

Tuomen mukaan Espoo Marketing Oy on oikea kontakti erityisesti niille sijoittajille ja yrityksille, jotka harkitsevat Espoon talousalueelle sijoittamista tai sijoittumista.

– Houkuttelemme alueelle yrityksiä, sijoittajia ja vierailijoita sekä autamme Espoo Innovation Gardenin toimijoita ja Visit Espoon -matkailutoimijoita menestymään. Kehitämme yritystoiminnan mahdollisuuksia kaupungissa, luomme uusia työpaikkoja, järjestämme eri toimijoille tutustumismatkoja kaupunkiin sekä törmäytämme sijoittajia ja yrityksiä toisiinsa. Tarjoamme myös digitaalisia palveluja yrityksille sekä asettumispalveluita kaupunkiin sijoittuville yrityksille, Tuomi kertoo.

Business Espoon kunnianhimoisena tavoitteena on edistää Pohjois-Euroopan johtavaksi innovaatiokeskittymäksi kasvaneen Espoo Innovation Gardenin kehitystä.

– Tavoitteenamme on, että Espoo Innovation Garden on Euroopan kestävin, vetovoimaisin ja onnellisin innovaatio- ja kasvuympäristö vuonna 2030. Tämän tavoitteen eteen on tehtävä paljon työtä, vaikka Espoo on jo nyt listattu maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi kaupungiksi ja kahdesti myös Euroopan kestävimmäksi kaupungiksi, Tuomi toteaa.