Hieronta tukee hyvinvointia

Hieronta tukee hyvinvointia

Suomen Hierojakoulut tarjoaa edullista opiskelijahierontaa kahdeksalla paikkakunnalla. Vastuuopettaja Heli Lappalainen näyttää hierontaotteita Erottajan toimipisteellä.

Hieronta tukee hyvinvointia

Suomen Hierojakoulut kouluttaa vuosittain lähes 200 uutta hierojaa. Hieronta on tehokas apukeino kiputiloihin, jumeihin ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Teksti Anne Koivisto  Kuva Juho Länsiharju

Erottajan, Kotkan ja Porvoon Hierojakoulujen johtaja Heli Lappalainen pitää hierojan ammattia johdatuksena ihmiskehoon.

– Meiltä valmistuu osaavia hyvinvointialan ammattilaisia, joilla on mahdollisuus monipuolisiin lisäopintoihin.

Hieronnassa käsitellään kehon pehmytkudoksia ja faskioita soveltaen perusotteita ja erikoistekniikoita. Nykyään alalla pärjätäkseen tulee kuitenkin osata enemmän kuin perusteet. Siksi Suomen Hierojakouluilla opiskelijat voivat täydentää hyvinvointialan koulutustaan monipuolisilla lisäopinnoilla.

– Tarjoamme ainoana hierojakouluna Suomessa fysioterapian opintoja yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Lisäksi opiskelijoilla on myös mahdollisuus opiskella urheiluhierontaa, kuntosalivalmennusta ja hyvinvointiasiantuntijan lisäkoulutuksia.

Apua jumeihin ja kiputiloihin

  • Suomen Hierojakoulut Oy tarjoaa hierojakoulutusta ja laadukkaita hyvinvoinnin palveluja.
  • Sijaitsee Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Seinäjoella, Kotkassa ja Porvoossa.
  • Toimipisteet ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-20 sekä myös viikonloppuisin.

Nimikesuojattu ammattilainen

Hieroja astuu monella kuvaan vasta, kun ongelmia jo on. Lappalaisen mukaan hieronta-aika kannattaa kuitenkin varata, vaikka oireita ei juuri nyt olisi.

– Usein käy niin, että myös oireettomalta henkilöltä paljastuu kireitä ja kipeitä paikkoja. Hieronnalla voidaan ennalta ehkäistä mahdollisia rasitustiloja ja muita ongelmia.

Suomen Hierojakoulut tarjoaa edullista opiskelijahierontaa ja ammattilaisten laadukkaita hyvinvointipalveluita. Toimipisteestä riippuen tarjolla on myös erikoisosaamista, kuten esimerkiksi fysioterapiaa, osteopatiaa ja akupunktiohoitoja.

– Ihmiset harvoin tietävät, että hierojana voi esiintyä ilman koulutusta, Lappalainen huomauttaa. Koulutettu hieroja taas on nimikesuojattu ammatti ja takaa sen, että alan näyttötutkinto on suoritettu hyväksytysti. Hierojan pätevyyden voi tarkistaa Valviran JulkiTerhikki-palvelusta.

Hierojakoulut tarjoavat yrityksille työhyvinvoinnin palveluita sekä kertaluontoisesti että säännöllisesti yrityksen työntekijöiden tueksi. Tarvittaessa yritykset saavat myös hierontapalvelut joustavasti työpaikalleen.

Lappalainen on ylpeä erityisesti koulun laajasta asiantuntijaverkostosta.

– Vastaus ongelmiin löytyy aina koulun sisältä, Lappalainen iloitsee.

Hierojakoulutuksesta kiinnostuneille Lappalainen haluaa sanoa, että hierojan ammatti on ihmisläheinen tapa auttaa. Koulutus on noin 10-11 kuukauden mittainen ja se voidaan suorittaa joko päiväopintoina tai monimuoto-opintoina töiden ohessa.

– Koulutetulla hierojalla on laaja tietotaito paitsi käytännön tekniikasta, myös ihmisen hyvinvoinnista laajemmin, Lappalainen päättää.