Jalan asento vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin

Jalan asento vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin

Täyden istuvuuden takaamiseksi FootBalance-pohjalliset räätälöidään käyttäjälleen FootZone 3D-jalka-analyysiohjelmiston perusteella.

Jalan asento vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin

Tehokas tapa hoitaa ja ennaltaehkäistä jalan virheasentoja on asentoa korjaavat, jalka-analyysiohjelmiston avulla valitut pohjalliset.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Joona Raevuori

Maailman kaikista ihmisistä noin 70-75 prosentilla on jonkinlainen jalan virheasento, kertoo FootBalance System Oy:n toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo.

Virheasennot eivät välttämättä oireile tai ole sidoksissa siihen, miten aktiivista elämää ihminen viettää, minkälaisia urheilulajeja hän harrastaa tai miten hänen kehonsa kompensoi virheasentoja. Myös elintapasairaudet, kuten ylipaino, vaikuttavat jalkojen hyvinvointiin.

FootBalance FootZone 3D -jalka-analyysi auttaa löytämään virheasennot ja valitsemaan oikeat tuotteet sekä harjoitteet niiden hoitamiseksi. Se sopii kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille aina 10 vuoden iästä alkaen.

– Vaikka vaivoja ei vielä olisi, virheasento voi näkyä analyysissä. Kun asento saadaan korjattua, voidaan ongelmia ennaltaehkäistä.

Maksuton analyysi tehdään Intersport-ketjun myymälässä ja laajempi, maksullinen alaraaja-ammattilaisen tekemä jalka-analyysi fysioterapeutin vastaanotolla. Kummankin toteuttaa koulutettu ammattilainen. Mittaus perustuu korkean teknologian jalka-analyysisoftaan ja 3D-skannaukseen, joiden avulla asiakkaalle suositellaan tarpeisiin sopivat jalkineet ja muita jalkojen hyvinvointia edistäviä tuotteita sekä valmistetaan yksilölliset pohjalliset.

Vahvistaa jalan tukilihaksia

FootBalance-pohjalliset eroavat kilpailijoistaan esimerkiksi siinä, että ne eivät estä jalan luonnollista liikettä tai pakota tiettyyn asentoon.

– Pohjallisemme ohjaavat ja vahvistavat jalan omia tukilihaksia, jolloin jalan oma biomekaniikka paranee ja kineettinen ketju saadaan optimaalisempaan asentoon.
Lisäksi pohjalliset saa mukaan heti, jolloin apu virheasennon korjaamiseen alkaa välittömästi. FootZone 3D -skannauksen jälkeen asiakas voi tilata lisää omien jalkojensa mukaisia pohjallisia FootBalancen verkkokaupasta.

Pohjallisten käytöllä on myös mukavuusnäkökulma. Niiden avulla voidaan yksilöidä kengät juuri käyttäjänsä jalkoihin sopiviksi.

– Pohjallisiamme voi käyttää vaikka vain jalkineen istuvuuden ja mukavuuden kannalta. Ne voivat myös ennaltaehkäistä virheasennon muodostumisen myöhemmässä vaiheessa, Rauhansalo vinkkaa.

Kokonaisvaltaisen hoidon merkitys on tärkeää, ja hankalissa virheasentotilanteissa asiakas ohjataan aina fysioterapian ammattilaiselle.

– FootBalancen konsepti perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan, johon kuuluvat muun muassa pohjalliset, harjoitteet, muut tuotteet ja toimenpiteet. Ne eivät kilpaile keskenään, vaan tuotteemme tukevat kokonaisvaltaista hoitomenetelmää.