Golfari Mikko Korhosella on aina matkassaan oma tyyny

Golfari Mikko Korhosella on aina matkassaan oma tyyny

Golfari Mikko Korhonen tietää, että virtaa treenaamiseen riittää, kun takana on hyvin nukuttu yö.

Golfari Mikko Korhosella on aina matkassaan oma tyyny

Kaksinkertainen golfin European Tour -voittaja tietää, miten suuri merkitys kentän ulkopuolisilla asioilla on palautumiseen.

Teksti Tempur  Kuva AFP/Lehtikuva

Koska palautuminen tapahtuu pääasiassa yön aikana, kaikkien tulisi huolehtia nukkumisergonomiasta. Myös golfari Mikko Korhosta alkoi kiinnostamaan, miten hän voisi parantaa kehon ja mielen palautumista.

– Palautumisen ongelmat olivat hyvin tavallisia. Yöunet olivat ajoittain huonoja ja alaselkä usein kipeä. Aloin miettiä, että tarvitsen uuden sängyn ja tyynyn.

Tempur oli tullut tutuksi Korhoselle hänen vanhempiensa kautta.

– Heillä on kotona sekä loma-asunnollaan Tempur-patjat ja tyynyt käytössään, joten tiesin, että tuotteet ovat laadukkaita.

Korhosen otettua yhteyttä Tempur Brand Storeen, yrityksessä innostuttiin tutkimaan Suomen menestyneimmän golfarin unen laatua. Aluksi hän täytti unipäiväkirjan ja -kyselyn, joiden avulla kartoitettiin nukkumista ensin vanhalla sängyllä ja sitten Tempur-sängyllä.

– Jo lyhyen tutustumisen jälkeen tunsin Tempurin olevan minun juttuni. Huomaan jaksavani treenata paljon paremmin, kun nukun hyvin.

Korhonen on nukkunut uudessa vuoteessa vajaan vuoden ajan ja voikin suositella Tempuria muille.

– Unella on todella iso merkitys palautumiseen.

Heräily ja kivut katosivat

Aiemmin Korhosella oli käytössään tavallinen, kuitutäytteinen tyyny ja joustinpatja. Unipäiväkirjan mukaan golfari nukkui vanhassa sängyssään noin 7–8 tuntia yössä ja käytti nukahtamislääkkeitä 1–2 kertaa viikossa. Tuolloin hän kääntyili yön aikana useita kertoja ja koki, että uni oli katkonaista. Korhonen arvioi, että yöllinen heräily johtui osittain stressistä sekä perheen pienen vauvan valvottamisesta. Uusi patja korjasi tilanteen, ja Korhonen on kokenut nukkuvansa nyt selvästi paremmin kuin yleensä.

– Patja on hyvin erilainen kuin aikaisempi, mutta siihen tottui silti helposti. Huomasin vireyden lisääntyneen ja, että aamuiset selkäkivut olivat poissa. Kroppa on ollut levänneemmän oloinen, enkä ole heräillyt yön aikana samalla tavalla.

Korhosen valinta on Ombracio-tyyny, johon hän on ollut erittäin tyytyväinen. Tyyny tukee niskaa, auttaa hyvän nukkuma-asennon löytämisessä ja nopeuttaa nukahtamista, aivan kuten patjakin.

– Tyyny on tuntunut todella hyvältä alusta asti. Matkustan normaalioloissa paljon, ja nukun noin 200 yötä vuodessa hotellissa. Nykyään otan tyynyni aina reissuun mukaan. Se takaa hyvät yöunet missä tahansa sängyssä.