Joulupukin Pajakylä on auki vuoden jokaisena päivänä

Joulupukin Pajakylä on auki vuoden jokaisena päivänä

Santa Claus Holiday Villagen hotellinjohtaja Samiila Sotkasiira kertoo joulupukin odottavan malttamattomana perheiden tapaamista.

Joulupukin Pajakylä on auki vuoden jokaisena päivänä

Santa Claus Holiday Village eli Joulupukin lomakylä on helposti saavutettava ja koronaturvallinen lomakohde Napapiirillä Pajakylässä.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Markus Torvinen

Tiesitkö, että joulutunnelmaan voi päästä muulloinkin kuin sydäntalvella? Kyllä, totta se on. On nimittäin eräs paikka, jossa joululaulut raikuvat ja joulukuuset kimmeltävät ympäri vuoden. Kyseessä on tietenkin Napapiirillä – vain kivenheiton päässä Lapin pääkaupungista Rovaniemestä – sijaitseva Santa Claus Village.

– Meillä joulufiilikseen pääsee vaikka juhannusaattona tai keskellä ruska-aikaa. Joulupukki on tavattavissa päivittäin, samoin porot, huskyt ja kotieläimet. Edes korona ei tätä asiaa muuttanut. Meillä on joulu joka päivä ja täällä aikuisistakin kuoriutuu lapsia, toteaa lomakylän hotellinjohtaja Samiila Sotkasiira.

Joulupukin lomakylää pyörittää Pajakylässä jo vuodesta 1994 toiminut perheyritys Napapiirin Lahja Oy. Se on koko perheen taianomainen satumaa, jossa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin vähän isommatkin. Viihtymisestä pitää huolen perheyrityksen takana vaikuttava ammattilaistiimi.

– Tarjoamme asiakkaillemme koko perheen unelmaloman. Majoittuminen joulupukin takapihalla sijaitsevassa, jouluteeman mukaisesti sisustetussa mökissä sekä revontulten katselu oman mökin kuistilta ovat monille ikimuistoisia elämyksiä.

Koko perheen unelmaloma

Santa Claus Holiday Villagen suurin asiakasryhmä ovat lapsiperheet. Useimmat kotimaan matkailijat viettävät lomakylässä viikonlopun tai osan lomasta. Valittavana on kaikkiaan 158 majoitusvaihtoehtoa hotellitasoisista Classic-mökeistä uusiin Suite-luksushuoneistoihin asti. Ja mikä parasta: aamiainen sisältyy hintaan. Nälkä ei pääse muutenkaan yllättämään, sillä valikoimiin kuuluu myös kolme tasokasta ravintolaa.

– Voimme räätälöidä asiakkaalle koko paketin aina majoituksesta ruokailuihin ja safariretkiin asti. Mutta yhtä hyvin tänne voi tulla omatoimimatkailijana ja valita itse, mitä haluaa tehdä. Lomakylässä on laajat shoppailumahdollisuudet ja luontopolkuja pitkin pääsee suoraan arktiseen luontoon.

Yksi asia on useimmille ylitse muiden: joulupukin tapaaminen.

– Joulupukki odottaa jo malttamattomana uusien perheiden ja lasten tapaamista, Sotkasiira tietää.

Lomakylään saapuminen on helppoa ja turvallista. Rovaniemen lentokentältä on ilmainen bussikuljetus lomakylässä majoittuville asiakkaille, ja omalla autolla saapuville on maksuttomat parkkipaikat. Myös korona-ajan vaatimukset on huomioitu. Kaikissa mökeissä on oma ilmanvaihto ja tungosta pyritään välttämään. Tontut huolehtivat sekä turvaväleistä että käsidesin saatavuudesta.

– Haluamme antaa ihmisille paljon tilaa ja pyrimme majoittamaan asiakkaita joka toiseen mökkiin. Nyt onkin hyvä aika tulla käymään, koska hirveitä jonoja ei ole.