Edelläkävijä

Työhyvinvointia omasta taloudesta

TYÖHYVINVOINTI. Valmennusyhtiö Varapuu tarjoaa valmennusta henkilökohtaisiin rahataitoihin osana yritysten työhyvinvointiohjelmia.

Teksti ja kuva Varapuu

Moni ei tule ajatelleeksi, että henkilökohtainen talous vaikuttaa työntekijän työhyvinvointiin, toteaa Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja Mikko Sjögren.

– Selvitimme 2 500 vastaajan kyselyn avulla, minkä tekijöiden koettiin työntekijäpuolella eniten vaikuttavan työhyvinvointiin, ja vastaukset olivat yksiselitteiset. Kaikissa tuloluokissa, ikäryhmissä ja toimialoilla huoli henkilökohtaisesta taloudesta oli aina kolmen tärkeimmän syyn joukossa.

– Johtotasolla ja omistusportaassa tämä huoli oli yleensä kolmannella sijalla, mutta keskituloisilla lähes poikkeuksetta ykkösenä, jatkaa Sjögren.

Taloudellinen epävarmuus kuormittaa työntekijän henkistä kapasiteettia ja kaventaa rationaalista ajattelukykyä. Epävarmuus tulevasta saattaa pyöriä mielessä jatkuvasti, jolloin keskittyminen työhön häiriintyy. Yöunien heikentyessä ihminen tekee hätiköityjä päätöksiä ja virheitä työssään.

Hallinnan tunne poistaa stressin

Yritys hyötyy monin tavoin taloudellisesta valmennuksesta.

– Tyytyväisyys yritystä kohtaan kasvaa, kun se pitää huolta työntekijöistään tälläkin tavoin. Tämä lisää sitoutuneisuutta yritykseen.

Kun oman talouden hallinnan tunne lisääntyy, työntekijän turvallisuudentunne kohoaa ja stressaantuneisuus lieveilmiöineen vähenee.

– Räätälöityjen valmennustemme tarkoitus on saada aikaan oivallus siitä, että tasapainoinen suhde talouteen on jokaisen saavutettavissa, toteaa Sjögren.

– Pyrimme siihen, että jokainen tuntisi talouden mekanismeja paremmin, osaisi varautua vaikeiden aikojen varalle ja mahdollisesti myös pohtia, miten voisi elämässään vielä vaurastua.

Valmennusyhtiö Varapuu, Uskalla Innostua ja Valmennustalo Itsensäylittäjät tuovat yhdessä 2017 markkinoille laajan paketin työhyvinvointipalveluja. Yhtiöt tarjoavat myös rahataitojen opetusta osana työhyvinvointia.

Varapuu

● Rahankäytön, sijoittamisen ja vaurastumisen valmennuksia

Puhumassa mm. Suomen Pankin, Pörssisäätiön, Talouden Tietotoimiston, Finanssialan Keskusliiton, Suomen Vuokranantajien ja Suomen Yrittäjäyhteisön (nyk. Business Forum) tapahtumissa

● Mukana kehittämässä ja rahoittamassa Money Flow Challenge -talouspeliä

Saatat myös pitää