Eläinsairaalat auttavat 24/7

Eläinsairaalat auttavat 24/7

Evidensia hoitaa vuosittain 400 000 potilasta 40 klinikallaan. Näistä kuusi on eläinsairaaloita.

Eläinsairaalat auttavat 24/7

Kun hätä on suuri, Evidensia auttaa. Jo kuusi sen eläinsairaalaa päivystää täydessä valmiudessa 24/7. Tulla voi ilman lähetettäkin ympäri Suomen.

Teksti Virpi Perälä  Kuva Evidensia

Evidensian kaikkia eläinsairaaloita yhdistää laadukas, tutkittuun tietoon perustuva eläinlääketiede ja Evidensian arvoihin pohjautuva palveluasenne.

– Me kohtaamme jokaisen potilaan tunteella ja hoidamme tieteellä, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast kiteyttää.

Tämän maamme suurimman eläinlääkintäalan toimijan sairaalaverkostoa pyritään laajentamaan niin, että sairaalatasoista hoitoa olisi tarjolla kohtuullisen matkan päässä asuinpaikasta riippumatta.

Erikoisosaamista tiiminä

Eläinsairaaloissa pystytään hoitamaan vaikeitakin potilastapauksia vuorokauden ajasta riippumatta. Modernit ja hyvin varustellut tilat pitävät sisällään päivystyksen, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon sekä peruspalveluiden lisäksi myös laajan valikoiman erikoisosaamista.

Yleis- ja erikoiseläinlääkärit vastaavat eläinsairaaloiden palvelusta, ja useimmat heistä ovat erikoistuneet tiettyyn osaamisalueeseen, mikä mahdollistaa asiantuntevan hoidon. Henkilökunta työskentelee tiimeinä, konsultoi toisiaan ja hyödyntää toistensa asiantuntemusta.

  • Eläinsairaala Evidensia, Tammisto, Vantaa, 0201 800 730.
  • Espoon Eläinsairaala, Espoo, 0201 800 710.
  • Eläinsairaala Vethaus, Hämeenlinna, 0201 800 820, päivystys 0600 550 139.
  • Eläinsairaala Vettori, Raisio,  0201 800 770.
  • Eläinsairaala Veter, Tampere, 0201 750 190.
  • Pohjois-Suomen Eläinsairaala, Oulu, 0201 750 170.

Tehohoitoa vaikka yön yli

Eläinsairaaloiden ympärivuorokautinen, laaja palveluvalikoima mahdollistaa potilaiden kokonaisvaltaisen hoidon ensiavusta ja tehohoidosta leikkauksiin ja kuntoutukseen. Laboratorio-, röntgen- ja ultraäänipalvelut ovat käytettävissä myös päivystysaikaan. Jatkuvaa hoitoa tai valvontaa vaativat potilaat voivat jäädä eläinsairaaloiden sairaalaosastoille yön yli.

Myös muutamat muut Evidensian eläinlääkäriasemat tarjoavat eläinlääkäripäivystystä ja vastaanottavat akuuttihoitoa tarvitsevia potilaita laajennetuin aukioloajoin iltaisin ja viikonloppuisin.      

Maksutonta neuvontaa 

Mikäli lemmikinomistajaa askarruttaa, onko lähdettävä vastaanotolle, voi hän soittaa Evidensian valtakunnalliseen, maksuttomaan neuvontanumeroon 020 1 800 900. Siihen soittamalla saa kokeneen eläinlääkärin konsultaation, onko syytä lähteä asiantuntijan vastaanotolle ja varmistaa lemmikin paras mahdollinen hoito. Lisäksi numerosta saa yleisluontoista neuvontaa lemmikin terveyteen liittyen.

Korona-aikana neuvontanumero on osoittautunut erityisen arvokkaaksi riskiryhmäläisille. Mikäli hoitoa klinikalla on tarvittu, on pääkaupunkiseudulla paikalle voitu tilata myös Evidensian maksuton klinikkakyyti. Riskiryhmäläisten lemmikit on hoitotarpeen arvioinnin perusteella haettu asiakkaiden kodeista vastaanotolle ja yhdessä sovittujen hoitotoimenpiteiden jälkeen palautettu asiakkaille kotiin.